Mircea Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 (editat) De ce? Pai s-a incercat obtinerea biciului din rahat cu componente mai usor de gasit (in anul 2018?). Nu a pocnit si s-a renuntat la idee. Bine ca au fost numai 5 pagini de timp irosit pe forum. Lipirea SMT-urilor nu se face cu varfuri ultra subtiri. Din contra, cum interesul e sa lipesti repede "gandacul", ai sa folosesti un varf cu o masa termica mai mare. Lipesti 2-3-4-5 pini deodata. Daca stai si pritocesti pin cu pin, incalzesti piesa inutil. Daca faci punti, pui niste flux lichid si mai treci varful o data peste pinii cu puntea. Samd. Chiar daca am suflanta, de ani de zile lipesc cu un varf standard venit cu statia: cel tip surubelnita. Are 3mm latime. Mai practic e ala tesit la 45*, dar cum m-am obisnuit cu asta nu mai stau sa schimb varfuri. TQFP, QFN, etc merg fara probleme. Tehnica sa o dezvolti si vine odata cu practica. Pe placile de fabrica cu silkscreen e boierie. Altfel, pui flux lichid si lipesti repede. Editat Ianuarie 24, 2018 de thunderer Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Altfel, pui flux lichid si lipesti repede. Si dai faliment garantat... Serios acum, la cat lucrez eu, folosirea fluxului nu-i rentabila. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Merge perfect si cu flux home made , alcool izopropilic si sacaz de vioara ... evident cu adaus manual de fludor de 0,7mm . Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 (editat) Buna seara. Am incercat in seara asta sa proiectez un cablaj pentru schema, ce parere aveti (acesta este inceputul)??? Ma gandeam, sa inlocuiest resistentele R73 si R74 cu cate un semireglabil de 500R, pentru a egaliza diferentele dintre tranzistori (asta daca conteaza) mosfet200.rar Editat Ianuarie 24, 2018 de Rashad Ionita Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Va rog sa incetati cu off-topicul. Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Cum am mai spus, si o repet, am postat dincolo, deoarece am fost blocat cateva zile aici, stiind ca o parte din colegii de aici sunt si dincolo, mai ales dezvoltatorul schemei. Observ ca din cauza asta multi nu mai publica proiecte sau activitatea pe forum, deoarece sunt persoane care ii iau la rost pe acestia. 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Evident . Acesta problema este generata de politica forumului , total gresita in opinia mea . Nu voi mai populariza munca mea in mediul online atat timp cat cerintele mele ( decente ) nu sunt indeplinite . De altfel , eu nu castig nimic din asta , asa ca nici nu am ce pierde . Castigul era pentru forum , dar daca politica forumului nu este favorabila userilor care au contributii la zestrea tehnica a forumului , treaba nu va merge bine . Nu conteaza , vremea sa treaca . 1 Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 Buna seara, am mai avansat putin, uitati ce a iesit. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Proiectul respectiv ( varianta finala a lui AE150S ) era definitivat ( in ceea ce ma priveste ) inca din 2010 .Voi cauta cateva poze cu AE150S ...Scuze de offtopic . Mod. note - am curatat putin off-topicul asa ca am editat si acest mesaj. A nu se considera discriminare Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 (editat) Corect . Editat Ianuarie 28, 2018 de Victor Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Voi cauta cateva poze cu AE150S ... Nu e nevoie, sunt poze aici pe forum. https://www.elforum.info/topic/39556-amplificatoare-hpavictor/?p=1213778 https://www.elforum.info/topic/39556-amplificatoare-hpavictor/?p=1214252 Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Multumesc , dar acele imagini fac parte setul de cele cateva imagini deja cunoscute . Cred ca mai am si alte cateva sute , cu diferite variante cu cele 5 prototipuri , diferite protocoale de masuratori , teste de stres , imagini de la auditiile de confirmare a solutiilor tehnice folosite ... Nu stiu pe unde am ratacit cardul de memorie al aparatului de fotografiat folosit in acea perioada ... Cumva , chiar daca proiectul AE150S a ramas in asteptare din motive neacceptabile pentru restul lumii ( grave probleme de sanatate ale lui s ), de fapt totul a mers spre progres tehnic , din punctul meu de vedere . Da , am tras concluzii si am schitat un alt concept , derivat din PSA150 ( care a stat la baza proiectului " comun " si modificat / castrat de sorteh pana a devenit ceea ce cunosteti AE150S ) . Am abandonat acel proiect , pentru vremuri mai bune si am dezvoltat altele , la fel de abandonate . Unele studii au fost prezentate timid , chiar aici pe forum , dar interventia nepedepsita a lui NC a fost motivul principal de renuntare . Asta e viata , politica forumului are prioritate , iar eu nu imi schimb hotararea . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum