Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator RIAA MM

hpavictor

Postări Recomandate

Intrarea este comutabila ( in doua trepte ) avand posibilitatea de a seta capacitatea in paralel cu rezistenta de sarcina a dozei ( se realizează un circuit acordat ce favorizează frecventele înalte , in acest fel se compensează capacitatea parazita a cablului și mufelor de semnal mic ) iar ieșirea este mixta , asimetrica ( tip RCA ) și este însoțită de o ieșire simetrică ( balansata XLR3 ) pentru conectarea la orice tip de preamplificator de linie de înaltă calitate ( HiFi / HiEnd ) , aici incluzând și echipamente de studio .

Între mufele de ieșire se afla un comutator on / off pentru filtrul subsonic inclus ( 15Hz 18 dB / octava ) care a fost special studiat pentru a nu denatura faza la frecvente joase ...

Proiectul este inspirat ( parțial ) dintr-un produs comercial foarte scump , dar nu va pot oferi detalii suplimentare , este evident de ce . .

Link spre comentariu

Din doua scheme de surse atașate mai jos , unii useri cu vederi mai largi își pot imagina o singura schemă , care să folosească la superlativ avantajele fiecăreia dintre scheme , ca o prima treaptă a etajului de alimentare .

Evident , sunt total de acord cu Shambala , ar trebui sa urmeze o a doua treaptă , ce ar consta într-un stabilizator paralel ... pentru obținerea unor performanțe de excepție .

post-176471-0-58006800-1513970117_thumb.png

post-176471-0-51298500-1513970157_thumb.gif

Editat de Victor
Link spre comentariu

Schema recomandata pentru stabilizator paralel :

Acum puteți obtine o schema de genul " trei în unul " , dar rămâne ca cineva " curajos " să pună cap la cap toate cele trei scheme pentru a vă prezenta o schemă finală de sursă de alimentare pentru etaje de amplificare pentru semnale mici ( preamplificator RIAA pentru doze MM și MC ) cu performanțe deosebite ... se spune că 50% din sunet este determinat de performantele sursei de alimentare !

post-176471-0-33217800-1513972682_thumb.png

Editat de Victor
Link spre comentariu

Este poate cel mai pretentios montaj din pdv al alimentarii; pt o calitate de top eu as folosi stabilizatoare paralel (cu toate inconvenientele).

Ințeleg aprecierea tuturor pentru schemele cu simetrie perfecta , inclusiv eu am fost si sunt FAN al acestui concept , dar ... am depășit momentul .

Acum mă interesează doar cum suna ...

Accept ca etajul VAS si etajul de ieșire sa fie cu simetrie perfecta , din motive de PSRR / CMRR cat mai mari , dar pentru THD / IMD valori minime .

Ce contează ?

Dupa cele menționate de mai sus , doar FFT-ul .

Editat de Victor
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări