elmar Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 La*s că merge și așa! O să avem taxă pentru drepturi de autor (sau patent) și la clanța de la WC-u!Să vezi ce se va împuți capitalismul! Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Capitalismul si Comunismul, niste utopii, lucrari ale Diavolului... Link spre comentariu
one Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 (editat) Orice idiot poate copia ce a făcut altul înaintea lui. Da, numai ca o sa copieze prost. Cine copiaza bine nu e idiot. Editat Decembrie 30, 2017 de one Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 30, 2017 Partajează Postat Decembrie 30, 2017 Cine copiaza bine nu e idiot. Da, sunt de acord, cine copiaza bine nu e idiot, este o persoana care nu a avut timpul necesar pentru a se documenta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2017 Partajează Postat Decembrie 31, 2017 Capitalismul si Comunismul, niste utopii, lucrari ale Diavolului... Citat de unde am apucat: Orice construct mental/ “-ism”/ noțiune/model explicativ are limitele sale. Avem (mă includ și pe mine) tendința să ne concentrăm excesiv pe formă. Spuneți ca și cum ar fi adevărat în toate situațiile că scopul capitalismului este profitul în timp ce eu cred că scopul capitalismului și-l definește fiecare – esența este tocmai această libertate. Vă propun o distincție (personală) între investitor și antreprenor. Prin investitor înțeleg o persoană care cumpără afaceri “la cheie” – McDonalds, KFC etc. – cu scopul de a-și reinvesti resursele financiare cu scopul în sine de a-și înmulți economiile fără mari bătăi de cap. Modelul de business a fost pus la punct de altcineva. Antreprenorul este o persoană care creează ceva ce nu a mai existat înainte cu scopul de a răspunde unei nevoi umane larg răspîndite într-o societate dar neacoperite de produsele existente. De obicei antreprenorul pleacă de la o nevoie/problemă, găsește o soluție, o implementează ( într-o manieră care ia în calcul sustenabilitatea financiară) și apoi măsoară efectul soluției sale. Investitorul: - acționează pentru profit – banii sînt un scop în sine - designul business-ului nu îi aparține - implicarea emoțională este minimă Antreprenorul: - banii sînt un by-product/un mijloc, nu un scop în sine care rezultă în urma unei acțiuni/inițiative - designul business-ului îi aparține în cea mai mare parte antreprenorului - implicarea emotională este puternică dublată de o puternică componentă morală/sistem de valori etc. - satisfacția vine din acoperirea nevoii și mai puțin din acumularea de bani Nu există antreprenor pur sau investitor pur – alb sau negru – ci diverse categorii de gri. Cele două specii trăiesc în echilibru, fiecare cu rolul ei. S-ar putea imagina situații în care același individ poate să treacă dintr-una în alta. Eu nu știu bine ce înseamnă capitalism. Știu că vine de la “capital”. Putem să spunem da, capital = bani și să facem observația că bani există și in economiile centralizate, respectiv bani existau și acum 2000 de ani și n-ar fi puțin să conștientizăm acest lucru. Vă întreb și mă întreb, in definiția capital = bani, care este antonimul capitalismului și este/a fost el practic posibil? Sînt confuz, nu prea știu să răspund. Dar mi-e bine așa – pentru scopuri practice nu am nevoie de mai mult. Capital de experiență/capital teoretic, capital de inteligență/capital de înțelepciune, capital moștenit/capital cîștigat, capital investit/capital reinvestit, capital de oameni/capital de mașini/capital de mașini de făcut mașini pentru oameni, capital de informație, capital biologic – iată cîte “capitalisme” putem deriva și tot atîtea “scopuri”. Ca să cădem de acord asupra a ceea ce este capitalismul ar trebui cred să ne punem de acord asupra răspunsului la întrebarea “Ce este omul?”. Treabă grea…dar eu sînt dispus, în capitalism, să accept anticipat definiția d-voastră și să vă dau de acum dreptate . Link spre comentariu
Postări Recomandate