Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie de pom

Vizitator diogene...

Postări Recomandate

Vizitator diogene...

Buna ziua,am mai multe instalatii de pom,4 la numar la care mi s-au rupt firele de la cutiuta.

Firele unde vine stecherul stiu sa le pun,dar celelalte 5 de la iesirea spre ghirlande nu stiu.

Are cineva o schema sau stie cineva cum se pot face legaturile?

Link spre comentariu

Este simplu,

Urmariti cele 5 fire catre becuri. Ati gasit un fir ce a ajuns la un bec? Il dati la o parte.

Procedati la fel si cu celelalte, pana le-ati identificat pe toate patru.

Firul care nu a ajuns la nici un bec, inseamna ca se duce la sfarsitul instalatiei si este cel comun.

Pe placuta sunt plantate patru triace. Fiecare dintre ele are o iesire pe cablaj catre exterior. La aceste contacte se lipesc cele patru fire de la becuri. Nu conteaza ordine.

La contactul de pe cablaj, ce a ramas singur, se lipeste firul comun al becurilor , cel de- al cincilea fir..

Recomandare:

Faceti cate un nod cu aceste fire , nod care le va bloca in carcasa respectiv. Astfel copii, in joaca din jurul bradului, nu la va smulge.

Este valabil si pe partea de alternativ, 220V.

Succes.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Multumesc de ajutor,dar nu am reusit,se aprindeau slab si am luat alte instalatii.

De care ai luat? Din cele cu LED-uri sau cu beculete? E de preferat cu LED-uri pentru ca sint mult mai fiabile. O instalatie cu 140 LED-uri multicolore costa in jur de 17 lei.

Link spre comentariu

Uite aici un proiect interesant de instalatie de craciun pentru la anu :reytre

http://www.microlab.info/make/526-make-christmas-lights-part-1.html

Cu aceasta postare puteai sa mai adaugi si o intrebare, noua, colegilor de forum:

- Unde veti petrece Revelionul 2019? Tot este la moda rezervarile online.

On topic:

Cred ca este prea complicat. Si pentru ce ? Pentru o saptamana de agatat in brad. Si asta intr-un an.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări