Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este rezistivitatea prafului?


sesebe

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul as dori sa stiu "cu precizie" care este rezistivitatea prafului, adica as dori ca orice afirmatie sa fie sustinuta si de altceva inafara convingerii proprii.

 

Putem sa face si variante:

praf uscat vs praf umed - dar ce inseamna uscat si ce inseamna umed,

praf de carbune vs praf de piele moarta,

parf de bucatarie vs praf de camera de zi,

chiar si praf de pantofi vs praf de sandale daca doriti si puteti sa va sustineti afirmatia.

Va multumesc ca ati citit si incercati sa dati si un raspuns dar tin sa atrag atentia ca desi pare un topic de bodega nu asta se vrea si va rog sa nu-l transformati intr-unul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pai nu se poate , orice subiect de la bodega este un subiect de bodega :) .

In plus , subiectul pe scurt e " praf " , chiar daca merita multa atentie , probabil ca si o lucrare de doctorat .

Influenta prafului este nefericita si actioneaza nu numai asupra mecanismelor fine , a electronicii dar si a politicii .

Exact .

Pana si politica e praf .

Dar praful are origine celesta , exista praf stelar etc .

Link spre comentariu

............................

Dar praful are origine celesta , exista praf stelar etc .

 

Adaugati la vatriantele de mai sus si varianta: praf de stele vs praf de piele moarta.

Link spre comentariu

Oricine stie ce e praful , in special gospodinele :) .

Pana si barbatii , cand se intorc de la restaturant , sunt praf .

Unii sunt de mici asa , iar cand se maturizeaza devin experti .

 

Banuiesc faptul ca praful este o suspensie solida in aerul inconjurator , iar parametrii sunt influentati de umiditate , cantitate si origine .

Una este sa ai depuneri de praf la Copsa Mica , alta in atelierul e strungarie si alta in sectiile de circuite integrate de la Micrelectronica sau IPRS ( evident , exemplele sunt din trecutul industrial al Romaniei ) .

Link spre comentariu

Paralel cu alt subiect, eu le dau la multi praf pe strada. Deci e si asta un fel de praf. Am cum sa masor rezistivitatea lui ?

 

Sper sa nu fie acel sortiment de "praf" care, cica se trage pe nas cu ajutorul unei bancnote de 1$.

Link spre comentariu

Măsoară rezistivitatea în condițiile dorite și te lămurești. Cred că totuși vei avea nevoie de un MegOhmmetru pentru asta. Am două din astea, dar evident că nu am măsurat cu așa ceva prin plăci electronice, le folosesc doar la motoare sau rezistențe de încălzire. Dar se pot face niște măsurători de test, însă ar conta probabil mult și densitatea prafului, în afară de umiditate și natura lui.

Sunt cam multe variabile de luat în seamă, probabil cineva a făcut prin ceva laboratoare și astfel de măsurători, dar nu cred că sunt tabele din astea chiar pe toate drumurile. Pot spune totuși din proprie experiență că cel de cărbune e o pacoste și uscat și umed, restul prafurilor (casnice) nu mi-au pus probleme deosebite...prin unele tv-uri am găsit conturnări de FIT, ce păreau a fi condiționate de existența prafului în zonă. Acel praf din camere, care e compus în general din particule de piele moartă și păr. În bucătării se pare că apare un amestec de praf cu ceva uleiuri. În telecomenzi am găsit tot ceva uleios și coroziv pentru cablaje, cauzat de condensul transpirației acide de la mâna utilizatorului, unii au obiceiul de a adormi cu telecomenzile în mână...

Ignoră răspunsurile celor care sunt (praf) sau poate au prizat prea mult praf...în Regulamentul dedicat Discuțiilor Diverse nu se specifică deloc faptul că poți bate câmpii pe orice subiect, dar cine stă să citească o chestie așa nesemnificativă precum Regulamentul ?

Link spre comentariu

Daca am sa mai prind vre-un aparat cu 2 degete (4-5 cm) grosime de praf sigur am sa masor dar cine stie cind mai prind pt ca nu ma mai ocup de service decit ocazional la prieteni.

Link spre comentariu

Poti gasi praf in sacul aspiratorului ...

Nu e la fel cu cel pe care il cauti , dar poate fi folositor pentru teste .

 

Ceva este in neregula : de ce iti trebuie praf de piele moarta ?

Te referi la matreata umana sau la deseuri de origine animala din industria pielariei ?

Link spre comentariu

Praful depus prin televizoare sau PC-uri e compus în mare parte din particule de piele moartă. Că e de pe cap sau corp, tot piele moartă e. Dar rezistivitatea lui în stare uscată se pare că e totuși foarte mare. Cât de mare este, asta e întrebarea...

Topicul de față e probabil derivat din cel numit ,,Țeapă pe OLX,, unde spre sfârșit se discută despre influența prafului asupra funcționării aparaturii electronice....

Link spre comentariu

In plus , subiectul pe scurt e " praf " , chiar daca merita multa atentie , probabil ca si o lucrare de doctorat .

Influenta prafului este nefericita si actioneaza nu numai asupra mecanismelor fine , a electronicii dar si a politicii .

Prin inductie logica tara in sine e cam praf dar sa nu ne abatem prea tare de la subiect: propun ca tema postdoctorala partea aia cu "imbibat" cu fum de tigara / trabuc/ pipa timp de cativa ani / decade...octave, logaritmi etc.

Link spre comentariu

Aha....uitasem complet de funinginea cauzată de țigări. Deh...eu nu fumez și nici nu permit asta acolo unde repar ceva, nu de alta, dar să știu măcar dacă fumul provine sau nu din aparatul testat...

Am avut la reparat un tv care era într-o stare greu de descris, acoperit cu o mâzgă neagră și lipicioasă.Am folosit aproape un sul de prosoape de hârtie și o jumate de spray de curățat ca să pot pune mâna pe el.....m-am jurat că nu mai primesc așa ceva la reparat. Problema e că a fost adus printr-un intermediar, fiindcă posesorul nu avea mijloc de transport, iar eu n-am vrut să-l ofensez pe aducător, nu avea omul nicio vină....dar ăla care-l folosea cred că fuma țigară după țigară, iar la curățenia din casa aia nici nu mă pot gândi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări