alcon Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Am trecut testul? Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Testul era referitor la prima imagine all-in-one versus desktop tower. Oricum, varianta aleasa la 6/49 ca mai sus, e foarte buna, aduce cozonac si vin bun, liniste si siguranta, restul variantelor sterse aduc garantat dureri de cap si injuraturi. Link spre comentariu
C.D. Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 (editat) E, acum sa nu cadem in depresie din cauza lui W10. Este totusi cel mai bun sistem de operare a lui Microsoft. Ca ne pune putin la efort financiar, asta este altceva. Daca nu cumparam noi utilizatorii cum sa se mai dezvolte tehnologia ? Cartelul este o noua tendinta pe piata calculatoarelor, si nu numai. Ca este moral, ca este legal, pe cine mai intereseaza ? Daca era la noi treaba asta (si unele firme chiar au facut cartel la noi in tara) era foarte multa agitatie (coruptii sug sangele poporului) - dar este la ei, si nu mai intereseaza pe nimeni. Ce moralitate........ ce legalitate........ce economie libera.....ce concurenta........... Si celalat adevar este ca nici utilizatorii nu sunt toti chiar ingerasi...... Editat Decembrie 29, 2017 de cristiand02 Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Dar pe ce criterii win 10 a fost desemnat cel mai bun sistem de operare de la Microsoft? Nici macar nu a ajuns la maturitatea lui XP sau 7 sa fie pus la grele incercari de hackeri / virusi. E cel mai bun pentru ca a fost bagat pe gat multora fara sa-si de seama? Cele mai mari probleme (la clienti) ce nu le-am putut rezolva fara reinstal au fost cu win 10, culmea cu licenta. Win 8.1 functioneaza foarte bine de 5-6 luni fara licenta / crack / key ... Acasa inca folosesc win 7 desi win 8.1 / 10 aparent (proaspta instalate) releaza mai bine ca 7-le. Nu pot contesta ca win 10 nu e cel mai bun dar sa lasam timpul sa-si spuna cuvantul si o sa vedem si efectele monopolului Intel & Microsoft (desi sunt fan Intel sper sa le piara sufletele in iad daca au facut pact cu Microsoft) Link spre comentariu
C.D. Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Apropo de utilizatori si ingerasi - de aia se fac carteluri, ca sa cuminteasca ingerasii. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Hai ca știi la ce ma refer, nu ești utilizator de computer de 3-4 ani numai. De la o interfață clara, bine organizata și cu acces la tot ce vrei sau ai nevoie dar totuși ușor de folosit și de începători, s-a trecut la interfețe tot mai pline de brizbrizuri dar cu acces direct tot mai greu și complicat la resursele HW. De la XP la win7 s-a stricat vizibilitatea iconurilor și citirea meniurilor iar acum cu win10 s-a pierdut efectul de 3d, de vizibilitate în "relief" a ferestrelor și e greu sa vezi care este marginea la fereastra activa, ca să dau numai citeva exemple. Avem acum computere cu putere foarte mare de procesare dar puterea asta de procesare ne este furata fără știrea și voia noastră ca să fie utilizata de "nu știu cine" remote la ce procesare au ei nevoie iar interfață de acces este minimalista ca aspect și nevoie de procesare. Nu știu cit ne fura din intimitate dar sigur ne fura și din puterea de procesare. la asta ma gandisem si eu, cu furat puterea de procesare. ma gandesc ca or folosi-o pentru proiectul Genomul Uman sau ceva de genul asta. oricum, ideea e ca tzugulanul (inclusiv eu) plateste pentru HW, iar altii il folosesc gratis, poate chiar fara a cere permisiunea (zic doar poate, nu am citit niciodata acordul de licenta). Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Cum naibii se folosesc de puterea de procesare cand e inchis calculatorul? Sau sunt eu printre aia naivi caruia nu-i ruleaza calculatorul in continuu pe torenti... Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 dar cine a zis ca se folosesc de procesare cand e inchis calculatorul? eu zic atunci cand e deschis. tineti minte de tehnologia CUDA care folosea procesorul grafic ca sa ajute in unele jocuri? ei bine, aceeasi tehnologie putea fi folosita pentru a ajuta la nush ce proiect (poate chiar ala cu genomul, nu mai stiu exact) daca instalai o aplicatie care sa foloseasca procesorul grafic cand nu era folosit (la maxim). de ce nu ar putea fi implementat ceva de genul asta si in actualele calculatoare(la soft ma refer)? daca asta chiar se intampla sau nu, e alta discutie. dar posibil este. nu mai zic de calculatoarele care calculeaza bitcoin (sau ce naiba or calcula. eu unul n-am reusit sa inteleg cum functioneaza chestia cu bitcoin. dar sa faci valoare din nimic, poate doar din curent consumat, nu mi se pare o chestie...sa zicem, transparenta). Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 (editat) Asta cu folositul resurselor de diversi terti, in diverse scopuri, nu pare a fi viabila. E vb de zeci de milioane de computere care folosesc variantele noi de Windows si nu cred ca ar putea exista un proiect la o asemenea anvengura. Nu are legatura cu supravegherea globala...asta exista deja de ceva timp, dar resursele folosite din fiecare PC sunt neglijabile. Totusi un lucru este cert, desi performantele hardware au crescut exponential de la Win XP incoace, rezultate concrete nu exista, aplicatiile merg la fel de bine sau la fel de prost ca si inainte, la viteza comparabila. Cine totusi foloseste aceste resurse...? Asta este intradevar o intrebare. Parerea mea-si e doar o parere- ca totul se rezuma la comercial. W10 si aplicatiile mereu "actualizate" sunt concepute doar a solicita partea hardware, "justificand" astfel productia de noi si noi procesoare etc...doar ptr a le inlocui pe cele vechi. Japca ordinara si "frumos colorata"....parerea mea. Editat Decembrie 30, 2017 de Mark S Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 si asta poate fi o explicatie. nu zic ca win10 e facut pentru a folosi puterea de procesare, dar e o posibilitate. si de ce nu ar fi viabila? google si nu numai folosesc clustere de computere (poate servere) pentru o putere de procesare sporita. ori, milioane de computere, chiar aflate la distanta, nu sunt tot un cluster? sa nu uitam si de botnet-uri... cum ar fi, daca la un semnal, milioane de calculatoare ar ataca sistemul informatic al unei tari? sau hai sa nu zicem tari, ci institutii, companii..etc Link spre comentariu
Mark S Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 (editat) Da, la Google in special cand am pomenit de "supravegherea globala". Supraveghere in sensul modern, in fapt nu-i intereseaza ce facem in intimitate cu nevestele, ori daca avem lozinci anti-guvern, ci in scopuri comerciale. Google colecteaza date despre zonele de interes ale fiecarui utilizator de internet, locatia etc. Datele sunt apoi sortate si vandute companiilor care cumpara publicitate. E cat sepoate de vizibil si dau un exemplu...reclamele care apar sunt diferite daca 2 utilizatori locuiesc in aceeasi casa, dar au computere si interese diferite. La fel difera si daca 2 utilizatori au aceleasi interese, dar sunt din locatii geografice diferite. In cazul asta le vor aparea reclame asemanatoare, dar oferite la fiecare de compania cea mai apropiata. Din cate cred, tot datorita acestei supravegheri, a datelor culese si sortate automat de roboti, un atac informatic de asa anvergura nu il vad ca fiind realizabil. Ptr asta trebuie organizare si pregatire prealabila, iar algoritmii robotilor l-ar depista cu mult inainte de a se putea produce. PS: chiar si aici pe forum e un exemplu cu acei "boti" de la Google. Jos, in lista utilizatorilor care citesc un topic, Google e nelipsit la orice ora. Sa speram ca are ce citi, mai invata si el cate ceva Editat Decembrie 30, 2017 de Mark S Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Asta cu folositul resurselor de diversi terti, in diverse scopuri, nu pare a fi viabila. E vb de zeci de milioane de computere care folosesc variantele noi de Windows si nu cred ca ar putea exista un proiect la o asemenea anvengura. Nu are legatura cu supravegherea globala...asta exista deja de ceva timp, dar resursele folosite din fiecare PC sunt neglijabile. Totusi un lucru este cert, desi performantele hardware au crescut exponential de la Win XP incoace, rezultate concrete nu exista, aplicatiile merg la fel de bine sau la fel de prost ca si inainte, la viteza comparabila. Cine totusi foloseste aceste resurse...? Asta este intradevar o intrebare. Parerea mea-si e doar o parere- ca totul se rezuma la comercial. W10 si aplicatiile mereu "actualizate" sunt concepute doar a solicita partea hardware, "justificand" astfel productia de noi si noi procesoare etc...doar ptr a le inlocui pe cele vechi. Japca ordinara si "frumos colorata"....parerea mea. Resursele in plus vin din faptul ca procesoarele au mai multe nuclee, nu vin cu frecvente de tact foarte mari si/sau IPC foarte bun. Aplicatiile in marea lor majoritate folosesc tot un singur nucleu ( foarte putine pot duce un multicore la 100%, restul ramane neutilizat ). Iar in legatura cu folosirea neautorizata a placii video pentru minat Bitcoin sau altceva, ultima versiune de windows 10 afiseaza utilizarea placii video chiar in task manager ( si arata corect, la fel ca GPU-Z sau alte aplicatii de genul asta ). Daca Microsoft avea ceva de ascuns nu facea asta: Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Daca Microsoft avea ceva de ascuns nu facea asta: Ai impresia că pe mulți îi interesează ce face ”prostia” aia!? Microsoft se bazează pe naivitatea oamenilor ... Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 1, 2018 Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 Microsoft? Niste penali... Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 1, 2018 Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 La ce penali avem noi ... microsoft mai are de invatat. Totusi astia chiar nu mai anunta versiuni noi de windows? Ca doar nu au vorbit serios ca raman la win 10 Link spre comentariu
Postări Recomandate