Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fenomene paranormale

Postări Recomandate

Daca va spun ca, cu doua-trei zile inainte de deschiderea acestui topic, ma gandeam sa deschid eu unul despre paranormal, ma credeti?

Asta cum se poate numi: premonitie, deja vu, sugestie telepatica, salt temporal, dedublare, O.B.E.? Sau paranaormal, intr-un singur cuvant?

N.N. O.B.E. - out of the body experience, spre eventuala necunoastere.

Editat de Untold
Link spre comentariu

In viata mea n-am vazut ceva ce sa nu-mi pot explica. Cind eram liceean si dupa ce eram angajat, la sfirsit de saptamina mergeam acasa, de multe ori cu un tren ce ajungea in jurul orei 22 in localitatea Sarmasag, de unde trebuia s-o iau la ''talpa'' pina-n satul natal. De unde ma dadeam jos din tren si pina la mine in comuna, aveam de mers ceva mai bine de 8Km. Ca sa mai scurtez din drum, treceam prin cimitirul din Sarmasag. Apoi trebuia sa trec prin padurea comunala drumul trecind prin ea si care era la cam 4km de comuna. Am vazut vulpi,caprioare si de citeva ori mistreti. Iarna am auzit de citeva ori lupi urlind si cam atit. Eu cred ca de fapt nu exista nimic anormal ci doar in mintea noastra. Cei cu imaginatia prea bogata vad tot felul de bazaconii!

Link spre comentariu

Da-mi voie sa te contrazic. Perceperea fenomenului paranormal se datoreaza in intregimii sensibilitatii/aptitudinii/inzestrarii native a fiecarui individ. E cam acelasi lucru cu diferenta dintre doi oameni din care unul aude 18Khz, iar celalalt aude doar pana la 14Khz. In plus, aceste aptitudini se pot antrena/educa.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Ca tot ati pomenit de frecvente. Am vazut la un moment dat un documentar in care se vorbea despre o cladire, de birouri parca, in care mai multi oameni au vazut noaptea lumini ciudate si au simtit senzatii de teama. La o cercetare mai atenta s-au gasit si cauzele: o sosea indepartata si un tunel. Mai concret, luminile proveneau de la farurile masinilor care circulau pe un pasaj mai indepartat iar teama era provocata de niste infrasunete provenite de la oarece rezonanta dintr-un tunel invecinat.

Ca sa nu fiu inteles gresit, sunt de acord ca realiteatea este mai mult decat ce putem observa prin propriile simturi dar nici nu trebuie sa cadem in extreme. Unele fenomene sunt perfect explicabile.

Link spre comentariu

Exista cladiri vechi, conace, castele in care se manifesta astfel de fenomene bizare(fantome, viziuni, etc), iar una din marile cauze ar putea fi cea produsa de intoxicarea spontana a martorilor cu compusi chimici/biochimici, pe cale respiratorie, de materiile organice aflate in acele cladiri. Descompunerea acelor materiale arhaice,lemnarie, lambriuri, covoare, etc, sinteza unor compusi chimici de catre fungii, ciupercile, mucegaiurile, aflate in acele cladiri vechi pot patrunde in organismul martorilor si pot avea efect psihochimic, sa ne gandim ca e de ajuns ca o cantitate fenomenal de mica(200 micrograme) din compusul LSD-25(dietilamina acidului dextro-lisergic) sa ajunga in organismul cuiva si acela o ia razna total, efectele psihotrope sunt formidabile.

Link spre comentariu

Chestii trestii se intampla... asta e. Nu ma deranjeaza astfel de fenomene; poate as fi deranjat doar daca ar fi prea pronuntate. Un lucru il stiu cu certitudine: stiinta din ziua de azi care exclude multe si intelege aproape nimica nu poate explica astfel de evenimente. Nu imi plac emisiunile de la televizor cu iz idiotic american si care dramatizeaza astfel de evenimente.

La dracu stiinta din prezent nu stie nici macar ce sunt fenomenele care stau la baza universului..... atata de desteapta scoala au.

Daca ar observa Natura olecuta si ar avea un pic de creier si-ar da seama ca curentul electric ca fenomen imaterial sta la baza Universului, iar acesta nu poate exista fara Aether.

Intelectuala lumea asta in care traim.... mai e putin si or sa manance oamenii si cainii de pe strazi de foame. Peste vreo 10 ani de zile cine o mai manca curcan si pui o fi mare.

Au ajuns sa te atace seara in tramvai si sa-ti vorbeasca aiurea in limbaj de neinteles.

Au fost inventate tot felul de modele atomice si de particule subatomice inutile si apar altele si altele, substituind explicatii sanatoase la cap ce apar atunci cand consideri existenta Campului sau Aether-ului.

La drept vorbind schizofrenia este boala mileniului 3.

Vreau sa vad tinerii redusi mintal din ziua de azi cum studiaza Natura si vad ei cum lucreaza mediul natural de se petrec tot felul de eenimente paranormale in anumite locatii. Adevarul adevarat este ca nu stiu daca cineva are curajul sa se duca si sa cerceteze asemenea fenomene.... Pentru cei ce nu stiu, am auzit de la anumiti oameni ca orice ar fi acolo se poate atasa de tine si ''le'' poti duce acasa ori unde locuiesti si sa creeze anumite probleme precum cele mai sus amintite.

Tineretul de acuma a primit o educatie perfect inutila, nici macar sa-i intereseze muzica clasica spre exemplu.... nu ai ce face cu ei. Sunt terminati si pe langa acestia o lume intreaga. Asta nu are cum sa fie viitorul. Viitorul nostru s-a intamplat in trecut.

Daca sunt astfel de tineri care vor citi acest comentariu, ma rog zeilor sa nu le explodeze capul ori sa sangereze pe urechi de atata cultura.

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Sa stiti ca in fizica cuantica exista niste termeni neintelesi care fac referire directa la Aether.

Termenii sunt: ''Fluid cuantic'' si ''Materie neagra'' sau ''Materie intunecata''. Mai sunt si pe acolo cate unii care stiu ca fara Aether nu pot explica functionarea Universului precum si pe a masinariilor lor.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări