sesebe Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Cuprul se topește la o temperatura mai mare decit aluminiul și deci exista riscul sa topești parțial si radiatorul din aluminiu. Nu recomand deloc o astfel de încercare. Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Totusi de ce nevoia asta de miniaturizare sa-i zicem asa, daca vorbim de tavan? Coolerele CPU si cele similare au fost gandite ca economie de spatiu si de material. Nu s-ar putea utiliza o placa din Al de minim 2mm grosime cu cateva COB-uri pe ea, incarcate la maxim 2-3W? Si eventual un plexic sau sticla mata? Sa zicem 10 COB-uri care bat in jos, si 2-3 pe partea cealalta, sa lumineze tavanul, evitand penumbra? Exista deja aplici cu leduri SMD de tot felul...problema e ca-s inecate in plastic. Civilizatia asta a ajuns sa aprecieze plasticul...metalul pare grosier. Nu mai dau link spre plafoniere, aplici de 20-30W aproape etanse, cu plastic peste tot... Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Sunt asa nehotarat ce anume sa aleg pentru ca...diferenta e in pret La acele radiatoare voi umple partea centrala fie cu cupru fie cu aluminiu, Bara trebuie sa aiba cam 650mm avand in vedere ca trebuie sa o tai in 8 segmente egale de 80mm...din aluminiu are 1,7kg toata iar segmentele vor avea 173gr per segment +440gr cat are radiatorul, vor avea 610gr per radiator. In varianta cupru ma ajunge bara in jur de 360 ron bara de 35x800mm dar...avand in vedere ca imi trebuie doar 32mm pierd 1.1kg prin slefuire, asta insemnand pana in 100ron iar un segment la 32x80mm are 570gr+440 ajung la 1010gr per radiator. Cred ca in prima faza avand in vedere pretul la care ma ajunge bara bruta voi pune din aluminiu, barele vor fi prelucrate la cota la strung incat sa intre prin presare ...pacat ca nu am de unde procura in zona materia prima ...as putea sa fac brazare pe capete dar cred ca e de ajuns contactul pe toata lungimea Nu sunt adeptul incarcarii minimale, asta e problema ca doresc radiatoare masive pentru a nu folosi racirea activa din lipsa de spatiu pentru coolere ...nu imi iese bine dpdv a design-ului, deci vor vi doar 4 coburi si nu mai multe spre partea dinspre parchet...deocamdata sunt in faza de cautari iar cand voi avea tot ce imi trebuie voi incepe sa testez....mai am si serviciul deci trebuie sa impac si varza si capra.. Da sunt pe piata aplice de plastic da acelea sunt cu leduri de sa spunem 57/5630 care functioneaza cu maxim 150mA, dar...driverul/scc pus/a de chinez are 40mA, astfel ca "rezista" eroic in carcasa de plastic. Editat Ianuarie 22, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Azi am masurat un beculetz de pus la bucatarie sub cabinet, de la ikea, avea 95 mA prin leduri, care erau 5630 si nici macar nu se incalzeau. Aveau metalcore pcb si un mic radiator de aluminiu. Simplu si eficient. On topic, metal bondingul presupune si o etapa la cald. Daca iti reuseste etapa de prelucrare cu toleranta zero se face un tratament de cementare in cuptor. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Cati lumeni la 1m distanta? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Nu contează prea mult pt ca senzorii de pe telefoane nu sint calibrat și nici nu cred ca respecta vreun standard international. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Pentru comparatie. Cred ca macar asta spune ceva intre un bec care are lumenii indicati si unul necunoscut. Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Am incercat 3 softuri care masoara lucsii...fiecare da altceva iar diferentele-s prea mari. Nu poti avea 300 pe un soft si 600 pe altul. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Eu din fericire am aflat ca un prieten și-a cumpărat unul destul de bun și acum numai aștept sa ma intilneasc cu el sa mi-l dea și mie citeva zile ca să pot să-mi "calibrez" și eu lux eterul de pe telefon. Revin cu rugămintea sa treceți cu vederea greșelile de acord, și altele eventual, pt ca telefonul nu am reușit să-l conving sa scrie corect sau măcar sa dezactivez autocorectorul. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Am facut o schimbare in plan adica am schimbat acea plafoniera/aplica https://emro.ro/plafoniere/3854-plafoniera-eglo-90436-fres-1 care avea 3,29kg fara a adauga eu radiatoarele cu una mai usoara din inox https://www.luminam.ro/eglo-91765-plafoniera-lalita-4xg9-33w.html ce are pana in 2kg si e mai mare ca si suprafata metalica ...tot la reduceri nu la scoru de pe acel site. Avand asemenea radiatoare https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1jJADJFXXXXcxXFXXq6xXFXXXs/228295210/HTB1jJADJFXXXXcxXFXXq6xXFXXXs.jpg la tara in 3 dimensiuni ca si lungime intre 7/8-12cm....oare daca le aplic un miez interior brut de cupru sau aluminiu exista sansa de a avea un castig real pe partea de racire pasiva? Problema e ca ma costa 76lei/kg si imi intra la astea mari cam 6kg din ce spunea cineva cu care am vorbit de bara de cupru....ar fi o varianta sa le torn eu dar nu am cum topi cantitate asa mare Un miez masiv de aluminiu se poate introduce la cald fara prea multa munca si fara sa-l torni. Efectiv, se prelucreaza diametrul exterior al miezului cu cateva sutimi, chiar 1-2 zecimi de milimetru mai mare decat diametrul gaurii, se taie la lungime si radiatorul si miezul, miezul se raceste in congelator iar radiatorul se incalzeste la aragaz. Datorita dilatarii termice miezul o sa intre foarte usor in interiorul radiatorului. Cand temperaturile celor doua se egalizeaza raman ferm fixate. Daca faci la strung si un sanfren pe cercul de contact si brazezi cu electrozi pentru brazat aluminiu este si mai OK. Pe de alta parte, mai acum cativa ani. colegul Alexutz facea niste inovatii pe un topic tot din sectiunea asta a forumului. https://www.elforum.info/topic/78670-lampa-cu-led-uri/?p=920789 Ideea pare interesanta si simpla, usor de integrat intr-o aplica de genul celor pe care le-am vazut aici. Daca e sa calculam suprafata radianta a unei tigai de 28 cm, numai discul, fara a tine seama de forma concava, ar fi in jur de 615 cmp pe fiecare fata. Alt model de radiator cu convectie directa, cu forma patrata si aripioare verticale dispuse radial, se poate realiza din tabla de aluminiu de 10-15 mm (chiar bare de forta din centralele electrice), taiata patrat, pe lateralele careia se prind cu suruburi radiatoare cu profile ieftine, care se gasesc taiate la dimensiuni diverse (20-30 mm). Daca intereseaza, subiectul se poate dezvolta, link-uri si poze se gasesc. Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Cred ca mai degraba asa: https://www.elforum.info/topic/109809-led-panel-diy-tabla-din-aluminiu-corniere-si-plexiglas/ Ar diferi numarul de COB-uri si in primul rand puterea per bucata. Coolerele recuperate presupun multa alergatura...sa gasesti 2-3 identice. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 23, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 (editat) Am si eu 2 aplice cu radiator din tigaie de aluminiu cu acele denivelari pentru gril, peste el aplicat acel mcpcb pe care sunt fie ledurile gen 5730, si la care imi pica unele din ele la ceva timp datorita incarcarii mari ca si cc ledurile suporta un 150mA si sunt cate doua in paralel deci 300mA la maxim dar cu toate astea la 270mA unele fiind de calitate indoielnica tot cedeaza. Oricum se incalzeste avand in vedere ca am aproape 22w de disipat. ...cele din bazar tot cu aceeasi numar de leduri doar cu mcpcb-ul lor rezista fiind alimentate la 40mA.Cealalta aplica e cu leduri smd cree si nu am probleme la ele dar la fel sunt cel putin 18-20w care trebuie disipati. Nu stiu daca e o varianta ok faza cu racirea in congelator pentru ca la contact cu cel fierbinte pot avea loc alte efecte in structura amsamblului. Editat Ianuarie 23, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Imi pare rau, dar sfaturile mecanice de mufare au rezultat bun mecanic ... insa ... aici se pune problema asamblarii termice, nu a unei asamblari mecanice. Daca asamblarea mecanica este pe zero 25% va genera suficienta aderenta mecanica - va fi perfecta scopului mecanic. Daca insa ceilalti 75% reprezinta distantare de la zero+ pana la sute de microni, chiar un strat microscopic de aer va fi dezastruos la conductia termica - aerul este bun izolator. Este defapt cazul uzual al unei foarte mari ameliorari a contactului termic cu TIM desi aparent suprafetele sunt perfect congruente - teoretic perfect plane. Micile imperfectiuni de microni altereaza profund transferul, in schimb odata umplute cu TIM ameliorarea este majora. Defapt orice mediu vascos functioneaza mult mai bine decat varianta cu suprafetele simple s-a incercat si cu smantana, pasta de dinti etc - oricum cu ele era mult mai bine ca pe uscat. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 23, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Ati desfacut careva un radiator de pc sock 775? tot mecanic e asamblat nu lipire nu brazare...deci mijlocul la acele radiatoare nu e turnat e pus prin presare cel putin la cel cu mijloc de cupru. Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Am scos eu pastila din Cu dupa ce l-am luat la pendular pe lungime. Oricum...te complici mult cu ultima varianta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum