adynis Postat Iunie 12, 2007 Partajează Postat Iunie 12, 2007 referitor la acest produs de exemplu (unul ieftin); Scrie in specificatii de 350 respectiv 500 grade celsius. Eu il pot folosi pentru a topi fludorul de pe spatele unei placute ? 2 aspecte cred ca m-ar interesa: daca se poate folosi pentru scoaterea CI-urilor liptie si daca poate ajuta la "ungerea" unor trasee proaspat create cu cositor pe toata suprafata lor eventual la uniformizarea stratului de cositor (Ca altfel cu letconul arata oribil ) Sau pentru asa ceva trebuie neaparat statie cu aer cald ? Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 13, 2007 Partajează Postat Iunie 13, 2007 1. Nu stiu daca un CI scos asa mai e sanatos, depinde si de indeminare. 2. Da, poti sa-l folosesti la cositorirea PCB. Vezi in filmul de aici: http://video.google.com/videoplay?docid=-1780986641521809521&q=pcb+toner ROSOL 3 folosesc instalatorii la lipit tevi si se gaseste si in Romania. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 13, 2007 Partajează Postat Iunie 13, 2007 uite-te putin pe http://thomaspfeifer.net/ la: Hier, da und da noch ein paar Videos eingefügt si la Videos zum verzinnen, Platinen ätzen und Bügeleisen entlöten hinzu gefügt. Link spre comentariu
adynis Postat Iunie 13, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2007 hehe, frumos...In primul filmulet, cu ce substanta da tipul respectiv pe placuta astfel incat duap topire si stergere sa ramana cositorit ? sau cum face acolo?Credeti ca pistolul de aer cald din linkul meu de sus s-ar comporta ca cele din filmulete? sau imi trebuie unul de ... minim 2 milioane cum e pe capodimonte sau in genul ? Link spre comentariu
Vizitator dorumic Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 am testat eu unul din asta luat din metro si dupa citeva ore de functionat in blana, treapta II sa topit protectia de plastic din jurul tubului din metal de aer cald , daca nu itit iei ceva de firma ca tot cam atit am dat si eu in metro pe unul vreo 60 ron iti iei teapa si nici nu faci nici o brinza cu el .Si vezi ca earul nu iese sub forma subtire, gura de iesire a aerului este mare si te poti arde usor, cauta ceva mai profi, sunt niste scule care sunt mai mici in genul unor stilouri, care aua un genarator de aer cald separat si au dimensiunea tubului de aer cald mult mai mica , aproape cit un pix Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Este suficient sa-l folosesti la 350 grade.Merge si la 500 grade dar trebuie sa te misti rapid pentru a nu distruge componentele.Sunt doua variante de utilizare, pe partea de componente sau pe cea cu lipituri.Pentru a scoate integratele rapid si fara probleme trebuie sa ai grija sa indrepti terminalele componentelor inainte de a sufla aer cald.Daca sunt incalzite bine doar se scutura placa usor si componentele cad. Link spre comentariu
adynis Postat Iunie 14, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2007 m-a cam pus pe ganduri ce-a zis dorumic ...E adevarat ca nu l-as folosi eu ore ... continuu ....dar orishicat Ma tenta ideea de a-l avea in casa ca mi se pare util in mai multe cazuri ... Mai reflectez asupra chestiunii Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 In primul filmulet, cu ce substanta da tipul respectiv pe placuta astfel incat duap topire si stergere sa ramana cositorit ? sau cum face acolo? Cu ROSOL 3, se gaseste pe la magazinele de instalatii apa/canal/incalzire.Este o pasta ce contine multa "pilitura" de aliaj de lipit. Poti sa gasesti si sub alta denumire comerciala. Link spre comentariu
one Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 Exista pasta de lipit BGA, care contine pulbere de aliaj de lipit +flux, dar este destul de scumpa si trebuie folosita in scurt timp, depozitarea ei pe termen lung duce la intarirea acesteia.Nu recomand pistolul acela din urmatoarele motive:1. nu e termostatat, adica nu aveti garantia unei temperaturi constante si precise2. temperatura nu se regleaza continuu, ci in trepte3.jetul de aer, de asemenea, nu e controlabil continuu si precis4.e zgomotos5. e dificil lucrul in suprafete mici si directionarea aerului cald intr-un anumit punct. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum