Blacksmith Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Da, unul dintre site-uri a fost pagina live a Antenei 3. Eu am avut noroc ca am laptop iar coolerul de la proc are turatie variabila in functie de cat de mult e folosit procesorul, si cand am intrat pe pagina aia a inceput sa bage turatie maxima si mi-am dat seama ca ceva nu e in regula. M-am uitat in task manager si era procu la 100%. Mai tarziu am aflat si eu ca niste hackeri au bagat script de minat monede pe pagina aia... Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 (editat) Bitcoini se mineaza cu placa grafica, nu cu procesorul ( consumul de CPU e foarte redus ). De altfel utlizarea placii grafice e afisata in task manager in ultima versiune de windows 10. Site-ul respectiv probabil avea alta problema ( ceva flashuri mari consumatoare de resurse probabil ) De altfel sunt sisteme slabe din punct de vedere hardware la care sta procu in 100% si pe youtube fara vreun fel de virus, depinde de situatie. Editat Ianuarie 13, 2018 de modoran Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Nu se mineaza neaparat cu placa grafica. Poti sa minezi cu orice care poate face operatii matematice. Nu avea alta problema, ca au anuntat ei ca li s-a bagat cod de minat pe site. Prima data asta a fost si reactia mea, am crezut ca e de la flash si l-am dezinstalat complet si tot facea asa. La mine nu sta niciodata procul la 100% in mod normal, daca nu fac ceva pe el care sa foloseasca toate corurile. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 deci...site-ul antena 3 a fost hackuit, au recunoscut-o chiar ei. deci sa lasam chestiile cu flash si mai stiu eu ce. in alta ordine de idei, asa cum spunea si dudikoff, miningul se face cu orice are putere de calcul. intr-un post anterior, eu am afirmat ca miningul e posibil sa se faca (si) cu cipul grafic, dar am vrut sa spun ca esti folosit si acela, nu exclusiv acela. exista o lista cu o sute de site-uri romanesti care au avut ceva a face cu coin miningul (mai ales fara stirea adminului site-ului respectiv). asa cum a patit si dudi cu site-ul antena 3, asa am patit si eu cu golful piratilor (mi se deschideau alte ferestre, ventilatorul de la laptop voia sa decoleze...) si nu imi explicam de ce...pentru ca acum ceva timp era cat de cat curat. acum mi-am pus extensii si la firefox si la chrome si nu mai am probleme. ce mi se pare ciudat e ca bitdefenderul nu a zis nimic...cred ca nu stie de asa ceva (si e cu licenta, nu crack-uit). sincer, nici eu nu prea am inteles natura atacului, adica daca e virus, vierme, bho (as merge mai mult pe varianta asta, cam asta reiese din codul html prezentat la tv, in legatura cu chestia asta). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Au bagat un script care mina monede pentru ei. Numeste-l cum vrei.... Din punct de vedere al antivirusului nu cred ca avea cum sa detecteze asa ceva. Ca nu e o operatie ilegala sa minezi monede. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Fiecare PC si OS sunt bune pentru treaba lor. Eu folosesc pentru treburi serioase (pentru mine) un P3 cu W2k si fara placa de retea. Pentru Internet etc. am un i3 cu W7. Cineva mi-a facut cadou un laptop i3 pe care l-a cumparat cu Linux, dar mi-a pus un W10 pirat. Nu stiu la ce mi-ar folosi. De doi ani sta in ambalajul de la magazin. Deocamdata. Cred ca W10 este cel mai mare virus pana la urmatorul W. Asa se face treaba, cu un PC fara placa de retea, ca sa se tavaleasca in chinuri aia pe care ii stim noi, cand ne uitam pe net, gen, folosim altceva... Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Dudi, dar ce marca e aia cu 17 boabe? - asta off-topic, scuze si 2, ai dreptate cu antivirusul, n-avea cum sa detecteze saracul... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Nu inteleg la ce te referi cu 17 boabe.... Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 ”sixteen in the clip..” Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Aaaa... Glock 17, baby ! Link spre comentariu
DIYWorks Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Se poate oprii si Windows 10 sa faca update, am urmat pasii de pe un tutorial de pe net si chiar nu am mai primit mesaje sa faca update! Corect,dar nu merge la toate editiile,trebuie sa fie pro sau enterprise,la home nu merge Bitcoini se mineaza cu placa grafica, nu cu procesorul ( consumul de CPU e foarte redus ). De altfel utlizarea placii grafice e afisata in task manager in ultima versiune de windows 10. Site-ul respectiv probabil avea alta problema ( ceva flashuri mari consumatoare de resurse probabil ) De altfel sunt sisteme slabe din punct de vedere hardware la care sta procu in 100% si pe youtube fara vreun fel de virus, depinde de situatie. Te inseli,in acest procedeu se folosesc toate resursele calculatorului,inclusiv procesorul si ram-ul,nu doar placa video Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 (editat) Bitcoini se mineaza cu placa grafica, nu cu procesorul ( consumul de CPU e foarte redus ). Bitcoin nu se mai mineaza cu procesorul. Platesti curent degeaba si timp pierdut pentru ca dificultatea e mult prea mare. In schimb sunt o mie de monede care se mineresc cu procesor si cu video. Scriptu ala de la antena3 minerea monero, ala merge atat cu procesorul cat si cu video Editat Ianuarie 13, 2018 de maxente Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 13, 2018 Partajează Postat Ianuarie 13, 2018 Hackerii aia s-au bazat pe faptul ca or fi cateva mii de persoane care acceseaza antena3 si chiar daca minau cu procesorul, erau mii de persoane care faceau treaba asta in acelasi timp, deci puterea de procesare era foarte mare. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Asta pentru că umblaţi cu crack inclusiv la antivirus şi nu vă faceţi un minim de setări de siguranţă. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Loool...tocmai ce am mentionat ca am antivirus cu licenta, nu crack-uit si am si discutat daca antivirusul ar fi mirosit ceva sau nu. Concluzia a fost ca nu. Si avem si argumente pentru asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum