Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

update Win10

Vizitator

Postări Recomandate

Bitdefender Total Security, nu văd de ce ar fi considerat reclamă. Merge de rupe pămîntul, nu e intruziv şi nici nu vrea prea multe resurse. 470 de lei pentru 3 ani, la anul îmi expiră licenţa. În afară de ăsta mai folosesc BitLocker, un VPN (aproximativ 200 de lei pe an), un user fără drepturi cu setări zdravene în Security Policy, firewall setat strict pentru programele pe care le folosesc şi extensii pentru Chrome: Traffic Lights (tot de la ei), HTTPS everywhere, UBlock origin, minerBlock şi Random User Agent. În rest, update-uri automate şi voie bună.

Link spre comentariu

Daca puteti, in doua, trei vorbe, cum se foloseste low level format?

Bootati cu Hiren-ul (eventual un model mai vechi de Hiren) si pe undeva pe la HDD Tools in DOS Programs sunt vreo 2 aplicatii de zero-fill. Cam inutile la ora actuala. Mult mai bun si perfect utilizabil e DRevitalizer din HDD Tools.

Link spre comentariu

Nu inseamna aia si nu se mai face in zilele noastre low-level-format.

https://en.wikipedia.org/wiki/Disk_formatting#Low-level_formatting_(LLF)_of_hard_disks

"Starting in the late 1980s, driven by the volume of IBM compatible PCs, HDDs became routinely available pre-formatted with a compatible low-level format. At the same time, the industry moved from historical (dumb) bit serial interfaces to modern (intelligent) bit serial interfaces and word serial interfaces wherein the low level format was performed at the factory.
Today, an end-user, in most cases, should never perform a low-level formatting of an IDE or ATA hard drive, and in fact it is often not possible to do so on modern hard drives because the formatting is done on a servowriter before the disk is assembled into a drive in the factory."

Link spre comentariu

Nu mai este necesar sa faci dar poti sa faci daca vrei., trebuie numai sa ai tool-urile adecvate.

Problema mai mare o reprezinta timpul necesar pt o astfel de formatare LowLevel. La un HDD de citiva zeci de giga putea sa dureze cu orele si deci la unul modern de ordinul TERA poate dura saptamini si nu ai voie sa-l intrerupi ->UPS obligatoriu.

Link spre comentariu

Daca puteti, in doua, trei vorbe, cum se foloseste low level format?

Cu un stick bootabil de Windows:

diskpart
list disk
select disk <nr>
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=ntfs
assign <litera>
exit

Cu un stick bootabil Linux:

fdisk -l
umount /dev/sda<nr>
mkfs.ntfs -f /dev/sda<nr>

Pentru belit datele complet:

dd if=/dev/urandom of=/dev/sda<nr> bs=1M

Si eu am tot bitdefender total security si nu mi-a zis nimic! ori n-am fost eu pe pagini cu coin mining (ma indoiesc, golful piratilor colcaie de de toate) ori nu l-am setat cum trebuie....hmm

Vezi ce zice prin loguri, că de dormit nu doarme.

Editat de ratza
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări