ratza Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Nu-ţi era adresat ţie, ci celor care - fără să ştie - minează pentru alţii. Antivirusul meu detectează mineritul, a fost unul din multele teste la care l-am supus în perioada de probă. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 ce antivirus ai? pe pm sau aici, dar sa nu fie considerata reclama. eu il am pe care-l am si nu-l voi schimba, dar ca sa stiu pe viitor. e cumva cel cu K si vine de la rusi? eu il am pe cel cu B si e autohton. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Bitdefender Total Security, nu văd de ce ar fi considerat reclamă. Merge de rupe pămîntul, nu e intruziv şi nici nu vrea prea multe resurse. 470 de lei pentru 3 ani, la anul îmi expiră licenţa. În afară de ăsta mai folosesc BitLocker, un VPN (aproximativ 200 de lei pe an), un user fără drepturi cu setări zdravene în Security Policy, firewall setat strict pentru programele pe care le folosesc şi extensii pentru Chrome: Traffic Lights (tot de la ei), HTTPS everywhere, UBlock origin, minerBlock şi Random User Agent. În rest, update-uri automate şi voie bună. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Pe vremuri când dischetele erau indispensabile, foloseam low level format pt. a repara hard-discurile. Daca puteti, in doua, trei vorbe, cum se foloseste low level format? Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Daca puteti, in doua, trei vorbe, cum se foloseste low level format? Bootati cu Hiren-ul (eventual un model mai vechi de Hiren) si pe undeva pe la HDD Tools in DOS Programs sunt vreo 2 aplicatii de zero-fill. Cam inutile la ora actuala. Mult mai bun si perfect utilizabil e DRevitalizer din HDD Tools. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Low level format nu cred ca se refera la umplerea cu zero a spatiului. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Exact asta inseamna. Low level overwrites data with zeroes, i.e. performs so called zero-filling of a storage device. It should be noted that after such zeroing, neither a data recovery software nor a data recovery service can recover data off the device. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Ar putea sa faca fill si numai cu 1, rezultatul este acelasi. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Nu inseamna aia si nu se mai face in zilele noastre low-level-format. https://en.wikipedia.org/wiki/Disk_formatting#Low-level_formatting_(LLF)_of_hard_disks "Starting in the late 1980s, driven by the volume of IBM compatible PCs, HDDs became routinely available pre-formatted with a compatible low-level format. At the same time, the industry moved from historical (dumb) bit serial interfaces to modern (intelligent) bit serial interfaces and word serial interfaces wherein the low level format was performed at the factory.Today, an end-user, in most cases, should never perform a low-level formatting of an IDE or ATA hard drive, and in fact it is often not possible to do so on modern hard drives because the formatting is done on a servowriter before the disk is assembled into a drive in the factory." Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Nu mai este necesar sa faci dar poti sa faci daca vrei., trebuie numai sa ai tool-urile adecvate. Problema mai mare o reprezinta timpul necesar pt o astfel de formatare LowLevel. La un HDD de citiva zeci de giga putea sa dureze cu orele si deci la unul modern de ordinul TERA poate dura saptamini si nu ai voie sa-l intrerupi ->UPS obligatoriu. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Si eu am tot bitdefender total security si nu mi-a zis nimic! ori n-am fost eu pe pagini cu coin mining (ma indoiesc, golful piratilor colcaie de de toate) ori nu l-am setat cum trebuie....hmm Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 (editat) Daca puteti, in doua, trei vorbe, cum se foloseste low level format? Cu un stick bootabil de Windows: diskpart list disk select disk <nr> clean create partition primary select partition 1 active format fs=ntfs assign <litera> exit Cu un stick bootabil Linux: fdisk -l umount /dev/sda<nr> mkfs.ntfs -f /dev/sda<nr> Pentru belit datele complet: dd if=/dev/urandom of=/dev/sda<nr> bs=1M Si eu am tot bitdefender total security si nu mi-a zis nimic! ori n-am fost eu pe pagini cu coin mining (ma indoiesc, golful piratilor colcaie de de toate) ori nu l-am setat cum trebuie....hmm Vezi ce zice prin loguri, că de dormit nu doarme. Editat Ianuarie 16, 2018 de ratza Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 hmm..cica ultimul atac blocat, pe 9 ian...imi da link-ul, dar nu si tipul atacului...dar probabil ca asta e unul din cele 5.. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Bootati cu Hiren-ul (eventual un model mai vechi de Hiren) si pe undeva pe la HDD Tools in DOS Programs sunt vreo 2 aplicatii de zero-fill. Cam inutile la ora actuala. Mult mai bun si perfect utilizabil e DRevitalizer din HDD Tools. Multumesc pentru informatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate