Vizitator Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 1500-2000 sunt suficienti pentru orice sufragerie de bloc. Poate scrie pe usa si "salon bronzare". Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 Ei nu am pus inca asa ceva... sunt inca in faza de cautari am specificat ca pana nu obtin exact ce vreau eu nu le pun pe tavan...mai ales legat si de efectul de orbire daca se uita careva in zona coburilor. Vreau sa incerc folosirea ledurilor la o incarcare destul de mare, asta e si ideea ca incerc sa bricolez niste radiatoare care sa disipe pasiv cati mai multi W si nu stiu daca gasesc la tme 4 surse care sa coste mai putin per total dar sa poata asigura o intensitate corespunzatoare ...nu sunt adeptul folosirii la 350mA ci mai sus un pic. Nu stiu de unde ai scos 12-15kLm? nici la maximul de 600mA pe care il suporta cobul nu as putea obtine atat. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Ai 100W alimentare. La o sensibilitate de 120lumeni/wat rezulta: 100W x 120L/W =12000Lumeni Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 (editat) Si totusi nu vad pe ce ti-ai bazat deductia...sursa aceea ...ma refer la cea de 1750mA e in cc deci eu nu folosesc101,5w . pentru ca am doar 4 coburi Sa luam in considerare 2 cazuri ipotetice din care unul posibil sa nu fie pus in practica din cauza ca nu am racire corespunzatoare... 1. Coburile alimentate la 500mA conform DS le corespund 38,6v deci...rezulta un 19,3w/cob ~77,2w per aplica *120...~9264Lm asta in cazul folosirii sursei de 2100mA 2. Coburile alimentate la 437mA ar fi necesar un 37,5v deci cam 16,38w/cob ~65,55w per aplica *120...~7866Lm pentru sursa de 1750mA Editat Februarie 3, 2018 de gabyh Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Bine mergem pe idea ta: Sursele sint cu iesire in curent si deci vor livra permanent curentul pt care asint facute. Daca ai COB-uri ce necesita 38V puterea este 38V*1.75A =66.5W 66.5W*120lumeni/wat=7980 lumeni 7980 lumeni este mult mai mult decit ai putea suporta fara daune ale ochilor intr-o incapere de 20-30m2. Pt un system de iluminat fara posibilitatea de reglaj 8000 lumeni este MULT PREA MULT. Daca ai fi ales surse reglabile si ai fi avut posibilitatea sa setezi o valoare mult mai mica a curentului astfel incit sa nu ai mai mult de 2000-3000 lumeni si sa ramai si cu optiunea de a mari cantitatea de lumina atunci cind ai nevoie pt scurt timp, atunci ar fi fost mai mult decit perfect dar o iluminare constanta asa de puternica va dauna in final ochilor. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 1750mA : 4 = ~ 440mA per COB. Din DS asta inseamna in medie 37,6V, in jur de 16W. Fluxul este 4 x 2300 = 9200lm (eficienta in jur de 140lm/W) Si eu sunt de acord cu Sesebe si Fanelforum - este prea multa lumina fara dimming. Numai daca folosesti dispersoare cu atenuare foarte mare si reflexie pe tavan ai putea sa reduci oarecum la suportabil, dar si asa cam tot ar fi peste dublu. Iti scriu pe PM despre surse. Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 (editat) Vom vedea ce va fi inca nu e nimic batut in cuie inca caut diverse variante care combinate cu radiatoarele mele, sa poata disipa acea putere. Nu cred ca va fi o problema, avand in vedere ca incerc folosirea de siraguri cu cristale in jurul acelor radiatoare...unele chiar cu diverse nuante, in genul celor din foto de mai jos. Editat Februarie 4, 2018 de gabyh Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Te-ai uitat cam ce putere au lustrele alea? Au maxim 15-25w în LED-uri nu 50-60w. Link spre comentariu
Vizitator Seven77 Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Ori faci ceva DIY cap-coada, ori cumperi gata facut dar de calitate-ceva de uz industrial...Adaptari, modificari inseamna pierdere de vreme, ineficienta, eventual cheltuieli mai mari. Iar coolerele CPU pot deveni un "pitic"-ramai blocat in ele in loc sa accepti si alte variante de la caz la caz. De ce o tabla groasa din Al n-ar merge ca solutie de racire? Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Aici nu sunt de acord, cred ca solutia lui Gabyh este cea corecta - daca vrei calitate si design solutia este una singura , daca esti atent si la costuri: - preiei aspectul / designul de la ceva industrial care arata corespunzator pretentiilor tale - refaci in special racirea dar faci si upgrade la COBuri asta pentru ca sa ai si calitate, stiind ca la preturi moderate nu gasesti solutii COB decente. Dar exista si varianta sa pleci de la o lustra care nu este specifica led - si atunci nici nu exista dubii, in mod clar trebuie sa pui tu si alimentare si racire si COB. Cat despre putere, la o camera uzuala si cu COB decent 20-30W in COB ajung. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Gabyh, esti convins ca vrei zorzonelele alea atarnatoare? Ai mai folosit? Ai mai vazut in actiune? Eu am vazut la cineva si mi s-a parut obositor efectul creat pe pereti si in camera. Ba spoturi de lumina, ba penumbre, era asa ca un dalmatian. Te-ai gandit la aspectul asta? Poate iti place, poate nu. Ceilalti colocatari agreaza? Sincer, eu astept proiectul asta sa vad in poza ce-a iesit, cum ti se pare lumina si cat a costat si cat consuma si ce faci cu caldura aia. Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2018 (editat) Avand in vedere problema cu fluxul luminos care e posibil sa fie problematic daca se uita careva la coburi ma bate gandul de a folosi in fata acelor coburi acest tip de lentila folosit de becurile gu10 de genul celui din foto https://www.weldom.fr/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5/5/5584957.jpg. Dar apar 2 variabile: -rezista acel material cel mai probabil acrilic la temperatura pe care o degaja cobul in zona exterioara? -daca lipesc acel material de cob nu obturez degajarea caldurii spre exterior? Editat Februarie 17, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Adica vrei sa folosesti dispersorul - presupun ca dispersor este, nu lentila, probabil cu prisme. Linkul nu imi merge. 1. probabil PMMA - da, rezista pentru ca este foarte transparent, uzual atenuarea este sub 5% deci nu ar trebui sa se incalzeasca foarte tare - dar oricum trebuie probat. 2. nu. Caldura se evacueaza normal spre baza, adica spre radiator, opusul fetei care radiaza lumina. Evident ca si lumina care pleaca are suficienta energie dar ea pleca din COB. Si pleca indiferent ca pleaca prin aer sau prin dispersor. Totusi orice dispozitiv de optica secundara, fie ca este oglinda concava, fie ca este lentila, fie ca este dispersor va reflecta o mica parte din radiatie inapoi spre COB, dar incalzirea produsa asa este numai marginala, neglijabila. Comentariile le am insa vizavi de solutie. Daca pui dispersor fie il pui foarte aproape de COB, si atunci efectul este minim / fie te duci mai departe, dar ca radiatia sa treaca prin el, nu pe langa, iti trebuie sa pui si o oglinda concava care sa concentreze lumina pe dispersor, exact ca in poza atasata, deci ambele impreuna. Insa un dispersor asa de mic va avea in continuare densitate energetica mare, deci va orbi si el pe cine se uita in el, cam la fel ca si cand ai lasa COBul asa cum este el. Este mult mai buna solutia cu un glob dispersor de dimensiuni mai mari. Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2018 (editat) Am cautat si alte forme tot de la GU10 prin comert dar ori sunt prea scumpe ori nu ma incanta lumina care este iradiata prin aceste dispersoare...in Leroymerlin am incercat vre-o 6-7 modele sa vad cum lumineaza si vorba ceea sunt de pana in 3-4w, iar lumina in conditiile privirii directe in dispersor e destul de suparatoare ..senzatia de lumini si umbre dupa privitul direct...ar mai fi si varianta matuirii cu un smirghel a suprafetii exterioare a acestui divizor, sunt cateva ca si astea din poze cu sticla mata dar am impresia ca erau prea scumpe si nu le-am luat in calcul. Si mai trebuie sa se si integreze in ca si dimensiune in ceea ce am eu. Editat Februarie 17, 2018 de gabyh Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Mai poti pune o jumatate de becoled peste cob. Ar mai atenua putin. Ma refer la calota aia. https://www.google.ro/search?q=bec+led&client=ms-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiG6r3_067ZAhUSYlAKHcdxCosQ_AUIECgB&biw=360&bih=560&dpr=2#imgrc=EKVqNeUh2WhH2M: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum