Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Viraj la dreapta" - Ce rost are un preu phono MM in 2017?

Postări Recomandate

Mda , motive economice bine justificate sunt destule .

Eu mă refeream la calitatea înregistrărilor , dar și la ritualul ce trebuie efectuat înainte de audiție , cumva poate fi asemănător cu cel realizat de un fumător : își caută chibriturile și țigările , scutură pachetul , o scoate , linge o dunga pe țigare :) , o aprinde cu un gest specific fiecăruia etc ...

Fiecare ascultător are obiceiuri diferite , dar în final platanul învârte discul și apare muzica .

Link spre comentariu

In 2018 , Sony lansează un amplitunere cu intrare phono https://www.sony.ro/electronics/receptoare-av/str-dh190 .

Oare de ce :) ?

Oare ce detalii secrete cunosc cei de la Sony și unii dintre userii de pe aici încă nu au aflat ?

Sa lanseze cate amplitunere doresc, una e sa aiba o intrare phono (care atarna in jurul a cateva procente din profit/timp de proiectare/volum piese/etc) si alta e sa faca aia un preu phono si cu un pumn de opampuri de $20-$30/buc. Asa ca ramane cum am stabilit.... vrabia... Mihai Viteazu!

Sony are și casă de producție muzicală, o sa editeze și "plăci", în plus nu o să-i coste mult un JRCXXXX și citeva componente pasive.

Eu ascult "plăci" pentru ca unele înregistrări sunt doar pe "plăci"

Si formernc fix la fel, auditii placute!

Link spre comentariu

Operational incarcat capacitiv la iesire ?!?!?

Pe cine vrei tu sa pacalesti?

Suferi grav cu ochii ???

Imi pare rau pentru suferinta ta , dar daca ma apelezi prin intermediul mesageriei private iti pot recomanda un medic oculist de renume in Bucuresti ...

Confuzia intre etajul de alimentare cu cel de amplificare pentru semnal mic este josnica pentru tine ...

Multa sanatate :) tie si suporterilor tai !

Link spre comentariu

Ar trebui sa vorbesti mai frumos!

fNb8O19.png

Indiferent ca acei operationali sint folositi pt alimentarea operationalilor ce realizeaza amplificarea semnalului si corectia, tot sint niste operationali cu feedback si cu iesirea legata la masa printr-un condesator.

Deci este un amplificator cu iesire in tensiune nu curent (cei cu iesire in curect ar suporta o astfel de sarcina) ce are sarcina si un capacitor spre masa, pe linga altele.

Stabilitarea unui astfel de amplificator este serios compromisa.

Nu credeam ca ai putea sa sustii o astfel de ............

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Oauuu , e unii , niste ăia , probabil unii certati cu cartea , care nu au habar de mareata eroare mentionata mai sus .

Da da , fix despre ei e vorba , de celebrii TI :), adica cei cu harta Texas-ului gravata cu laser pe capsula integratului .

Uite , ca sa fie treaba treabă , eu imi cer scuze in locul lor ...

Banuiesc ca nu e prea greu sa le trimiti un @email cu punctul tau de vedere , in care sa le explici ca circuitul de limitare a curentului din iesirea operationalului figurat in pozitia de " multiplicator de de capacitate " de pe alimentare se va distruge datorita valorii prea mari a condesatorului de pe iesire ...

Spor la treaba :) !

http://docdro.id/Z5rlLH1

Link spre comentariu

De la cine astepti raspunsul?

De la Victor nu cred ca ai sa-l primesti pt ca Victor nu lipeste piese.

Instabilitatea operationalilor ulilizati la alimentarea operationalilor din amplificare se va traduce prin " detalii imbunatatite " pt ca orice tranzitie mai brusca a semnalului de iesire se va reflecta in variatie de current pe alimentare care va genera oscilatii amortizate in circuitul de alimentare, lucru perceput de audiofilii inraiti ca detalii imbunatatite din cauza armonicilor suplimentare generate de power supply.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări