wally_gatter Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 deconecteaza intai toate protectiile si limitarile ,incearca sa implementezi corect superdioda , seteaza curentul de mers in gol si mai apoi incearca sa reduci putin valorile compensarilor in frecventa si a condensatorilor din reactiile locale. Mare atentie , verifica schema sa fie totul bine. incepe de la scheletul topologiei si abia pe urma adaugi respectivele compensari si altecele. incearca sa reglezi cu intrarea la masa reglajul biasului finalilor, uneori simulatorul tinde sa faca extracalcule cu intrarea ''in aer'' . Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Decembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Buna seara, azi am observat ca aseara nu am atasat fisierul, il atasez acum, tot nu am reusit sa rezolv problema cu semnalul, nu imi pot da seama de la ce. Bipolarul final.rar Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Dupa ce inlaturati greseala din schema superdiodei si puneti 1,5K paralel cu C16 si 1,5K paralel cu C17 veti putea regla curentii de bias si simularea va merge foarte bine. @gsabac Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) @Rashad Ionita, va rog postati intrebarile dumneavoastra pe forum, nu pe MP, deoarece altfel ar rezulta ca raspund la niste intrebari imaginare. In legatura cu circuitul de superdioda am inteles ca ati rezolvat cu conexiuni corecte, ca ati reglat bias-ul asa cum au indicat ceilalti useri si @marian. In legatura cu distorsiunile, click pe butonul .op(Spice directive) si scrieti linia de comanda, .four 1000 10 V(out) apoi butonul OK si click pe schema cu linia de comanda. Astfel ea va apare pe schema. Aceasta este valabila doar pentru pentru analiza tranzitorie, de ex. .tran 0 10m 0 1u. Tabelul distorsiunilor se evidentiaza din meniul View->SPICE Error Log, in josul paginii. FFT-ul se evidentiaza din meniul derulant, cu butonul drept al mouse-lui pe forma de unda. Pentru lamuriri mai complete cititi va rog din programul de ajutor, cu butonul Help, unde veti gasi tot ce este nevoie cu lamuriri si poze. @gsabac Editat Decembrie 23, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Salutari, dupa ceva timp si ajutorul vostru am reusit sa inlocuiesc etajul final cu mosfeti cu un etaj final cu bipolari. Sper ca totul este in regula, si in caz in care am greseli sau ceva nu e bine va rog sa imi spuneti. Atasez aici schema din Ltspice, poate vrea cineva sa o mai simuleze, si daca este cazul sa imi semnaleze daca desopera ceva nereguli. Schema Finala.rar 1 Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Imi cer scuze nu am mai putut edita postul anterior asa ca postez din nou, am mai facut ceva masuratori, si R90 se regleaza la 3.35k, pentru un curent de mers in gol de aproximativ 50mA. Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 V-am dat un like pentru dorinta de a invata si reusita acestei simulari, dar ar fi interesant de aflat care sunt diferentele de performante intre schema cu bipolari si aceea cu mosfeti, ca putere maxima, banda de frecvente si distorsiuni. @gsabac Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Va multumesc pentru increderea acordata, iar pentru o comparatie mai bine las treaba asta celor mai avansati ca mine, pun la dispozitie tot ce este nevoie. Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Buna ziua, am inceput sa proiectez si un cablaj pentru aceasta schema, uitati ce a iesit (nu dati cu pietre este primul meu cablaj) 1 Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Februarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2018 Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva? Cum simulez sa aflu slew rate unui amplificator??? Am folosit comanda de aici: http://www.diyaudio.com/forums/software-tools/284923-measure-slew-rate-simulated-circuit-ltspice.html si am facut cum zice acolo si nu stiu cum transform acel "slope" in V/us. Cum pot face acest lucru, sau nu am facut bine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum