Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa sms de inalta tensiune

Postări Recomandate

Am la reparat o sursa smps de inalta tensiune , pe care nu reusec sa o indentific ca marca . Este folosita la ionizarea unor filtre la un local .

Scote dupa cate inteleg dupa inscrisul de pe capac , 15,5Kv si 7,0Kv . De altfel are si doua esiri .

Aceste iesiri , sant dintrun fel de tripoda (asa cred) , fiindca se aseamana cu ce era odata prin anumite marci de televizoare .

Tripoda este conectata la inalta tensiune a unui traf , special .

Problema este ca la conectare la retea , apar niste descarcari in traf , foarte puternice , care impidica functionarea . Deja se vad urme de descarcari , pe bobinajul primar .

Am deconectat firul de inalta de la tripoda , si fenomenul se mentine . Am verificat tot ce se putea verifica . Am alimentat de la sursa de laborator cele doua surse auxiliare , si totul este ok .

Diagnosticul dat de mine este traful de inalta .

Daca cineva a mai avut de aface cu o asemenea sursa , rog sa spuna daca acest traf se poate procura de undeva .

Nu scrie nimic pe el .Nici nu se poate interveni la el , fiindca este turnat in plastic .

iar daca are si ceva documentatie , este si mai bine .

Atasez si doua poze cu aceasta surasa

Va multumesc pentru ajutor

11uj04w.jpg 2rcvfa9.jpg

Editat de vergil
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum va faceti ca nu stiti ....si am facut doua greșeli . Si la titlu am grest....m-am grabit Trebuia SMPS . cam multe litere lipsa , nu numai acum ....cred ca trebuie schimbata tastatura . Știu de gluma .

@GEO53BN , multumesc .

Da este vb de un TRIPLOR de tensiune , cei care au depanat tv mai vechi , stie despre ce e vb .

Multumesc ca l-ati dat in chineza . Google nu prea traduce cum trebuie , nici macar din engleza .

În lipsa de solutii, cred ca-l abandonez , sa ia alta sursa .

Va multumesc chiar si ptr obs corecte , de altfel .

Link spre comentariu

Poti incerca sa faci traful pe un miez asemenator (recuperat de la un trafo linii TV) sau pe un tor R63 (te servesc eu cu 1 bucata, discutam pe PM).

Trebuie doar sa vezi exact cite bobinaje sint si ce nr de spire are fiecare, si sa reproduci intocmai, daca miezul are aceleasi dimensiuni.

Link spre comentariu

Multumesc Leco ptr atentie .

In partea interioara se vede cum este bobinat secundarul . Este un izolator transparent .

Este bobinat in galeti . Sant vreo 9 .

Greu de aflat nr de spire . Ptr primar nu ar fi o problema . Mie ca ma chinuiesc o gramada de timp si nu iese .

Am depanat destule tev-uri cu trafuri de linii , ca sa-mi dau seama ca , cu izolatia nu este de glumit , nici de ignorat .

@valivoi

Sursa este aproximativ ca cea din imaginea atasata . Numai ca , in cazul meu , tensiune/curent este controlata de doua optocuploare . Ca tz foloseste 2 mosfeti N-chanel de tip IRFP31N50L,

post-177837-0-24364200-1513523768_thumb.jpg

Editat de vergil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări