Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gaura ovala Sprint Layout

gabygaby

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabygaby

8

• mars01

4

• Mircea

2

• elman

2

Pad-uri ovale se pot obtine ca si cu orice alt program de proietat cablaje,daca nu ma insel.Dar gaurile acelea ovale nu stiu la ce folosesc.Colegul @GeoMar cunoaste programul Sprint Layout foarte bine,deci il puteti intreba pe el.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Da, pozele sunt de pe net, nu sunt din sprint layout.Si manual cum pot sa o fac că nu reușesc?

Daca e pe un singur strat, faci 2 semicercuri fata-n-fata cu grosimea dorita si le unesti cu 2 drepte si creezi o componenta. Problema este ca nu poti defini gaura ca trough hole pentru multistrat.

Ceva asemanator ca in atasament.

Gaura ovala.rar

Editat de elman
Link spre comentariu

Gaurile la care se face referire sunt un tip special numit slot (en: slots).

Acestea nu sunt de fapt "gauri" pentru ca nu se pot gauri cu burghiele rotunde ci sunt frezate.

Daca doresti sa faci un pad cu slot, atunci plasezi pad-ul tau oval in care desenezi, pe layer-ul O, forma slotului si specifici producatorului ca layer-ul care trebuie frezat este layer-ul O (ma rog, fisierul Gerber asociat layer-ului O, caruia poti sa ii schimbi extensia in .GML adica Gerber Milling Layer).

Tot pe layer-ul O pui si outline-ul adica unde se debiteaza placa: ori prin routare/frezare ori prin V-scoring).

Atasez ceva facut la repezeala.

LE: daca slotul trebuie metalizat atunci ii spui producatorului aceasta. Oricum cand o sa vada fisierele Gerber o sa isi dea seama imediat ce doresti si o sa te contacteze.

slot_sprint.jpg

slot.zip

Editat de mars01
Link spre comentariu

Valentin, in afara ca acele footprint-uri au prezent doar Bottom Layer, ele nu rezolva problema colegului. El doreste ca sa obtina fisierele de manufacturare care sa ii specifice acele sloturi.

Daca trimite la un producator un PCB (sau fisierele de manufacturare: Gerber + Excellon) cu footprint-urile (macrourile) oferite, atunci producatorul nu o sa ii faca nimic acolo nici gaura, nici slot ci doar un fel de pad-uri pe Bottom layer.

Din pacate nici in Sprint Layout (si nici in Eagle de ex) nu exista suport clar pentru slot-uri.

Altium (Designer sau CircuitStudio sau CircuitMaker) are aceasta capabilitate.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi. Cred ca o sa pun pad langa pad, suprapuse pana fac latimea necesara, Am nevoie pentru terminale de bobina platbanda, 5mm latime cu 0.4 grosime. Ar merge direct in gaura rotunda de 5.2mm diametru, dar nu este prea ok, plus ca trebuie sa umplu gaura cu fludor.

slot.zip

Editat de gabygaby
Link spre comentariu

Solutia care ti-am oferit-o in postul #10 este o solutie pe care am citit-o si eu pe forumurile de pe alte meleaguri.

Nu cred ca faci bine alaturand pad-uri, cel mult ii confuzezi pe chinezi :) Vezi link-ul de mai jos de la Autodesk, daca nici aia nu stiu ce vorbesc ...

https://www.autodesk.com/products/eagle/blog/what-you-didnt-know-about-eagle-slotted-holes/

https://www.element14.com/community/thread/24623/l/slot-holes-for-dc-jack-connector-in-eagle-cad?displayFullThread=true

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări