Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Verificare si modificare tablou de bord

Bullix

Postări Recomandate

1. Tocmai am dat jos ceasurile de la Dacia mea (1310 TLX cu motor 1.4) in scopul de a-mi verifica mai exact ceasul de baterie si cel de benzina. Cum pot face asta? Problema e ca nici unuia nu i se misca acul deloc. Cele de apa si ulei se misca si indica relativ ok.2. Cum pot inlocui beculetele (martori) cu niste led-uri d'alea ultraluminiscente? As vrea sa pot pune chiar cate mai multe in paralel ca un singur indicator. In fine... va trebui sa inseriez o rezistenta la fiecare led banuiesc, dar cam ce valoare sa aiba? (Si eventual, ce putere?) Banuiesc ca polaritatea ledurilor am sa reusesc s-o nimeresc.Multumesc anticipat. Numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bullix

4

• niq_ro

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Aaa... perfect! :supz: exact ce-mi trebuia... Mersi mult!Acum ramane doar sa caut ca disperatu' un ceas pentru nivelu' de benzina... ca mi-e lene sa-l bobinez :toimonster: sper sa gasesc prin magazine... cel putin bine ca se poate scoate separat...PS: felicitari pentru faptul ca te ocupi de buna voie sa culegi si sa elaborezi scheme cu adevarat utile pentru toata lumea si ca-ti actualizezi site-ul de cate ori se poate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mersi pentru sfat. Asta am si facut. N-am prea verificat eu ce-am luat, insa sa gasesti la 30 de lei un tablou de bord intreg care sa aiba doar martorii toti scosi si in rest sa mearga tot, se cheama curat bulan :supz: Oricum, am scos doar ceasul mult dorit din el si l-am pus la vechiul meu bord la care am inlocuit iluminarea veche pe becuri cu 3 led-uri. Si asta il pun deoparte pentru eventuale piese de rezerva.Numa' bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări