sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Sa nu-mi spui ca mașină ta nu are mai mult de 40hp! Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Sa nu-mi spui ca mașină ta nu are mai mult de 40hp! Nu pot sa mint, are ceva mai mult, dar nu strigator la cer, nu vreau sa ma dau in stamba, Militia (Godina) vegheaza! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) Discutia este despre doze magnetice si metode de corectie a semnalului dat de acesti traductori (ellle). Pe vremea cand se asculta doar la "picap" si nici unul din cei care posteaza aici nu aveau cu ce masura si argumenta ceea ce afirma nu era nimeni cu aceste replici matematice . A fost o vreme cand bataia era pe constructori de doze .de varfuri si de platane . . . . . Tin minte ca am vazut o masina cu sasiu de marmura si platan de sticla cu fonta ,in straturi ,care aveau rolul de a elimina zgomotele mecanicii, a celor 50Hz si armonicele lor si vibratiile produse de dufuzoarele in care "se canta ".Masina cantarea 25kg . Posturile la koka le fac doar cei care nu au avut tangenta in ACEA PERIOADA CU ACESTE APARATE . Last edit : A fost o perioada cand aceste masini erau folosite in cluburi cu redare live si puteri asociate de cel putin 200-300w RMS CU MOTOARE DE LA 15 " in sus . Asta stiu putini oameni si doar cei cu varsta mai mare (cel putin in raport de 1,5 ) decat ovilovilutia . Editat Decembrie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
dark_angel Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 A mai existat si TA2010a...folosit de kenwood in unele scule, probabil si altele....Pacat ca nu se gaseste datasheet-ul.Din pacate Hitachi s-a reprofilat pe trenuri electrice de mare viteza, pt ca japonezilor le place sa mearga cu 400km/ora .... variantele discrete nu fac subiectul acestui topic asa ca nu mai insist cu alte exemplificari ce arata clar cat de importanta este tensiunea de alimentare in reducerea distorsiunilor.in cazul preamplificatoarelor phono. @Ingeringerasumeu Acum vreo trei ani am cunoscut p persoana din Canada cu glezna scrantita si i-am spus ca la noi se folosea pe vremuri Burov dizolvat in apa si mi-a replicat ca medicul ei Canadian i-a spus ca nu se foloseste in nici un caz apa la entorse, ca e o crima...ca poate babele alea vrajitoare din Romania gasesc fraieri sa-i pacaleasca, dar ca asa ceva este complet impotriva standardelor medicale... I-am aratat si eu pe Wikipedia cine a fost inventatorul insulinei si mai ales cand o facuse Paulescu...si i-a cam cazut falca pt ca oficial pana acu ceva ani inventatorul insulinei era canadian... Cat despre domnii cu capul mare ... Mai binele binelui este Raul mister Dark Angel. Eu ma intreb cand ati ascultat ultima oara Nina Simone, Mike Oldfield Tubullar bells din 1970 editia BBC , ori sau Jeff Bridges War of worlds in original ...a fost PCM sau DSD? A fost pe 24 sau 32 de biti, cam ce rata de esantionare se folosea in anii 50, 60, 70? Ce ma mira pe mine este ca dvs nu ascultati cantaretii propriei dvs generatii.Nu cumva ii ascultati pe youtube?Culmea e ca mie imi plac mai mult cantaretii anilor 50, 60, 70 , 80, decat celor care i-au trait...In mod normal ar trebui sa ascult doar muzica moderna , complet digitizata... Si daca digitizezi master-ul , dupa 40, 50. 60 de ani de la fabricarea lui, master-ul pe vinil sau otel este aproximativ in aceeasi stare ca la data fabricatiei , pe cand banda...Aleluia! Asa ca daca va place mereu pozitia de Gica -Contras sper sa deveniti profesionist! I-as fi ascultat daca pe vremea aia nu trebuia sa ma chinui sa cumpar o banda de la niste baieti care primeau vinyluri de afara si imi puneam mai putin problema calitatii sunetului in detrimentul obtinerii acelor albume cu orice pret. Am aprox.100 de CD-uri si cu siguranta muzica anilor 50-60 are o pondere de sub 10% dar asta are prea putina importanta in cadrul acestui subiect. Eu am facut referire cu precadere la vinylurile care se tot fabrica in ultimii ani dupa mastere digitale si cine le are stranse din vremuri demult apuse, sa le asculte sanatos (doar ca da-mi voie sa cred ca sunt foarte putine aceste persoane, dupa cum spunea si sesebe cu camere avand rafturi intregi). Ca ai amintit de youtube.... ai ramane surprins sa vezi ce bitrate (pe partea audio) are o inregistrare 720p sau 1080p (poate chiar si 480p in functie de anul incarcarii pe site), hai sa iti las un exemplu ca tot se apropie colindul: 2238306b/s audio in dreptul redarii 720p. Cine a ramas la 586 cu dialup si DAC08 ... n-are decat sa reasculte vinylurile electrecord din debara. Iar masterele tinute de casele de discuri de afara cred ca erau/inca