Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare balast bec vapori cu mercur

DarthVader

Postări Recomandate

La surse din astea nu este minune ca CRI sa fie sub 10.

Sincer nici nu merita elaborat, deja a spus Spitfire: nu are absolut nici un avantaj fata de un proiector LED de 50W...numai dezavantaje.

(si presupun ca se referea la cel de 250W care face lumina cat ceva LED la numai 50W)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca ajuta informatia, becul cu mercur de care vorbeam initial are CRI de 50. Detin si unul cu vapori de sodiu la presiune inalta care are CRI 25. Am studiat si lampile cu sodiu la presiune joasa, daca tot s-a mentionat si de sodiu mai sus (nu detin inca in colectie :) ) si din cate imi amintesc au CRI de -44, si sunt scumpe rau.

Editat de DarthVader
Link spre comentariu

Imi vine greu a crede ca un bec cu vapori de sodiu ar putea avea CRI de 44...poate daca mai contine si altceva in afara de sodiu, atunci e un ...semi-metal halide. :rade:

Sodiul nu scoate decat doua linii spectrale in banda de galben a spectrului vizibil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări