Vizitator Iosif Catalin Postat Decembrie 15, 2017 Partajează Postat Decembrie 15, 2017 salutare revin din nou cu un proiect mai vechi al meu mai postasem eu pe aici ceva vreau sa imi fac doi sateliti pe 12 inch cu urmatoarele ,,,componente,,;(nu sunt profesionale dar imi e de ajuns) incintele le am sunt trapezoidale la gata mochetate cu accesorii plus buret cofrat de 2,5 cm pe toti peretii difuzoarele sunt urmatoarele: ptr joase am alen an312 cu parametrii gasiti tot pe aici pe forum Re 6.1 Fs 54 Qms 8,79 Qes 0,58 Qts 0,56 Vas 57,28 ptr inalte am sa aleg intre comp 34 sau alien an 02(800 Hz 18000khz) ACUM VIN NELAMURIRILE la incinta ...e bine pus buretele pe toti peretii incintei(la incinta nu am mai pus acea ramfortare care desparte incinta)poturile sunt rotunde 50x70 situate intre woofer si inalte care ar fi mai bun comp 34 sau alien an 02 ptr filtru la ce frecventa sa il tai si ce ordin sa fie eu ma gandeam sa il tai pe la 3000 18 cu 6 acum va las pe voi sa ma lamuriti va multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Vrei o improvizatie care sa mearga fara lipsuri majore de calitate sau vrei sa storci tot ce se poate din configuratia pe care o ai/creezi acum? Daca e valabil al doilea caz atunci sa stii ca nu se poate rezolva numai pe un forum, trebuie si masuratori si auditii. Link spre comentariu
Vizitator Iosif Catalin Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Cred ca prima varianta cine a mai avut aceasta configuratie de difuzoare cine le-a ascultat Am spus si mai sus nu am pretentii de la ele dar nici sa se auda chiar ca un cazan Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Atunci lasi wooferul liber (fara filtru) si pui un ord 3 (18dB/oct) pe driver cu Ft ~ 5,5-6khz (cu o R serie de cativa ohm in fata pt echilibrarea spl-ului). Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Totul este sa nu aibă ceva rezonante parazite ansamblul difuzor-incinta, altfel fa cum spune Shambala. Link spre comentariu
Vizitator Iosif Catalin Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Am facut de proba un filtru La partea de joase are doar o bobina la partea de inalte e 18 taiat la 3000 cu protectie pe bec Se aude binisor ii taie mediile de la woofer ca liber are destule 5000 ,,,6000 khz rez de cat sa fie O pun intre filtru si driver? 5000...6000 khz Rez de cat sa fie o pun intre filtru si driver Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 (editat) Frecventa nu o setezi din rezistenta. Cauta un calculator de crossover pe net și calculează ce valoare de condesator îți trebuie. Apoi pui o rezistenta aleasa prin tatonări (încercări) astfel incit sa nu fie sunetul prea strident. Pune serie cu tweeter-ul un condesator între 3.3uF și 6.8uF. Fara sa treci la filtru de ordinul 2 sau mai mare nu folosi condesator mai mare de 8.2uF. La filtru de ordinul 2 mai trebuie și o bobina paralel cu tweeter-ul. Editat Decembrie 16, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Iosif Catalin Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Eu in acel filtru din imagine am asa la inalte C1 4.7uf L0.6mh si c2 12uf sami pun o rez in serie cu driverul? Filtrul l.am calculat pe un program pe net cu frecventa de taiere 3000 Acum daca ar merge filtrul meu bn daca nu am sa fac cum spune.ti voi ca doar de aceea va cer parerile Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Ești mulțumit de cum se aude? Atunci lasă-l asa. Dacă vrei sa mai storci ceva din difuzoare atunci mai trebuie și ascultate (boxele) de cineva mai cu experienta și eventual și ceva măsurători. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Taierea electrica la 3khz a driverului este mult prea joasa si va suna prost. In plus, chiar si cu 18dB/oct este relativ periculos pt el. Urca Ft macar la 4,5khz daca vrei sa nu schimbi tw dupa fiecare sonorizare. Dar nu inteleg ceva - daca intrebai ieri ce driver sa alegi, azi cu ce driver ai probat boxa si filtrul ? Link spre comentariu
Vizitator Iosif Catalin Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Da as fi vrut sa le mai auda cineva cu experienta dar la mine in zona nu stiu pe nimeni care se ocupa cu asa ceva Dar cu buretele pe toti peretii in incinta e ok 2,5 cm , incinta trapezoidala Shambala Am si comp 34 si an 02 se aud cam la fel dupa urechea mea dar diferenta intre ele e la bobina Comp 34 e 34 mm Alien an 02 e 44 mm De aceea am intrebat care le.a auzit sa stiu care ar fi mai bun ptr mine Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Pai la acel nivel de calitate e cam totuna, alege si tu care iti place mai mult cum suna. Oricum, sunt printre cele mai bune drivere ieftine. Link spre comentariu
Vizitator Iosif Catalin Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 multumesc ptr lamuriri Link spre comentariu
Vizitator Iosif Catalin Postat Ianuarie 1, 2018 Partajează Postat Ianuarie 1, 2018 (editat) salutare si la multi ani ar fi mai bun filtrul dyfp-20 decat sa ma mai chinui asta vad ca are si protectie cate ceva despre el sau modificari aduse sau sa-l las asa Editat Ianuarie 1, 2018 de Iosif Catalin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum