Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

update Win10

Vizitator

Postări Recomandate

Incearca cu Linux sa stergi totul de pe hdd.

O singura data in trecut am instalat Linux, si nu mi-a placut deloc.

Raman totusi la Windows. Chiar se poate o formatare completa cu Linux ? a facut cineva asta pe un HDD cu urme de W10 pe el ?

Da, asa este, cu Linux, un sistem mai "neplacut" chiar si pentru mine, se pot rezolva o multitudine de probleme, nu numai formatare sau reformatare, desi folosesc Win XP, formatarea o fac cu Linux, nu am incredere in Bill Gates...

Link spre comentariu

Nu e o idee buna sa faceti formatarea hDD-ului din linux sau programase gen Partition Magic, etc, findca nu se creeaza cei 8MB unallocated space, iar XP-ul are nevoie de aia 7844KB spatiu nealocat. Iar daca faceti mai multe partitii, nu vor fi aliniate corect pentru Windows, NTFS e tot proprietatea Microsoft, ei stiu ce si cum.

Link spre comentariu

Nu-i bai ! formatarea completa se face in Linux, iar apoi se mai face in Windows o formatare NTFS. Si avem un HDD (SSD) nou nout.

W7/64 bit merge chiar foarte bine cu "noile" procesoare SkyLake, daca producatorul placii de baza asigura drivere la zi (nu Microsoft). Se misca (rapiditate) la fel de bine ca si W10. (acum sa nu fim carcotasi - doar in limita a doua nuclee/procesor si 64 GB RAM)

Tendinta acum este de marginalizare a vechiturilor, soft si hard, prin orice mijloace si cumpararea de produse noi.

Vezi chiar ce face Apple cu vechile lor telefoane, pentru a obliga utilizatorii sa cumpere telefoane de ultima generatie.

Nu mai amintesc de Microsoft, INTEL, AMD, ca stiti deja ce fac ei.

Editat de cristiand02
Link spre comentariu

Nu e o idee buna sa faceti formatarea hDD-ului din linux sau programase gen Partition Magic, etc, findca nu se creeaza cei 8MB unallocated space, iar XP-ul are nevoie de aia 7844KB spatiu nealocat. Iar daca faceti mai multe partitii, nu vor fi aliniate corect pentru Windows, NTFS e tot proprietatea Microsoft, ei stiu ce si cum.

CD-ul de instalare al XP-ului nu creeaza automat cei 8MB unallocated space?

Link spre comentariu

Daca tot nu se pricepe nimeni la Windows10, cu toate ca titlul ar fi destul de explicit, poate se pricepe lumea la linux.

Ce versiune de Linux ar merita sa incerc ? ceva prietenos cu userul incepator. Intreb pentru ca vad milioane de versiuni si as vrea sa-mi fac un calculator linux.

Mint ?

Link spre comentariu

Daca tot nu se pricepe nimeni la Windows10, cu toate ca titlul ar fi destul de explicit, poate se pricepe lumea la linux.

Ce versiune de Linux ar merita sa incerc ? ceva prietenos cu userul incepator. Intreb pentru ca vad milioane de versiuni si as vrea sa-mi fac un calculator linux.

Mint ?

Linux Mint cu Cinnamon ca interfaţă grafică (alegerea mea, arată foarte mişto) sau KDE, care e mult mai configurabilă. Am trecut şi eu la el după 10 ani de openSUSE, ale cărei ultime versiuni au fost execrabile şi de la 13.2 încoace nu le-am mai putut instala pe laptopul nou (tot un Acer, mid-range). Pe rabla veche merg instalate fără greţuri, dar mereu mai găsesc cîte o chestie care nu merge. La Mint a mers totul out of the box.

Am şi Windows 10, dar n-am putut replica bugul pe care l-ai explicat, toate update-urile au funcţionat fără probleme.

Editat de ratza
Link spre comentariu

Merci. Am gasit Sylvia - Cinnamon, o sa-l incerc pe asta. Am incercat acum multi ani un mandrake si m-am chinuit vreo doua saptamani sa fac placa de sunet sa mearga si de atunci nu m-am mai strofocat.

Acerul e cu un i3, cred ca avea win7 cand l-am luat si a inghitit toate updaturile de la microsoft fara probleme,( 8, 8.1, 10 ) doar la ultimul care a fost spre sfarsitul anului a aparut problema. Pe net am vazut ca au mai fost si altii afectati inca din 2015, insa toti cu acer.

Link spre comentariu

Fiecare PC si OS sunt bune pentru treaba lor. Eu folosesc pentru treburi serioase (pentru mine) un P3 cu W2k si fara placa de retea. Pentru Internet etc. am un i3 cu W7. Cineva mi-a facut cadou un laptop i3 pe care l-a cumparat cu Linux, dar mi-a pus un W10 pirat. Nu stiu la ce mi-ar folosi. De doi ani sta in ambalajul de la magazin. Deocamdata. Cred ca W10 este cel mai mare virus pana la urmatorul W.

Link spre comentariu

spuneam intr-un post de coin mining (asa am aflat ca se numeste). bine, ziceam ca are legatura cu win10...posibil ca m-am inselat. insa de curand (azi sau ieri) au dat la stiri cum ca, vreo 100 de site-uri romanesti, sunt infectate cu niscaiva virus care iti foloseste calculatorul pentru a mina monede virtuale, pentru altii, desigur. hmm...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări