validae Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Există destule alimentatoare în comutație, cu tensiune selectabilă și stabilă. Dar cel mai probabil colegul a luat unul ,,clasic,, cu transformator, care oferă cam 4,2-4,5V pe ieșirea de 3V. Problema s-ar putea rezolva cu un mic stabilizator gen https://moderndevice.com/product/lm1117-3-3v-low-dropout-regulator/ Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 (editat) E prea complicat pentru el...a spus in prima postare ca nu are cunostinte de electronica. Mai trebuie si doi condensatori de filtraj...unul la intrare, unul la iesire. Editat Ianuarie 19, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Nicidecum: 1. Ala de la intrare este un fel de decuplare. Si nu e necesar decat daca ai fire lungi intre punte-filtrare si LM. Lungi cred peste 30-50cm, nu-mi mai aduc aminte exact. 2. Ala de la iesire este pentru stabilitatea iesirii. Daca erau de filtrare, erau de la sute de micro in sus. Pe cand ele sunt de 1-10uF. Nu prea folositoare la filtrare, zic eu. Link spre comentariu
Vizitator Tudorrrr Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Atunci m-am dus la un magazin pentru electronisti si am cerut un alimentator pentru 3V. Ce mi-au dat, aia am luat. Probabil ca pot gasi acolo si un paianjen dinacela indicat de moderator. Voi merge chiar astazi. Plec de la ideea ca voi incerca initial doar cu el, poate va functiona. Va rog sa imi spuneti unde trebuie instalat si cum. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Dacă folosiți un LM1117-3 (stabilizator LDO 3,3V) se leagă simplu.Privindu-l din față (partea inscripționată) pinul 1 se leagă la borna (-) a alimentatorului, cât mai aproape de acesta.Pinul 2 este plusul (+) de 3,3V ieșire și acesta îl legați la capătul de (+) al cablului ce duce la stația meteo. Pinul 3 este pinul unde intră tensiunea nestabilizată din alimentator, acolo legați firul (+) ce vine din alimentator.Practic trebuie să întrerupeți doar firul de (+) ce iese din alimentator și capetele obținute le legați la intrarea (2)și ieșirea (3) stabilizatorului, iar pinul (1) îl legați la firul (-) al alimentatorului, această bornă fiind comună și intrării și ieșirii. Puneți circuitul pe o mică tăbliță de aluminiu sau cupru/alamă, cu rol de radiator, prevăzută cu o gaură de 3mm, prin care veți fixa circuitul de carcasa alimentatorului. Circuitul are loc destul în carcasa alimentatorului, undeva mai departe de transformatorul de rețea. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Domnilor, acea satie are o hiba clara, asta daca nu cumva bateriile folosite sunt de genul 777! Este practic imposibil sa ai un consum asa de mare la un aparat destinat sa fie alimentat pe baterii! Ai incercat sa-i masori consumul? Link spre comentariu
QQme Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 S-a mai spus,are afisajul luminat permanent,o rezolva cumparind un alimentator STABILIZAT de 3V.(dar trebue vazut daca nu are o setare pt.iluminare ce poate fi dezactivata) Link spre comentariu
tavipop Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 S-a mai spus,are afisajul luminat permanent,o rezolva cumparind un alimentator STABILIZAT de 3V.(dar trebue vazut daca nu are o setare pt.iluminare ce poate fi dezactivata) Aici poate este o problema de sintaxa! Afisajul prezentat in poza este cu cristale lichide care in niciun caz nu are consumul specificat de initiator. Eu ma refer strict la faptul ca iluminare permanenta asta a vrut sa spuna - ca vede display-ul permanent! Gen afisaj termostat centrala - il vezi in permanenta si schimbi bateriile la 2 ani! Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Poate are un LED pt. a vedea noaptea. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum