Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fenomene paranormale

Postări Recomandate

In fizica a existat odata termenul de eter luminifer sau mai pe scurt eter. Era ceva banuit a exista pentru a putea explica propagarea luminii. Experimentul Michaelson-Morley a demonstrat ca asa ceva nu exista si ca atare s-a renuntat la aceasta notiune.

Daca termenul aether a inceput sa fie folosit iarasi in Fizica, intr-un alt context poate, va rog sa indicati sursa.

Link spre comentariu

Nici macar nu ma astept ca acest termen sa fie refolosit din moment ce azi este mai rau ca niciodata. Mi-am spus opinia si cam asta a fost tot. Am deschis topicul numai pentru ca eu si altii sa purtam o discutie cat mai apropiata de subiect in speranta ca vor avea curajul sa imparta cu noi din experientele lor.

Nu VAD cum un fenomen intalnit la nivel cosmic precum lumina ar avea vreo legatura cu materia in sensul ca aceasta sa fie compusa din particule subatomice. Nu are logica. V-am mai spus, in ziua de astazi stiinta este plecata pe alte meleaguri decat Realul.

Singura explicatie posibila a luminei este Aetherul. Lumina este o perturbatie longitudiala a Aether-ului. Nu are viteza, nu are masa. Adica totul se petrece instantaneu.

As spune eu mai multe dar ma gandesc ca nu are rost. Oricum nu prea ai cu cine discuta asa ceva. Mi-am pierdut speranta si credinta in omenire ca va fi mai bine....

Proiecte peste proiecte stau nerealizate si incomplete si acumuleaza praful....

Un patent de-al D-lui Doctor Tesla, ''Sistem de transmisiune al energiei electrice'' vorbeste despre o serie de experimente ale dansului cu electricitatea pana in anul 1900 in care acesta a conceput doua transformatoare tip spirala plata, unul fiind transmitator iar celelalt receptor. Una din caracteristicile acestui tip de transformator este ca nu se transmite informatie si nici energie pana nu ajung la rezonanta electrica sistemele. Adica spre exemplu daca trafo. nu ajung la frecventa de 1,67MHz (exista si o oarecare toleranta) nu se transmite energie in mod eficient. Domnul Tesla avea trasmitatorul in Colorado Springs iar receptorul era situat la 45km distanta. A reusit astfel sa transmita cu succesuri energie electrica intre cele doua aparate aduse la rezonanta.

Imi aduc aminte ca transmitatorul era alimentat cu o tensiune de 50.000V in impulsuri la o frecventa de 230-250 kc/s. A ridicat frecventa prin intreruperi repetate de catre un intreruptor iar apoi a trimis impulsurile printr-un condensator cu cap. de 40nF in primarul trafo. transmitator.

Asa ceva nu este necesar acuma, se poate face simplu cu un generator de semnal. Eu am construit doua astfel de trafo. de impulsuri dar din lipsa de bani nu am mai continuat proiectul. Am sa revin asupra lui la un moment dat. Cert este ca este posibil asa ceva si acuma eu nu vad utilitatea stalpilor si firelor care strabat sute de mile.... As putea spune ca oamenii sunt gresit invatati.

https://www.youtube.com/watch?v=d3hD5ne2sck&index=194&list=LLWrk4FnS0PQnI_4j3EVKUNA

Astea sunt trafo. construite de mine vara trecuta.

https://www.youtube.com/watch?v=WNUVotyPV_E

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Lumina are dubla existenta. Este si unda si corpuscul. Poate exista in ambele stari.

Despre Tesla si transmisia wireless a energiei electrice se poate spune un singur lucru: Nu se poate efectua cu eficienta la distante mari. Bobina Tesla nu face altceva decat sa genereze unde electromagnetice de o anumita frecventa. Principiul a fost folosit pentru primele transmisii radio. A se vedea "spark -gap transmitter". Numai ca astfel de transmitatoare sunt foarte "zgomotoase", producand o gramada de interferente. Si nici nu se poate transmite "voce". De asta s-a si renuntat la ele cand s-au inventat alternatoare de frecventa ridicata (a se vedea Alexanderson alternator) puteau produce CW (continous wave) si astfel se putea modula in amplitudine pentru a putea transmite "voce".

Revenind la ideea de eter. Cata vreme oficial nu exista un astfel de termen iar dvs. ati afirmat intr-un topic ca "Einstein a fost un nimenea in drum" plus altele si mai si, imi permit sa va asociez cel mult cu o persoana ale carui cunostinte sunt mai mult decat limitate.

Link spre comentariu

Când este absorbit fotonul transmite materiei energia, impulsul și momentul său cinetic Ceea ce incearca astia sa obtina in acceleratoare de particule este tocmai transformarea materiei in o forma de energie de putere superioara,lumina este si ea o forma de energie.Fenomenele paranormale poate ca sunt o interactiune intre materie si energie intr-un cadru si conditii specifice,pe care nu le putem reproduce.Poate ca "baietii" au reusit ceea ce se prezinta in filmul sf Spectral(2016)

Link spre comentariu

''....dar poate și mai uimitor este să ne gândim că însăși materia nu este altceva decât o fluctuație a vidului cuantic, așa cum se pare că a dovedit un experiment acum câțiva ani, după cum afirmă un articol al revistei New Scientist. Ceea ce credeam că este o substanță solidă și relativ inalterabilă, este mai degrabă o formă fugitivă și în multe aspecte iluzorie, pe care o ia vidul.'' ----- adica ''Fluidul cuantic'' sau Aetherul. Imi place cum suna. Nu cunosc experimentul dar ma voi documenta.

Sunt multe chestii si multi termeni care nu-mi plac mie personal in link-ul de mai sus...

@Tessla Nu am spus vreodata ca sunt altceva afara de un simplu omulet, o simpla vietate care se taraste pe aici....

Nu il pot numi pe Einstein altfel decat necalificat si traznit si pentru Dv. am o surpriza: Dl. doctor Tesla a fost cel mai mare om de stiinta pe care ultimele zece mii de ani n-i l-au dat, nu Einstein. S-a facut multa propaganda si asta este rezultatul a multe campanii de dezinformare si ''educare'' a maselor. Au vrut sa faca omenirea sa gandeasca asa cum vor ei. Acuma cand am pus pe YT video-ul cu trafo. Tesla am observat ca scrie sub descriere ''einstein''.... Ce sa mai zic? Din moment ce eu si altii gasim lacune cu duiumul in fizica einsteiniana, de ce sa tac?

Iertati-ma dar eu vad un comportament mai degraba de clerici decat de oameni de stiinta, al celora care sustin teoriile public si vad lumea cu asemenea ochi. Este practic un sistem de convingeri...

@valvoi Mi se pare ca lumina nu este formata din particule, ci mai degraba are nevoie de rezistenta pentru a putea fi detectata, altminteri nu cred ca s-ar putea spune ca exista. Iata aici un alt principiu al Universului: rezistenta.

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

https://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/06/17/doua-experimente-care-demonstreaza-ca-timpul-poate-merge-inapoi-si-ca-viitorul-poate-influenta-trecutul-02-15-09 Cititi si acest articol,faptul ca lumina alege la un moment dat sa fie particula sau unda ar dovedi o oarecare inteligenta a luminii,in particular a particulelor nu vi se pare?

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Nu imi place Relativitatea einsteiniana mie.

Este o scriptura cu iz crestin iar crestinismul de asemenea imi displace profund. Uitati-va la avatarul meu :)

Pe de o parte il ai pe Cristos care din doi pesti fara cap si o jumate de paine hraneste mii de oameni, iar pe de alta parte il ai pe Einstein care spune ca Universul a aparut acum vreo 15mrd de ani in urma unei explozii. Si deci cum ar fi aparut materia? Asa, la inceput a aparut ca prin magie un atom si apoi langa el a mai aparut unul si tot asa pana a devenit ceea ce este acuma? Apai da nu va suparati dar nu poti explica niste fenomene atat de bizare precum fenomenele paranormale atunci cand susti asemenea scripturi.

Practic la baza Relativitatii einsteiniene stau conceptele de: gravitatie, Big Bang si atomism.

Atomismul este un concept gresit care apare si in scripturile grecesti antice. A disparut la un moment dat din mentalul colectiv datorita lui Platon si platonistilor care, pe cale logica au dezbatut problema cu atomistii pana cand acestia au cedat.

Atomismul sustine non-existenta Aetherului si alege sa explice altfel fenomenele fizice, si anume prin avansarea ideii de ''particule'' subatomice. Atomisti sunt si in prezent si ajung de creeaza la nume de se satura pentru particule care nu au practic afacere cu Natura.

La inceput fizica einsteiniana a facut ca lumea sa bata pasul pe loc. Acuma s-a ajuns la asa un punct incat lumea involueaza datorita acestei inventii.

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Nu e nici o scriptura. Spus foarte pe scurt relativitatea afirma ca masa, lungime, timpul depind de viteza. Ca nu va place sau nu, e o chestiune de gusturi. Nici mie nu imi plac tensorii si calculul tensorial dar asta nu infirma valabilitatea si utilitatea lor. Si nici nu imi da mie dreptul sa spun despre inventatorii lor ca au fost niste neica nimeni. Mai ales daca eu nu am creat o teorie mai buna decat a lor.

Link spre comentariu

dl oprea , se pare ca sunt chestii prea complexe ca sa le pricepi

sfatul meu este sa discuti despre ce poti , nu despre ce nu intelegi

nu de alta , dar devi penibil

la fel ca postarea de mai sus

este un amalgam de aberatii bazate pe ce crezi tu , si rezultatul e o varza

Daca verificam toate postarile userului oprea_m, constatam ca:

1) nu are habar a utiliza google nici macar pentru a gasi echivalenta nomenclatorului de semiconductori utilizati de firma HP

desi aceasta se poate gasi in circa 30 de secunde

2) capacitatile sale in domeniul electronicii sunt demonstrate astfel: prefera un osciloscop HP130 pentru ca acesta ar fi... reparabil (adica la nivelul tehnologic corespunzator pregatirii dansului), iar la acest osciloscop HP130C in care o tensiune are alta valoare decat cea normala si atenuarea este aiurea, rezolvarea geniala gasita de dansul este de a ... inlocui toti tranzitorii la gramada!

3) nu este in stare nici macar a gasi o schema de VFO pe internet trebuind ca altii s-o gaseasca pentru el; despre a o proiecta, nu indraznesc sa zic...

4) in postarile sale de pe forum dansul este obsedat de impunerea urmatoarelor sale idei:

- el detine toate secretele Universului

- aceste secrete se gasesc pe youtube unde marii "descoperitori" isi pun descoperirile

- stiinta de azi este o tampenie, dar "stiinta" pe care o gaseste el pe youtube (aia cu 2 bobine facute in sufragerie, cu articole si filmulete pseudostiintifice) este genialitatea suprema

- oamenii de stiinta de azi sunt niste idioti, pe cand dansul este un geniu descoperitor pe youtube a adevarurilor supreme

- cei care am trecut prin scoli suntem minti inguste si prostite, pe cand el este "minte deschisa"

- toti ceilalti nu-l pot convinge, si afirma asta ca si cum nu el ar trebui sa faca eforturi ca sa invete de la cei in domeniu, ci invers!

Acestea le veti putea regasi in toate topicele deschise de dansul, indiferent ca este vorba despre Marea Piramida, despre cancerul despre care dansul este convins ca este o... ciuperca (n-are decat sa ia fungicide!) ori alte alergari pe campii precum chiar acest topic.

A... si am uitat un lucru: mai demult, acest user mi-a trimis mp declarandu-ma ca fiind securist; motivul era acela ca nu i-am inghitit tampeniile si am indraznit sa contrazic public pe elforum un asa mare geniu al Universului precum dansul.

In ultimii ani a devenit o moda pentru unii a se autodeclara ca fiind genii deasupra tuturor geniilor, descoperitori ai adevarurilor Univesului, mai istorici decat istoricii, mai fizicieni decat fizicienii, etc., etc. insa stim cu totii ce anume se ascunde in spatele acestor atitudini. Eu recomand moderatorilor si proprietarului forumului sa manifeste mai multa atentie la asemenea topice, pentru ca nu toti cei care mai sunt prin zona vor aprecia asemenea discutii si forumuri asa zise ale electronistilor care colcaie de asemenea pseudo-electronisti potentiali repetenti la orice examen de fizica, istorie, etc. si care fac cu ou ci cu otet insasi eforturile celorlalti, si oamenii si mediile ce le-au permis a ajunge buni electronisti.

Un forum care se declara ca fiind al electronistilor este incompatibil cu aceste situatii care vrem - nu vrem fac parte din "oglinda" si portofoliul elforumului, si daca vreti sa stiti cu adevarat, per total aceasta bodega continand asemenea "discutii" este un foarte eficient respingator de potentiali forumisti, eu insumi fiind intrebat cu repros "astia-ti-s electronistii tai??!". Puneti-va si voi aici si acum aceeasi intrebare si incercati sa raspundeti!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări