Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare incarcator makita

Postări Recomandate

Buna ziua.Nu stiu cati dintre voi s-au mai confruntat cu o asemenea problema dar in ultimul an mi-au cazut 6 baterii de la bormasinile makita.Asa ca m-am hotarat sa le desfac sa vad ce au patit,dupa ce am platit 7 baterii care au costat in jur de 80 de euro bucata :tryre .Am trecut la treaba si am depistat faptul ca se blocheaza chipul de alimentare din anumite motive(ba ca un acumulator e mai cazut,ba ca se strica o dioda s.a.m.d.).Pachetele de celule sunt bune si se incarca dar as vrea sa fac un sistem de cut-off cu o dioda zenner ca sa nu dau foc celulelor de li-ion in momentul in care se incarca.mentionez ca pachetul are 10 celule legate in serie si paralel in acelasi timp.as vrea sa modific incarcatorul original de makita (care scoate 21 volti) cu dioda zenner sa se opreasca cand pachetul ajunge la 21 v dar sa nu incarce cu mai mult de 300 ma avand in vedere ca bateria este de 3 amperi.Orice sugestie este binevenita.multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

sincer sa fiu mu pre ai cum sa le pacalesti am incercat n variante si am renuntat cea mai simpla varianta este sa modifici tot incarcatoru geva de genu sa ti doar carcasa si sa construiesti altu dar iara apare o problema ce faci cu partea de cut-off la litiu pe celule inividuale ,este batt de 18v cu 2 paralel cu 5 serie ? cauta pe you tube ca este popular subiectu si in accelasi timp o dezamagire pentru cei ce au MAKITA

https://www.youtube.com/watch?v=c3Z77MYYhL8

https://www.youtube.com/watch?v=r73OfMHAgeM

https://www.youtube.com/watch?v=uug8dVBejj4

cam asta este concluzia cu MAKITA

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.Am citit si am vizionat cam tot ce exista pa youtube si google pe tema aceasta.intre timp am inaintat in proiect cu ideea mea si o sa vedem ce o sa iasa din asta.Am sters cam tot cablajul de pe placuta bateriei makita si am pastrat doar mufele de alimentare si mufa galbena din mijloc(prin aceasta o sa fac masuratoarea individuala pentru cutt-off pe fiecare celula)Mai am ceva de munca si o sa revin si cu poze imediat ce termin cu bateria.Cat despre incarcator am sa caut un transformator de 16-24 V si cu o placuta pentru stabilizare(am vazut ca sunt destule scheme aici pe forum) o sa il aduc exact la 21 de v si mai ramane sa vad ce fac cu cutt-off pentru fiecare celula.Deocamdata sunt concentrat pe acumulator.Imediat ce termin cu el o sa incep la incarcator.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări