sesebe Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Stiu pe cineva care are vreo 500Kg (daca nu chiar tone pt ca are o camera PLINA- toti peretii pe cite 2 rinduri aproape) de discuri vinil si vreo 100Kg CD-uri. Dar acea persoana asculta la un player aproape banal si nici amplificatorul sau boxele nu sint ceva care sa merite atentia. Abia acea persoana se poate spune ca stie sa asculte muzica pt ca nu da mii de euroi pe scule si apoi sa asculte electrecorduri zgiriate luate din tancioc. .............................................................. ................................................................. @Victor tot de dragul perfectiunii vinylurile alea se pot citi cu laserul si @sesebe tipul ala care are tone nu le-ar mai ara cu pickupuri din talcioc. Sigur ca e democratie și fiecare e liber sa faca ce vrea, mai ales moderatorul cu acest subiect. An spus numai ca are un pickul APROAPE banal. Nu asculta cu unul de talcioc ci are un Technics direct drive dar nu mai stiu exact modelul, iar ca preamplificator il foloseste pe cel integrat in amplificator. Nu mai retin nici ce amplificator si nici ce boxe are pt ca am fost pe la el acum citiva ani buni dar la pickup m-am uitat special pt ca ma asteptam sa aiba ceva "state of the art" daca tot e fan vinil. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Ehei , ... vorba poetului nepereche : Vechi sunt noi si noi sunt toate ... Fiecare stie ce are de facut . Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Motivul alegerii acelor njm-uri des folositr de japonezi, desi njm4580 sunt net inferioare unui njm4562 sa zicem...este ca alimentarea njm-urilor permite +_17v , iar teoria dinamicii semnalelor de pe vinil spune ca fara sa apelezi la compensare de offset dc ai nevoie de minim +_16.5v pt alimentarea unui operational. De-aia exista HA12017. Daca se vrea neaparat integrat. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Haterii " e " cu probleme la mansarda , pentru ei nu conteaza nimic . Asa ca viata merge inainte ! Link spre comentariu
ex.escu Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 (editat) Daca se poate o completare,un amplificator bun,Hitachi HA6 (Blaupunkt A5800) are preamplificatorul de doza realizat cu 2sk146 si HA12017,alimentat la +/-22,5v,aproape la fel si corectorul de ton;Sansui CA3000 (realizat cu cca.40 ani in urma) are preamplificatorul de doza (cu componente discrete) alimentat la +/-49v,admite o supramodulare la intrarea de doza de 1v pentru distorsiuni de 0,1%. Editat Decembrie 21, 2017 de ex.escu Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Desigur ca se poate ! Dvoastra faceti parte dintre acei useri speciali , cu acces permanent in subiectele deschise de mine . Bine ati revenit ! Link spre comentariu
dark_angel Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Continutul de zgomot alb din spectrul de zgomot generat de suprafata vinilului este unul si acelasi cu cel folosit in medicina pt vindecarea "tiuitului in urecji" afectiune care se asociaza des cu o tensiune arteriala crescuta.Apoi tot dl franzm spune ca lipsa zgomotului de fond ascute simturile si adaug eu...face urechea f sensibila la deficientele inregistrarii si a aparatelor ce o redau. ... De vina este praful...banalul praf care a dat peste cap toate calculele celor care citesc vinilurile cu capete laser. Pana acum stiam ca daca ai probleme cu presiunea instalatiei te cam duci la medic, dupa caz... iti lasa 1zi/1sapt senzorii pe tine, isi face o idee cam ce boala cardiaca te macina si primesti tratament (ce nu se ia cu saniutza). Poate ca in Ro vracii folosesc zg. alb si mai ce? De`ochiul / usturoiul ? Mult succes, selectia natura isi va face treaba si ea. Parca erau niste solutii folosite la curatarea profesionala a vinylurilor, ca vorba aia unii ascultatori de zgomot alb daca isi permit un laser trebuie sa aiba bani si de zeama sa le curete. Altii cu capul mare s-au ambitionat sa citeasca si discuri de gramofon cu mici defecte de suprafata pe care le refac cu ajutorul unor algoritmi de prelucrare a datelor pentru constructia 3D a santului si mai apoi filtrare digitala astfel incat in fig.21 obtin sunetul "curat". Asta daca se merge pe principiul ca banul nu conteaza, trebuie sa fie neaparat aerospace grade ca altfel tuseste. Probabil ascultatorii de muzica asezonata cu zg.alb ar trebui sa redescopere si gramofonul, putine distorsiuni (de faza?) date de nealinierea santului cu acul dau senzatia de bine, nu iti mai obliga auzul sa ti se ascuta ca sa astepte defectele minore sa il izbeasca. Ce sa mai zic.... faliment grabnic producatorilor de DACuri / ADCuri si DSPuri. Case closed cum ar zice militianul Șoric. P.S. Haters gonna hate!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Eu am un catel care face zgomot alb. Nu subapreciati zgomotul de ventilator. Fal-fal, fal-fal, care bate cu frecventa Schumann. Nu e la misto de loc, chiar daca s-ar putea sa stiti si de gluma. https://www.bestbuy.ca/en-ca/product/lectrofan-lectrofan-noise-fan-machine-asm1007-white-asm1007/10406699.aspx? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Placilii da picap are un singur mare atu in fata digitalului: masterizarea de cele mai multe ori diferita, in sensul bun. Link spre comentariu
dark_angel Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=2L53D6xncsE Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Inventatorul insulinei se pare ca este d-zeu. Sau mama natura. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) Inventatorul insulinei se pare ca este d-zeu. Sau mama natura. Da, pentru ca D-zeu sau Mama Natura sunt unul si acelasi lucru... Editat Decembrie 22, 2017 de alcon Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 [...]Sper ca nu am uitat matematica elementara si atunci 2mv la o distanta de 70dB se traduc in aprox. 0.64uV, adica pt o podea de zgomot pe la 0.5uV cat avea un (beta)M381 zic eu ca se puteau face preamplificatoare riia si acum 30-40 de ani lejer. Ceva apropiat din zilele noastre ar fi un LM318(pag.4 graficul 2 dreapta)?[...] Ca sa fie aici si o postare on-topic: eu nu vad ca acel LM318 sa corespunda macar criteriului dumitale... Si inca nu mai zic de faptul ca zgomotul preamplificatorui trebuie sa fie chiar mai redus decat al inregistrarii... Cum ai verificat? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Pt unii, dacă vor sa meargă cu 140km/h pe autostrada, este suficient să-și ia o mașină ce are viteza maxima de 140km/h. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Ca sa fie aici si o postare on-topic: eu nu vad ca acel LM318 sa corespunda macar criteriului dumitale... Si inca nu mai zic de faptul ca zgomotul preamplificatorui trebuie sa fie chiar mai redus decat al inregistrarii... Cum ai verificat? LM318, indiferent daca e pe benzina, motorina sau gpl si merge, poate fi considerat masina, nu-i pasa nimanui... Link spre comentariu
Postări Recomandate