mai sunt pe benzi trase la viteze mult mai mari (nu cele clasice de magnetofon) pentru o calitate cat mai buna, nu stateau doar in niste discuri de vinyl, dar probabil ca iar iei electrecordul ca referinta si nu e cazul. Apropo de BBC in varianta digitala, uite ce zice Viky: The archives contain 12 million items on 66 miles of shelving spread over several sites. The stock is managed using a bar code system, which help to locate material on the shelves and also track material that has been lent out. The BBC says that the budget for managing, protecting and digitising the archive accounts for only a small part of the BBC's overall spend. The BBC is engaging in an ongoing project to digitise archived programme material, converting recordings made on older analogue formats such as audio tape, videotape and film to electronic formats which are compatible with modern computer systems. Much of the audio-visual material was originally recorded on formats which are now obsolete and incompatible with modern broadcast equipment due to the fact that the machines used to reproduce many formats are no longer being manufactured. Additionally, some film and audio formats are slowly disintegrating, and digitisation also serves as a digital preservation programme. As of summer 2010 BBC Archive staff have spent approximately ten years digitising half of the media content and due to improving work practices expect to complete the other half in five years. Current estimates suggest the digitised archive would comprise approximately 52 petabytes of information with one programme minute of video requiring 1.4 gigabytes of storage.The BBC uses the Material Exchange Format (MXF) which is an uncompressed, non-proprietary format which the BBC has been publicising to mitigate the threat of the format becoming obsolete (as digital formats can and do). The Archive digitisation a key part of the BBC's programme to engineer a fully digital and tapeless production workflow across the entire Corporation. It was closely tied in with the ill-fated Digital Media Initiative (DMI), a scheme which ran from 2008 to 2013 and attempted to create a unified online archive search and programme production system. iTunes al celor de la Mar garanteaza minim 256kb/s etc. sesebe, on 22 Dec 2017 - 6:31 PM, said: Pt unii, dacă vor sa meargă cu 140km/h pe autostrada, este suficient să-și ia o mașină ce are viteza maxima de 140km/h. Pai ce sa ii faci daca in Ro sunt autostrazi cat vezi cu ochii, pleaca omul dimineata si e atat de ravasit de optiunile pe care le are incat saracul nici nu stie incotro sa goneasca. Ii pui sute de cai sub capota sa te vada vecinii si pitipoancele si cam atat... Ah am uitat sunt unii cu bani care au circuit de curse in gradina din spate, fiindca vor si fiindca pot. Ca sa fie aici si o postare on-topic: eu nu vad ca acel LM318 sa corespunda macar criteriului dumitale... Si inca nu mai zic de faptul ca zgomotul preamplificatorui trebuie sa fie chiar mai redus decat al inregistrarii... Cum ai verificat? Cand faci munca de studio atunci cauti sa ai un zgomot cat mai redus, nu contest asta. Altfel toti ar trebui sa conduca numai McLaren-uri si nu ar mai merge nimeni cu Dacia. Nu am verificat si nici nu imi propun sa verific, nu vad rostul. Aici la carciuma o sa merg pe o aproximare: daca incerc sa redau o inregistrare al carei zgomot ziceam ca e undeva in zona 0.5-1uV si ma uit la primul etaj de intrare in celebrul preu riaa din #4 al acelui topic (are un castig reglabil intre 3x si 22x) si zgomotul de la intrare declarat in grafic la 1kHz pt. lm318 are cam 60nV, asadar amplificat la iesire il regasim in domeniul 180nV-1.32uV. Sa zicem de dragul exemplului ca am AO si cu 1nV/radHZ adica 3nV-22nV, m-ar avantaja enorm cand vin cu 0.5-1uV de "zgomot alb" pe intrare? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 1. Da! 2. Nu cred că-i înțeles cum trebuie paralela cu mașina de max 140km/h. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) A fost o vreme cand bataia era pe constructori de doze .de varfuri si de platane . . . . . Si se certa lumea care-i cea mai tare publicatie în materie de reviewuri. Pe vremea cand se asculta doar la "picap" si nici unul din cei care posteaza aici nu aveau cu ce masura si argumenta ceea ce afirma nu era nimeni cu aceste replici matematice . Nu chiar. Au existat atât echipamentul de masurare cât si sursele de semnal, inclusiv diverse discuri de test. Si un banal NAD5120 cu capacul închis atenueaza excelent atat vibratiile cât si sunetul difuzoarelor. Pe masurate. Editat Decembrie 22, 2017 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Acele.scule existau doar in laboratoare iar discuri de test am avut pe mana la vremea respectiva. M-am referit la nivel de hobby ,nu la industria in sine . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Daca se doreste tensiune de alimentare mare si integratul nu suporta atunci vine muntele la Mahomed: alimentarea urmareste semnalul de iesire. Nefiind vorba despre curenti mari, treaba devine usoara. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Ca ai amintit de youtube.... ai ramane surprins sa vezi ce bitrate (pe partea audio) are o inregistrare 720p sau 1080p (poate chiar si 480p in functie de anul incarcarii pe site), hai sa iti las un exemplu ca tot se apropie colindul: 2238306b/s audio in dreptul redarii 720p. Nu sunt foarte sigur dar imi este teama ca ai gresit. Ceea ce ai vazut tu este bitrate-ul pentru partea video. Pentru audio datele sunt ceva mai jos si la nicio rezolutie parca nu sare de 130kb/s. Link spre comentariu
dark_angel Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Maestre ai dreptate! Aici e dat catastiful cu bitrate-urile maxime functie de perioada incarcarii si rezolutia maxima a continutului video. Asadar AAC 192kb/s e cam maxim. Uite cica asta ar avea 157.8kb/s. Nu e chiar SACD dar nici convorbire gsm. Am comparat-o (ascultandu-le pe ambele alternativ de cateva ori) cu varianta din iTunes si urechiometric nu am gasit vreo diferenta intre ele. (DAC-ul stie 24biti, ca sa anticipez alta intrebare vorba unui fost ministru al justitiei). Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Accuphase în preamplificatoarele lor cu corecție RIAA , tratează cu mult respect diafonia , in special în zona bass și mid-bass . Este evident că nu ai studiat suficient schema următoare : https://www.docdroid.net/HoQGCeD/amplificator-de-doza-mm-mc-riaa.pdf Oare este prea complicată pentru a fi clonată de userii cu pretenții aberante de pseudoelectronisti închipuiți sau ... invidia e mare ? Nu mă refer la nimeni în mod special . Editat Decembrie 23, 2017 de Victor Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Mie nu mi se pare nimic special la pick-up. Ma enerveaza fasaitul, pacanelile, sunetul comprimat si rumble-ul. Daca vreau sa ma linistesc parca merge mai bine un semineu in care ard si trosnesc lemnele. Singurul mare atuu al sau vine din masterizari. Profesionistii care scot viniluri stiu foarte bine ca acestea nu se asculta in masina, la casti pe strada si nici nu se pot copia si transfera online. Atunci cum sa justifici pretul mult mai mare ? Doar printr-o masterizare solid facuta. Digitalul chiar daca spulbera la orice capitol vinilul, este vaduvit de masterizari bune tocmai din cauza calitatilor sale adiacente... ca nu are moarte, ca nu i se degradeaza calitatea, ca poate fi copiat si transferat, ca deja este nesimtit de ieftin si raspandit prea larg in marea masa a oamenilor. Dupa cum vedem, exact ca si in politica si industria muzicala se bazeaza pe meritocratie Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 . : Nu e nevoie sa te manifesti superficial asa in spatiul public . Faptul ca tu nu ai acces la anumite scheme nu inseamna ca ai vreodata dreptate , iar de acum inainte nu vei mai avea niciun fel de indicii din partea mea . Unii useri nemerituosi trebuie sa ramana neinformati , adica fix cei ca tine , restul se stiu ei . Cunosterea pe care o posezi este suficienta , dar viata merge inainte . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) De ce am senzatia ca topicul cu preul de doza megnetica initiat de Victor , in sectiunea dedicata ,se refera la genul de scule aminintit de mine ? Banuiesc ca nimeni nu intuieste producatorul acelei masini pomenite de mine , care sigur era asistata de un preu demn de istorie .Posibile exceptii din tagma celor educati .( cu siguranta se vor aminti ceva producatori ) Sunt multi pe drum cu urechi de tabla . Nu are nici un rost sa proiectezi si sa construiesti astfel de scheme pentru aparate care se vand cu 130 ron la altex . Va raspund cu placere la intrebari si provocari .( care nu stitzi cu ce ze manacza aleaaa ). Este vorba si se discuta despre scule AUDIOFILE HIFI pe care multi din cei care troleaza topicul nu stiu ca exista si nu au auzit de ele . MARS !!! Editat Decembrie 23, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 23, 2017 Administratori Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Este vorba si se discuta despre scule AUDIOFILE HIFI pe care multi din cei care troleaza topicul nu stiu ca exista si nu au auzit de ele . Sculele aufiofile sunt in mare parte niste abureli pentru fraieri Link spre comentariu
Postări Recomandate