Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defectiune Grundig ct4400

Vizitator ala_micu

Postări Recomandate

Vizitator ala_micu

Buna seara forum! Am o problema legata de un aparat Grundig ct4400 si anume: pe iesirea audio la boxe am tensiune foarte mare (60 de volti AC). I-am schimbat tranzistorul de amplificare, am luat fiecare condesator la verificat, dintre care 3 i-am schimbat, sunt mici de 1uF, in speranta ca il readuc la viata dar se pare ca nu vrea si gata. Ma puteti indruma cam care ar fi cauza?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

8

• Florinel TV

4

• mac01

3

• fane

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acolo ai o problemă care nu se rezolvă chiar așa simplu, trebuie să-l vadă un un depanator experimentat . Ești sigur că la ieșirea de boxe ai 60V curent alternativ ? Fiindcă fără semnal nu ar trebui să ai practic nicio tensiune, iar în cazul defectării etajului final audio, acolo ar trebui să ai o tensiune continuă.....

Link spre comentariu

Sanatate permanenta !. E imposibil sa aibe un SINGUR tranzistor in AF. Eu zic asa : pune poze , spune-ne ce trzi. are in etajele finale , ce condensatori ai verificat si cu ce instrument apoi te ajutam.

Link spre comentariu
Vizitator ala_micu

Revin cu detalii si imi cer scuze pentru incovenienta,a fost necesar sa uploadez pozele pe alt site pentru ca erau prea mari. Am masurat din nou Voltajul si se pare ca sunt 30 de volti Curent continuu la iesirea spre boxe. Data trecuta cand am masurat cu multimetrul am setat gresit selectorul si de aceea am citit tensiunea incorecta, cat despre finale o sa va dati dvs seama,eu zic ca e simplu,un singur chip STK 461 si atat. De verificat am verificat toti condesatori mai putin cei mari de langa IC. Acei condesatori nu i-am putut dezlipi pentru ca-s "sudati" cu tot cu carcasa de placa de baza. Multumesc anticipat!

https://www.mediafire.com/view/lsl9715ckhze9n2/20171213_212950.jpg

https://www.mediafire.com/view/a5b5uj5cvcqk5h6/20171213_141911.jpg

https://www.mediafire.com/file/462bd95mgbc54ve/20171213_213116.jpg

Link spre comentariu
Vizitator ala_micu

E luat de pe net, un site de electronice, Mivarom se numea. L-am luat pentru ca m-a indrumat cineva sa-l iau, teoria ca "finalul e dus" . Ete pozna... bani aruncati de pomana. Cat despre alimentare, ce sa zic, l-am pus exact cum era si ala vechi,pin cu pin.

Link spre comentariu

E corect ca l-ai pus la fel ca si pe cel vechi (invers n-aveai cum).Eu am intrebat daca ai cele doua tensiuni , pozitiva V+ si negativa V- pe pinii......din foaia de catalog a STK-ului.

Link spre comentariu

E luat de pe net, un site de electronice, Mivarom se numea. L-am luat pentru ca m-a indrumat cineva sa-l iau, teoria ca "finalul e dus" . Ete pozna... bani aruncati de pomana. Cat despre alimentare, ce sa zic, l-am pus exact cum era si ala vechi,pin cu pin.

Daca nu-i original se arde instant la prima alimentare. Eu am patit-o cu multe stk-uri fake. Verifica totusi cum au spus colegii mai sus...vezi daca ai cele doua tensiuni de alimentare pe integrat.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Acolo ar trebui sa adaptezi un kit cu TDA7294 si nu se va mai arde in veci, precum prostia aia de STK. stk-urile au fost proaste din conceptie, chiar si alea originale, absolut nici un fel de protectie pe ele, doar niste tranzistori ingramaditi pe o tabla si atat

Link spre comentariu
Vizitator ala_micu

Dupa schematica gasita, am masurat tensiunea la pinii respectivi si ca rezultat m-am ales cu 51 de volti. Nu stiu cum e posibil pentru ca in fisa tehnica tensiunea de alimentantare a Ic-ului este de max 33 de volti. Sa fie transformatorul?

post-230918-0-19913600-1514537296_thumb.gif

Link spre comentariu

din cate stiu eu stk are alimentare simetrica.

daca tu masori intre plus si minus fara sa te raportezi la masa ai 50v deci normal +/-25v.

fa masuratorile fata de masa.

nu are cum sa fie o tensiune asa mare acolo.

Link spre comentariu

e alimentat cu tensiune diferentiala +/- deci fata de masa ar trebui sa ai -25 26v respectiv + 25-26 v in cazul in care pe iesire ai - sau+ 25 sau -25v stk e busit

scuze colegii cred ca am postat in acelasi timp

Editat de fane
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări