Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De la două baterii AA la 220V

Vizitator Tudorrrr

Postări Recomandate

Vizitator Tudorrrr

Buna ziua!

Desi este un forum dedicat electronistilor, m intrat aici tocmai pentru ca nu am nicio legatura cu domeniul, dar mi-ar prinde bine o idee de ajutor.

Am o asa numita mini statie meteo, banala, pe care producatorul s-a gandit (sau mai degraba s-a decis fara sa gandeasca) sa o alimenteze cu doua baterii AA. Problema este ca ii trebuie un set de baterii la fiecare 12 ore, ceea ce o face practic inutilizabila.

Intrebarea: sunt disponibile adaptoare care sa imi permita sa cuplez aparatul la o priza obisnuita? Daca da, ce imi recomandati si de unde as putea achizitiona acel dispozitiv?

Va multumesc!

Tudor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• Mircea

2

• mac01

2

• gabitzu2006

2

o solutie ar mai putea fi si folosirea a 4 acumulatori format AA. Problema ar fi ca va trebui sa-i incarci de 2 ori pe zi... statia asta meteo are o unitate care sta in exteriorul locuintei, banuiesc...pe aceea vrei s-o alimentezi de la priza? pentru ca daca da, s-ar putea sa fie problema sa scoti firele de alimentare in exterior. dar tu stii..

Link spre comentariu

Poate ca inainte de a dori sa o alimentezi - prin adaptor - la 220V ar fi bine sa verifici consumul statiei meteo! Mi se pare neobisnuit faptul ca trebuie sa schimbi bateriile la 12 ore. Am doua statii meteo, fiecare cu senzor wireless si la una din ele am schimbat bateriile (2 buc. AA) dupa 3 ani, iar la cealalta dupa 2 ani. La senzorul uneia dintre ele inca nu am schimbat bateriile senzorului (2 buc. AA), insa la cealalta (care functioneaza cu CR2032 ca baterie), in 2 ani am schimbat 2 baterii. Consumul exagerat ar fi plauzibil in functionare normala doar in conditiile in care afisarea este pe LED si sau pe TFT cu iluminare continua

Link spre comentariu

si eu m-am gandit ca ii consuma mult...am presupus ca a verificat consumul si a luat deja hotararea de a renunta la baterii. in cazul in care are statia un defect de-i consuma mult, cred ca singura solutie ar fi sa o returneze, daca se incadreaza in termenul legal (nu stiu cat o fi, probabil 30 de zile, sau daca e in garantie, 1 an sau doi).

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

Nimeni nu proiecteaza produse la care sa schimbi bateriile asa de des. Ori sunt baterii proaste , ori e statia defecta.

Eu am o chestie care are afisaj color la partea care se tine in casa, dar bateriile sunt numai pentru ceas, unitatea se tine pe alimentator. Fara alimentator afiseaza cu luminozitate foarte slaba numai cand apesi un buton.

Link spre comentariu
...nu am nicio legatura cu domeniul ... producatorul s-a gandit (sau mai degraba s-a decis fara sa gandeasca) sa o alimenteze cu doua baterii AA. ..

Nimeni nu proiecteaza produse la care sa schimbi bateriile asa de des. Ori sunt baterii proaste , ori e statia defecta.

Este clar, nu?! In Romania toti stiu femei, fotbal, politica, electronica... chiar cand nu au nici o idee despre nici un subiect.

Sugestia lui Nicu e valabila: schimbati bateriile cu unele bune.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Tudorrrr

Multumesc tuturor celor care au raspuns solicitarii mele!

Imi pare rau ca raspund atat de tarziu dar am crezut ca la fiecare reply voi primi un mesaj automat.

@validae

Problema este ca nu stiu cum sa conectez acel alimentator la statie. Niciuna din cele 6 mufe interschimbabile, care apar in link nu este potrivita, statia avand locasuri pentru bateriile AA. Deci mi-ati oferit partial solutia, si va multumesc. Dar unde gasesc un alimentator pe care sa il pot conecta la aparat pe mufele pentru baterii?

@gabitzu2006

Am acumulatori Varta, dar ar fi nepractic sa stau toata ziua sa ii inlocuiesc.

Nu stiu daca o parte a problemei ar fi faptul ca tot incearca fara succes sa se conecteze la semnalul radio pentru reglarea ceasului

@nico_2010

Are afisaj electronic (nu stiu ce fel), care sta aprins permanent.

@cocochannel

Si eu am ramas surprins sa vad ca la un asemenea consum nu se alimenteaza de la retea. Dar e un aparat care a costat putin peste 100 de lei cu tot cu un senzor exterior, asa ca asta ar putea fi explicatia.

Inca o data multumiri pentru ajutor!

Link spre comentariu

Faptul că stă cu afișajul aprins continuu o duce la consumul acela exagerat. Nu are cumva și o setare care să stingă iluminarea afișajului ? Chiar dacă mufele alimentatorului indicat de mine nu se potrivesc, nu înseamnă că nu puteți alimenta stația cu el. Pur și simplu tăiați mufa și lipiți firele la bornele de baterie, iar firul îl trageți printr-o mică tăietură în capacul bateriilor.Sau faceți o gaură într-o zonă sigură unde nu există cablaj și trageți firul alimentatorului pe acolo. Trebuie doar identificat plusul și minusul firelor alimentatorului și conectate la bornele corespunzătoare de la stație. De obicei firul plus este conectat la terminalul central al mufelor coaxiale.

Link spre comentariu
Vizitator Tudorrrr

Am inteles. Asa voi face. Multumesc foarte mult!

Voi merge la un magazin pentru electronisti ca sa cumpar alimentatorul si il voi ruga pe cel de acolo sa imi identifice plusul.

Mie imi trebuia de fapt un ceas intr-un anumit loc in casa, ca sa nu ma mai intrebe copiii de 10 ori pe minut, dimineata, cat e ceasul. Deci afisajul permanent este necesar. Cand am vazut ca aproape la acelasi pret cu un ceas simplu pot avea si informatii despre vreme, am preferat sa iau mini statia meteo.

Link spre comentariu
Vizitator Tudorrrr

Buna ziua!

Revin pe un subiect conex.

Am facut ce trebuia sa fac, dar acum, cand pun in priza alimentatorul (setat la 3V) mi se aprinde coomplet afsajul. Adica sunt active toate liniile, nu doar cele care ar trebui sa fie active ca sa afiseze ce ar trebui sa afiseze la un moment dat. Este drept ca liniile care ar trebui sa fie active, au o nuanta putin ma pronuntata decat celelalte care nu ar trebui sa se vada, dar practic bctul nu poate fi utilizat.

Mentionez ca cei de la care am cumparat alimentatorul au taiat ei mufa, au verificat pe un aparat care este plusul si mi-au lipit pe el un semn.

E drept ca nu am lipit firele ci le-am legat si le-am acoperit cu banda izolatoare. De asemenea, ca sa nu existe riscul ca atunci cand trage cineva accidental de fir sa iasa din aparat, am facut cablului un nod, care este acum in interiorul aparatului.

In fine, specific si faptul ca inainte sa cuplez alimentatorul, deci cat a functionat pe baterii, afisajul nu a avut probleme.

Multumesc!

Tudor

Link spre comentariu

Dacă alimentatorul nu e stabilizat, tensiunea lui este ceva mai mare de 3V putâd ajunge la 4V. Ar fi fost util de știut dacă este stabilizat sau nu, asta se poate rezolva prin măsurarea tensiunii de ieșire cu și fără sarcină (consumator). Dacă alimentarea stației depășește 3V pot deveni vizibile și segmentele inactive

Link spre comentariu

Niciun alimentator din comert care schimba tensiunea din spirele trafului nu este stabilizat. Are doar o punte si un condensator de filtru. Acolo ii trebuie un stabilizator de tensiune la 3v....altfel nu va merge aparatul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări