Dxxx Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Uff, daca vrei aspect si ai "talpa" radiatorului mare atunci ia un sistem care prinde pe toata circumferinta. Cand aveam eu in plus, nu le dorea nimeni, desi erau de firma (Ledil) si erau si ieftine... Uite pozele de atunci: https://postimg.org/image/grx0rb089/ Uite si link/pct 4 : https://www.elforum.info/topic/119146-vand-ledcob-si-accesorii/ Din cate vezi nu sunt niste rondele simple, au relieful necesar pentru fixarea corecta. Singura lor problema este ca au diametru destul de mare, vreo 30-35mm daca nu ma insel, si la unele radiatoare cu profil stelat au diametru mai mare decat zona centrala, asa ca obstrueaza partial aripioarele. In plus nu exercita presiune mare pe COB (asta este +/-) insa trebuie sa folosesti TIM cu vascozitate redusa... Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 (editat) Cred ca asa ceva https://media.rs-online.com/t_large/R8750194-01.jpg ar fi celel mai ok ca si design dar eu am astea de care spuneam de inox care vin pe radiator ca in foto urmatoare.... problema e cum sa le prind sa nu iasa in relief suruburile...nu stiu daca pot folosi aici sudura in punctesau un adeziv pentru a fixa aceste repere peste coburi fara sa le sparg ceramica sunt din tabla de maxim 1mm ca sa pot decupa patrat sub ele ar trebui o grosime de 3mm dar am gasir ceva dar nu am destule si e munca de chinez sa le bricolezi manual cu biaxul Editat Ianuarie 11, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 De aia spuneam ca presiunea mica pe COB este si plus si minus. Nu vrei o fixare metalica - dand presiune foarte mare - acolo se produc miscari la incalzire/racire. Eu cele de plastic le recomand cu ceva TIM foarte lichid, care probabil este si scump si performant - daca iti poti permite eu am Recom, dar il folosesc doar la procesoare. La COB folosesc vaselina siliconica normala/alba - ieftina si probata de foarte mult timp - dar necesita poresiune mai mare si de aia folosesc sticlotextolit. Sticlotextolitul are si ceva elasticitate si nu va ajunge sa exercite presiuni exagerate din cauza asta. Ca o paranteza la procesoare am obtinut rezultate similare cu cele doua TIM de mai sus, daca montarea era bine facuta. Fixarea pe care o prefer eu este cu surubuir foarte mici Kipling, adica autofiletante in metal. Gasesti la TME - cele de 2,2mm, de exemplu B2.2X6.5/B14065 merg perfect in gauri de 2mm. La achizitia in grup eu chiar am insistat sa se comande si asa ceva - pentru ca se puteau lua de fiecare cantitate mica, in grup. Altfel trebuie sa iei 100 sau 200 minim - eu asa am facut... Se pot fixa COBurile si direct cu adezivi speciali... insa eu am indoieli ca rezista ani la rand la incalzire/racire. Daca vrei din cele de plastic pot sa investighez. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Cauta niște șuruburi la care să-ți placa capul (mie îmi plac cele cu cap torx de exemplu) și da gauri filetate în radiator keu asa am sa fac). Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Pentru leduri, mai ales pe viitor, ai nevoie de o trusa de tarozi de 3 si 4mm in principal. Gauri de 2.2...2.5 pentru tarozi de 3, respectiv gauri de 3.2 (aluminiu), maxim 3.5 (cupru) pentru tarozi de 4. Standardizand manopera, vei lucra cu aceleasi prinderi peste tot. Depinde si capsula ledului. La COB-uri e preferabil sa iei suportul recomandat. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Este buna intentia constructiva. Insa in practica sa dai filet in aluminiu (nu dural) este o experienta neplacuta, cu sanse de reusita impartite. Plus ca ecartul preconizat de tine este prea mare cu taroxi normali si in loc sa inainteze vor rupe din pereti rezultand o gaura de diametru mare nefiletata. Eu am experienta pozitiva cu autofiletantele respective si ecartul de numai 0,2mm, suficient si comod de prelucrat. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Ma gandeam si la diverse variante...deocamdata sunt in cautare la reciclabile de diverse lucruri care sa le pot folosi la aceste aplici. Ca si varianta de pasta ma gandeam la ceva artic silver sub cob sau silver alumina..http://www.arcticsilver.com/matrix.htm sau http://www.arcticsilver.com/as5.htm asta Arctic Silver Matrix Thixotropic Premium Thermal Compound nu cred sa gasesc pe la noi Oare folosind silicon pe laterale nu merge? ma refer la silicon sanitar care are ca si caracteristici -40/+120gr dar fixate cumva si presate pana se intareste acesta....https://www.cora.ro/images/products/1813677/gallery/1813677_hd_1.jpg Dxxx ce parere ai de varianta asta la radiatoare? as putea prinde suruburile sa nu se vada folosind fndul acestui bol Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 (editat) Siloconul sanitar am inteles de la un meserias ca se va coace de la caldura si radiatia generate de COB-LED. Mi s-a recomandat sa folosesc ceva adeziv bicomponent, de la Bizon in principiu, dar trebuie studiate datasheeturile. E interesant ce vrei tu sa realizezi dar mie personal nu-mi place. Eu inca ma mai gindesc ce sa aleg intre: Era unul din ledurile cumparate de mine (COB de 57W) alimentat cu 10W. Editat Ianuarie 11, 2018 de sesebe Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 (editat) DIn specificatiile acelui ceresit maxim e 120gr sunt si care ajung la 130 ...nu cred sa atinga acea temperatura pe lateralele ceramice ale cobului nici macar sub el nu accept acea temperatura.Daca e ok cu acel bol/reflector prinderea va fi pe partea unde sunt lamelele, ma refer la reflector nu pe partea unde am pus eu boll-ul iar sus va veni numai bine coolerul daca se ajunge la asa temperatura. E greu ca il maschez coolerul dar in varianta ca voi vrea dimmer la led ramane si asta in plan Conectica va fi prin fire cu izolatie de tefon da nu gasesc ceva mai subtire gen 0,14mm ..am avut de pe vremuri da nu mai gasesc @sesebe gusturile nu se discuta oricum deocamdata e perioada de incercare pana gasesc o varianta finala care sa dea bine estetic da nu stiu cum ...mai era o varianta sub forma de lampadar sau si cu cristale/sticla taiata/slefuita la unghiuri diverse da nu am de unde gasi Editat Ianuarie 11, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Nu te gandi la silicon la astfel de puteri. Siliconul merge la puteri mai mici, unde daca cresti cu 1K/W rezistenta termica nu se intampla nimic. Siliconul nu are nici o problema de imbatranire si rezista la teste la 250 grade, problema lui este ca nu are cea mai buna conductie termica, de aia il contraindic la puteri peste 1W. Pui TIM si faci fixare mecanica cu suruburi. Intre cine stie ce TIM smecher cu microparticule de argint si simpla vaselina siliconica nu o sa ai diferenta nici de 0,1KW deci merge cea mai normala vaselina siliconica. Daca ai un sistem cu racire peste minimum necesar poti sa tii Tj sub 70 grade - deci pe capsula si in rest ai probabil maxim 60 grade, deci merge orice izolatie la sarma daca este de calitate. Nu trebuie silicon sau teflon, este overkill. Pe alte teme: - eu as lasa radiatorul la vedere. Imi place. Daca-l ascunzi sigur ingreunezi ventilatia. - daca este strict necesar dispersor eu prefer cele dedicate, globuri sferice simple din sticla alb-mat fara alte culori sau variatii de forma. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 12, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2018 (editat) Nu gasesc ceva din sticla care sa pot prinde de radiator asta e problema si acest reflector e foarte usor fiind din inox ca cele ale lui sesebe nu prea am cum sa le fixez de aplica si radiator ..si asa nu stiu inca cum voi fixa radiatorul de aplica..fie cu lamele de inox de 2mm fie cu niste repere de aluminiu dar ridica alte probleme fiecare in parte. tot ce e pe piata facut industrial nu are asemenea radiatoare ca si racire deci e mai simplu de prins lipit. De ce overkill am cablu cu invelis teflonat de 0,6mm ext 0,3 interior am avut mai subtire dar o bucata mica si nu mai gasesc ca el ideea e ca nu trebuie sa se vada conexiunile ce ies de pe cob asta e ideea cu el nu de temperatura...oricum asta teflonat nu ii pot pot topi invelisul nici cu suflanta la maxim. daca folosesc acele rondele de inox ca si prindere peste cob le voi izola cu banda termorezistenta kapton de contactul cu ele. Asa ceva crec ca mi-ar trebui https://www.tme.eu/ro/details/teflon0.14-cl/cabluri-rezistente-la-caldura/helukabel/25516/ la urmatorul buy group crd ca voi comanda asa ceva daca nu gasesc loco la un pret acceptabil Editat Ianuarie 12, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 12, 2018 Partajează Postat Ianuarie 12, 2018 Pai daca ai cu izolatie teflonata normal ca este cel mai bun, dar repet nu este neaparat necesar. Mai da si pe la altii... De ce nu pui niste reflectoare dedicate, de aluminiu. Cu ce propui tu vei avea "ape" pe reflexie, foarte dranjante, avand forma neadecvata. Mai zicea un coleg ca inoxul introduce si modificari cromatice pe reflexie (spunea el, eu nu stiam asa ceva). Reflectoarele dedicate au si forma potrivita si mai iti precizeaza si unghiul de radiatie. In plus varianta cea buna este multifatetata, care asigura si o dispersie pe reflector. Uite: https://s25.postimg.org/tvj02xicv/image.jpg Vezi ca ambele sunt fatetate, iar unul mai este si mat. Au cam 12cm diametru si cantaresc sub 30 grame, fixarea recomandata este cu silicon. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 12, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2018 Nu imi trebuie conice din pacate. Cel propus de mine are la baza in jur de 7,5-8cm diam 12/13 la exterior, nu blocheaza accesul aerului prin fantele radiatorului, are 30gr. Mai ma bate un gand sa folosesc un sistem fara acele reflectoare, pentru asta apeland la fibra optica pentru un efect luminos plecand de la acea arie de leduri rgb centrala, dar momentan inca nu am fibra sa vad cum da efectul...imi trebui cativa m de fablu cu 144 de fibre optice care sa fie taiati in segmente ce vor putea sa vina grupate in zona centrala. http://www.zalder.ro/uploaded_pics/10-candelabre-lumina-fibra-optica-lustre-corpuri-de-iluminat-de-pe-tavan--1c-5588764e7d0bd_b.jpg sau asa ceva http://2.bp.blogspot.com/-4L39Ly8cNoo/UVwUW2zBAkI/AAAAAAAABRQ/Wbm_tbTQlK0/s1600/20121229_010050.jpg Am asa de multe in cap dar nu stiu cum va fi la final...trebuie sa fie ceva mai frumos decat acele candelabre cu care ma tot bate la cap mama mea pe care le-a vazut prin dedem....https://www.dedeman.ro/timisoara/lustra-cuimbra-63113-6-6-x-e14/p/1024744 Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 12, 2018 Partajează Postat Ianuarie 12, 2018 Parerea mea o sti - pentru iluminat folosesti o sursa de lumina, cat mai simpla si sa faca functia. Iar culoarea numai alb T=2500-5000K. Daca ajungi la fibre / turturi / lumina colorata - asta nu este iluminare ci lumina de decor... Dar asta este doar ceva ce tine de gusturi... si de optiunea fiecaruia. Probabil ca tu doresti ceva combinat: si iluminare si lumina de decor. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 12, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2018 Nu tin neaparat dar.. ar fi ok si lumina de decor atunci cand coburile sunt off sau chiar on avand in vedere ca in centru am tot un radiator cu acea arie de leduri rgb gen https://www.tehnoelectric.ro/img/cache/products/LED_9710___arie__4a0943cfdd961.jpg si ar mai fi o chestie mi-ar masca coolerele daca ma decid sa le folosesc pana la urma pentru racire activa ....o sa-mi scoata par alb acest proiect pana il termin.. Referitor la reflectoare cel mai probabil vor fi vopsite da inca num-am decis daca o voi face ...voi vedea cand imi adun tot ce imi trebuie deocamdata inca mai caut unele lucruri ...cel mai probabil trebuie sa-mi iau niste capcaitori si alte componente pt sursele mele ..poate pana atunci mai se face un group buy ca din magazine la noi cam slabe sanse de ceva calitativ. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum