doru3160 Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Aha....uitasem complet de funinginea cauzată de țigări. Nu are treaba cu tigarile...televizorul ala a functionat pe langa un grup de gatit,ca sa nu spun bucatarie,si vaporii de grasime combinati cu clasicul praf,au dat combinatia aia lipicioasa. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Praful depus prin televizoare sau PC-uri e compus în mare parte din particule de piele moartă. Că e de pe cap sau corp, tot piele moartă e. Dar rezistivitatea lui în stare uscată se pare că e totuși foarte mare. Cât de mare este, asta e întrebarea... Topicul de față e probabil derivat din cel numit ,,Țeapă pe OLX,, unde spre sfârșit se discută despre influența prafului asupra funcționării aparaturii electronice.... Asta e o legenda urbana, 98-99% din praful ce se depune pe mobila este de origine textila, va puteti convinge de asta usor, luati un somoiog din aspirator, dati-i foc si vedeti a ce miroase...a carpe arse, nicidecum a piele arsa. Restul de praf este mineral, doar la mine in casa e o diferenta , fiindca am multe carti vechi, deci pulbere microscopica de hartie. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Mai bine s-o lăsăm la mijloc, praful e o combinație de fibre textile, piele moartă și particule minerale de pe sol....eu n-am susținut că-i doar piele moartă, ci că e predominant din această categorie. Asta fiindcă tot timpul ne frecăm pielea de haine și textile aflate în încăperi, iar cum bine se știe, pielea se regenerează constant și stratul superficial se exfoliază continuu....în fine, cine dorește amănunte poate găsi surse de informare din belșug. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Nu uitati parul animalelor de casa...am gasit din belsug in casete de aparate radio sau tv care au functionat in case unde erau pisici sau caini.Pasla era de calitate proasta fata de ce gaseam eu pe acolo Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Am vazut la cineva un televizor care statea pe prispa . Avea furnici in el ! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 (editat) In vremea cind ma ocupam si de reparat TV-uri,radiouri,casetofoane,etc, am intilnit la tara (mai ales) aparatura electronica,tinuta-nbucatarie. Cind deschideam capacul din spate, gaseam, pe linga mizga lipicioasa si praful care acoperea tot interiorul aparatului, soareci morti,insecte de tot felul. Ma apuca scirba! Pe aia-i ''taxam regulamentar''! Editat Decembrie 13, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Hai să ne dumirim olecuţă, câtă piele moartă există într-o casă de om ca să poată fi luată în calcul pe lângă praful tradiţonal şi obişnuit, ce, umblăm toată ziua în pielea goală prin casă? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 Citeam undeva ca si pe statiile spatiale exista praf. Cercetind praful respectiv, au ajuns la concluzia ca praful este de fapt piele moarta. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 (editat) Cine doreste sa aprofundeze ... la modul stiintific , poate cauta materiale dupa cheia " camera alba " . Ma rog , si materialele conexe . Poate fi un pic anevoios , unele nu - s vizibile la primul click . Din masurile adoptate pentru realizarea conceptului , si modul de verificare , se poate afla ( prin sinteza informatiilor ) cam ce anume este " praful " , eventual cel generat prin biologia fiintei umane , deci compozitia si alte chestii interesante legate de subiect . Editat Decembrie 13, 2017 de gauss Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 (editat) Majoritatea nu luati in seama rezistivitatea prafului. Nu va intrebati de ce unele componente electronice se construiesc in hale perfect sterile, fara niciun gram de praf sau alte impuritati din aer, la o temperatura constanta cu o umiditate a aerului specifica procesului, iar lucratorii sunt imbracati in costume speciale. Editat Decembrie 14, 2017 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 Cred ca vorbim de chestiuni diferite...si medicamentele sunt fabricate in medii protejate/controlate,dar odata ambalate pt desfacere nu mai au aceeasi vulnerabilitate ca in faza de fabricatie.Un integrat in faza de fabricatie altfel este afectat de praf sau scame, spre deosebire de produsul finit.Daca s-ar cere si in exploatare,aceleasi conditii ''sterile''ca si in procesul de fabricatie,cred ca ramaneam la lampi...dar si astea se fabrica in medii protejate. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 Hai să nu mai luăm în derâdere orice topic, chiar dacă e la Discuții diverse. Binențeles doar dacă nu se numește ,,Unde se duce mâncărimea când te scarpini ?,,....fiindcă am avut și așa ceva. Colegul sesebe a pus o întrebare serioasă, la care cel puțin eu am încercat să răspund cât mai documentat, dar unii o iau cu eschimoșii dezbrăcați.....iar alții se miră că praful e compus și din piele moartă. I-aș invita pe cei din ultima categorie să privească la un microscop puternic o bucată din fața de pernă pe care dorm în fiecare noapte cu capul. Probabil vor avea coșmaruri când vor vedea câți acarieni microscopici sunt acolo și se hrănesc exclusiv cu pielea moartă de pe cap și față. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 Capatana ar trebui spalata cu sampon macar de doua ori pe saptamna, si cu ocazia asta schimbata fata de perna... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 Poți să te speli zilnic de zece ori, pielea se regenerează continuu, iar cine spune că nu are deloc mătreață, nu prea știe ce spune.... Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 14, 2017 Partajează Postat Decembrie 14, 2017 https://www.google.ro/search?q=skin+dust&client=opera&hs=4w&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjXpIKwxInYAhUSYVAKHWBpDXIQ_AUICSgA&biw=1920&bih=970&dpr=1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum