gabyh Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Ok pana nu vad ce CI e ..urata pollitica la chinezii astia cu stersul datelor de pe cipuri...copie o schema de la altii sau o si modifica da nu lasa sa se vada unele componente ce sunt Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Prima parte a postului 56 e o aberatie. E exact invers. Curentul e o consecinta a tensiunii nu tensiunea variaza in functie de ce curent ii dai. Poti alimenta acelasi led la 1A si 35 v, apoi la 2 A si 35 v? Apoi la 50 de A si 35 v? Iti spun eu, nu. La tensiunea nominala va lua curentul nominal, apoi ca sa ia curent mai mare va trebui sa cresti tensiunea. Alimenteaza-l odata la tensiune nominala si fa-l sa ia curent dublu tinandu-l la aceiasi tensiune nominala. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 1. Fanelforum Daca vrei sa faci flame aici, aplic regulamentul... daca iti sustii un punct de vedere ar trebui sa-l explici corect, voi fi primul care iti da drepatate, daca ai dreptate. - te referi probabil la postarea 57 si ai gresit - acolo nu este nici o aberatie pentru cine citeste corect si are un anumit nivel. Probabil ca de fiecare data trebuie sa explic. Deci mai fac o data efortul: - COBurile (ledurile) sunt semiconductoare nu rezistente si se alimenteaza sub curent constant. - cand esti sub curent constant - acolo trebuie sa gandesti un pic altfel, ceva mai putin limitat... - sursa isi modifica ea tensiunea de iesire in asa fel incat curentul sa fie fix ACELAS. - deci acolo tensiunea este o consecinta, nu cum doresti tu adica factor determinant. Uite cum arata textul de la postarea 57 reformulat, la nivelul tau de intelegere (incerc sa fac clar ceea ce spuneam pe scurt): Tensiunea variaza in functie de curentul constant pe care il selectezi tu. Conform DS: - la I = 75mA vei avea tensiunea medie ~ 33V - la I = 150mA vei avea tensiunea medie ~ 33,9V - la I = 250mA vei avea tensiunea medie ~ 35,2V - la I = 350mA vei avea tensiunea medie ~ 37,7V - la I = 550mA vei avea tensiunea medie ~ 38,9V Repet, tensiunea este consecinta curentului selectat. Dar ea este influentata si constructiv (nu toate COBurile au Vf identic, in exact aceleasi conditii). Si o mai mare variatie este data de Tjct, aici Vf scade liniar cu cresterea temperaturii. Fiind sub curent constant!!! Mare atentie ca altfel iarasi nu intelegeti... Din cauza variatiei mari a Vf in functie de Tj nici nu putem alimenta un COB cu tensiune constanta (s-ar arde datorita cercului vicios la incalzire) si atunci singura solutie este in curent constant. In acest caz driverul va da spre COB exact tensiunea necesara, fie ca este 33V fie ca este 39V in asa fel incat sa forteze curentul constant pe care l-am selectat noi. Gabyh o sa ma scuze ca pun aici explicatii pentru incepatori - si este ultima oara pe thread cand tolerez ceva apropiat de flame si ca fac eu off-topic explicativ. 2. Gabyh - nu poti sa crezi DS ca sa-ti dea PowerFactor. Probabil este 0,6 - 0,7 nu mai mare. Daca asa ceva este de interes exista surseCC cu PFC activ inclus - desigur ca si costa semnificativ in plus. Si da, mi se pare corect sa cumperi asa ceva. 3. Sesebe - nu ar trebui ca contorizarea sa fie afectata de PF - deci aici am dubii. Insa la toata sursele cu PFC ai PF>0,9, ba chiar peste 0,95. Deci: iti sugerez sa deschizi un topic depre PF, sa ne explici acolo cum da peste cap contorizarea / sa vedem si parerea altora / si sa pui oricate linkuri vrei ON-TOPIC, eventual sa ne si contrazicem constructiv, fara nici o problema - dar acolo, pe topicul dedicat. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Acum ori trebuie sa cred ce spune chinezu ca are peste 90 ori sa masor ce putere reala are sursa de cc si ce ''trage'' din retea. Daca e pfc activ, si dupa normativele ue ar trebui sa fie inseamna ca are peste 0,9PF. Oricum pana nu scot schema completa a sursei atat pe partea de nalta cat si cea de joasa, cred ca nu ar trebui sa ne lansam in supozitii. Cel mai probabil luni voi incepe diverse teste cu 1 cob....pacat ca nu mi-am luat 1 in plus numai pentru asta oricum voi incerca o alta varianta de prindere decat cea prezentat de DXXX aici.... https://www.ultraimg.com/image/ngdp asta cand voi monta definitiv coburile pe radiatoare ...nu prea are aspect vizual...voi incarca ceva care sa prinde cobul de jur imprejur dar inca mai caut variante. Avand in vedere ca am mai multe surse de cc la diverse tensiuni si intensitati voi vedea cum se comporta. Sper totusi sa pot imprumuta de la cineva o sursa cu intensitatea si si tensiunea reglabila pentru teste. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) Acum ori trebuie sa cred ce spune chinezu ca are peste 90 ori sa masor ce putere reala are sursa de cc si ce ''trage'' din retea. Daca e pfc activ, si dupa normativele ue ar trebui sa fie inseamna ca are peste 0,9PF. Oricum pana nu scot schema completa a sursei atat pe partea de nalta cat si cea de joasa, cred ca nu ar trebui sa ne lansam in supozitii. Cel mai probabil luni voi incepe diverse teste cu 1 cob....pacat ca nu mi-am luat 1 in plus numai pentru asta oricum voi incerca o alta varianta de prindere decat cea prezentat de DXXX aici.... https://www.ultraimg.com/image/ngdp asta cand voi monta definitiv coburile pe radiatoare ...nu prea are aspect vizual...voi incarca ceva care sa prinde cobul de jur imprejur dar inca mai caut variante. Avand in vedere ca am mai multe surse de cc la diverse tensiuni si intensitati voi vedea cum se comporta. Sper totusi sa pot imprumuta de la cineva o sursa cu intensitatea si si tensiunea reglabila pentru teste. Nu trebuie sa scoti toata schema la partea de intrare ca sa-ti dai seama daca are PFC activ. Trebuie sa aiba 2 trafuri sau cel putin inca o bobina serioasa pe ferita (inafara trafului coboritor) serie dupa puntea redresoare iar dupa bobina un MOS spre masa si o dioda rapida serie spre condesatorul de filtraj iar intrarea trebuie sa fie bine filtrata cu cel putin o bobina dubla (CMC). Editat Ianuarie 6, 2018 de sesebe Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 La astea te referi? am multe surse ca asta unele trebuie oricum desfacute ca au avut niste probleme asa le-am recuperat si trebuie puricite pe partea de nalte cu schimbare de piese ..unele defecte au avut probleme pe input ca au fie filtrele arse ori redresarea cu condensatorii impuscati asa ca daca imi permite timpul cat mai sunt inca in concediu saptamana viitoare o sa dau jos unele Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Una deja are un condesator umflat. Pune si ceva poze la care se vede toata placa (si de deasupra si de dedesupt ) si-ti pot spune pe urma daca are PFC activ sau nu. Ultima de jos este pozata dinspre intrare si se vede bobina de filtrare dar nu-mi pot da seama daca au sau nu PFC activ. Mai exista niste topologii de surse ce au un PF relativ bun fara sa aiba PFC activ dar nu cred ca fabrica chi ne jii de alea. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 maine...adica azi dupa mas merg la tara le am intr-o cutie acolo si o sa le desfac pe toate din carcasde poate dasesc una si cu Ci cu cod pe el. Mai sunt cred cateva cu conzi umflati cred ca de la asta au facut buf pe redresare da se schimba cu altii cu esr mic si temperatura mai mare...la unele trebuie sa le refeac cred si bobinajul la filtre. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Eu zic ca sunt numai niste simple filtre LC, dar daca exista si ele (la una vad si un NTC) este semn bun, pentru ca majoritatea montajelor ieftine din China nu au decat puntea pusa direct, eventual o siguranta si o rezistenta de sub 1 Ohm si cam atat. Nu sunt sigur daca nu exista si un MOV. Daca exista si el, asta ar insemna grija in plus. Gabyh a postat intre timp - in pozele noi se vad clar si optocuploare, deci sigur sunt scheme mai elaborate decat cele de 2 bani care aproximeaza citirea doar din primar / partea de inalta tensiune. Asta inseamna ca potential pot sa tina bine curentul constant. Nu vad PFC, parca nici MOV. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 6, 2018 Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 Eu zic ca sunt numai niste simple filtre LC, dar daca exista si ele (la una vad si un NTC) este semn bun, pentru ca majoritatea montajelor ieftine din China nu au decat puntea pusa direct, eventual o siguranta si o rezistenta de sub 1 Ohm si cam atat. Nu sunt sigur daca nu exista si un MOV. Daca exista si el, asta ar insemna grija in plus. Gabyh a postat intre timp - in pozele noi se vad clar si optocuploare, deci sigur sunt scheme mai elaborate decat cele de 2 bani care aproximeaza citirea doar din primar / partea de inalta tensiune. Asta inseamna ca potential pot sa tina bine curentul constant. Nu vad PFC, parca nici MOV. Exact Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 6, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2018 (editat) Intradevar cel negru e un termistor dar are si un varistor pe intrare cel bleu intre c de pe filtraj si fuse ...apropo nu ai o poza cu placa de dedesupt la MW ala? de16w Cel mai probabil sursele astea au l baza o schema care duce si 36w dar in alte configuratie a schemei. din ce spun cei de la sunshineopto daca e facuta de ei asta ...Using for 24x1w / 8x3w / 12x3w LED PCB module ...pe carcasa e 7*3w 700mA +/- 3% dc 21-25v. dar oricum fata de cea de la sunshineopto difera ca si componente cel putin pe partea de sus/deasupra cel putin aduce cu cel de la MW Editat Ianuarie 6, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 7, 2018 Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 Pai daca se aseamana cu MeanWell verifica si tu schema pe partea de tensiune joasa - ai schema de la mine si vezi daca este macar asemanatoare cu ce ai tu. In primul rand poti verifica usor daca are si o sursa de tensiune auxiliara ca sunt 2 diode Schottky de redresare si doua condensatoare de filtrare. Daca se aseamana acolo o sa fac si o poza de pe partea cealalta - tin minte ca si eu am remarcat ca pe partea cu SMD nu facusem poze... Daca are si varistor este bine - credeam ca este condensator de deparazitare, dar pot ambele sa aiba carcasa albastra din aia... Oricum placa cu condensatorul umflat parca a emis si ceva fum...? Pe de alta parte ai atentie, ca ei se poate sa foloseasca acelas PCB, insa nu poti fi sigur ca transformatoarele sunt identice la 2 puteri diferite - deci este riscant oarecum sa cresti puterea. Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 7, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2018 (editat) Am multe care au cam aceeasi problema ...au plecat la cele vesnice pe partea de intrare retea redresare conz umflat ..trebuie sa refac si ceva filtre dar avand in vedere ca am dat cativa lei pe ele toate si altele cu carcase metalice care sunt ok se merita sa ma joc schimband doar cele prajite prin ele acu sa vad unde gasesc aceste valori si cu esr mic gen rubycon, maxwell sau philips dar vreau musai cu temp de 125gr nu 105.Condesatorul de pe redresare retea e 33u/400v(beryl) iar celalalt de pe iesire e470/50v. Nu am masurat sa vad ce tensiune am pe iesirea acestui traf, in ideea da a umbla /rebobina secundarul. Difera fata de cei de la sunshineopto sau poate e o varianta mai veche ca placile sunt produse in 2012 au si ceva perioada de functionare cu acele proiectoare 7*3w gen https://www.dhresource.com/albu_408006559_00-1.0x0/led-downlights-21w-7x3w-with-dimmable-drivers.jpg Editat Ianuarie 7, 2018 de gabyh Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 9, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Din cele 11 surse defecte pe care le am am reusit sa gasesc una cu circuitul de pe spate nepolizat, deci acesta e http://dalincom.ru/datasheet/OB2269.pdf Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 (editat) Oare ce as putea folosi ca si sistem de prindere a cob-urilor pe radiator dar, sa rezulte si o estetica ok ma gandeam la asa ceva https://eu.mouser.com/ProductDetail/TE-Connectivity/2-2154857-2/?qs=sGAEpiMZZMs5JU1YspYmzR23FGiMtPXc5z%2fpzUdon1U= ar rezulta o prindere ca in cazul acestor cree CXB3070 https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62211&pictureid=1494934&thumb=0 respectiv https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62211&pictureid=1494935&thumb=0 https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62211&pictureid=1494939&thumb=0 doar ca la mine radiatorul e rotund ...dar ar fi 2 probleme de unde il pot procura la noi? si ar fi si problema ca, ca estetic nu e ok pentru aplicatia in cauza... o alta varianta https://i932.photobucket.com/albums/ad165/Naoki_Takebayashi/orchid-growing/IMG_0580_zps10wcfuhw.jpg dar nu imi plac acele extremitati albe ...bine acolo e zona de conexiune la cob am mai gasit http://media.futureelectronics.com/SEMICONDUCTORS/LIGHTING-SOLUTIONS/CABLES-CONNECTORS-OPTICS-LED-MODULES/2213480-2-TYC-FNT-MED.JPG?m=fXHU9o .cel mai ok ar fi asa ceva https://media.rs-online.com/t_large/R8750194-01.jpg sau https://media.rs-online.com/t_large/R8750182-01.jpg mie mi-ar trebui ceva cu diametru de 30-33mm, am niste rondele de inox la dimensiuni aproximative dar, trebuie prelucrate si ....nu au chiar o asa grosime ca sa pot decupa sub ele. Editat Ianuarie 11, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum