Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificari aduse schemei Mosfet400 (Marian)

Rashad Ionita

Postări Recomandate

Ionita sper sa nu ma faci sa regret contributiile mele aici, ca am vazut ce ai postat dincolo inainte sa fie sters ( dupa ce mi-a fost si mie sters contul acolo...vai ce tragedie ).

Conflictul consta in 2 viziuni diferite inconciliabile asupra aceleiasi scheme, deci va trebui sa te decizi daca mergi pe Elforum sau dincolo.

Cat despre intrebarea ta, NU poti folosi pe aia, pe langa problema cu tensiunea, mai e si ce a zis Victor, adica HFE-ul, nicaieri in pdf-ul acelui integrat nu scrie ceva despre imperechere, doar ca sunt 4 bucati ale unui tranzistor. In schimb in pdf-ul celui din schema mea, scrie chiar in prima pagina ca cei 2 tranzistori sunt bine imperecheati, si asta era unul din principalele motive pentru care i-am ales, imperecherea la o schema simetrica atat de complexa este foarte importanta.

Link spre comentariu

... folosirea tranzistoarelor duble care au specificat in data sheet că au beta identic , este un avantaj din minim doua puncte de vedere : minimalizarea offset-ului și al THD-ului etc .

In plus , scapi și de achiziția a câte o rola de tranzistoare ( de minim 1000 buc NPN și 1000 buc PNP ) , și timp pierdut pentru împerechere ...

Link spre comentariu

De data asta Victor nu glumeste deloc. Daca imperechierea pnp-pnp si npn-npn este de obicei f usoara, tz avand parametri foarte apropiati datorita preciziei liniei de productie, imperechierea pnp-npn este foarte dificila si intradevar necesita uneori un numar incredibil de bc.

Link spre comentariu

Stiu ca sunt greu de imperecheat, dar capsulele acelea sunt prea mici de lipit pentru vederea mea si imi este teama ca distrug si tranzistorii si cablajul.

Stati linistit, nu o sa regretati.

Link spre comentariu

Pai crezi ca mie mi se par mari acele capsule, sau usor de lipit? :rade:

Sunt o provocare, una de la care eu nu ma dau indarat, ia un letcon cu varf cat mai subtire, si o lupa, dar mai ales muuuuuulta rabdare, n-are cum sa nu mearga.

Link spre comentariu

Din pacate nu se gasesc intr-o capsula mai mare. Totul merge spre miniaturizare in zilele noastre. Daca tot ai sugerat arii de 4 tranzistori de ce nu te uiti si la THAT340 _acestia sunt de zgomot foarte mic, sunt imperechiati si se gasesc si in capsula dip cu o aranjare facila pentru rutare a pinilor. Eu asta iau in calcul sa folosesc la o ulterioara revizie e proiectului SARA (momentan sa il termin pe cel inceput deja). Pretul nu e cu mult mai mare decat cel al arilor indicate de tine.
Oricum, cred cu tarie ca alegerile favute de marian sunt perfecte cel putin din punct de vedere al raportului pret-calitate-performante si ca ar trebui sa ramai la acestea

Link spre comentariu

Si aceeasi tensiune mai mica...

Una din chestiile pe care le-am promis referitor la proiectul meu a fost ca daca vor fi utilizatori interesati de placi pentru el, ofer optional si plantarea SMD-urilor, macar a celor foarte marunte, in limita timpului si a resurselor disponibile ( pentru ca nu taxez in avans ), si am de gand sa ma tin de cuvant, chiar daca ar dura mai mult.

Link spre comentariu

Tocmai din acest motiv am specificat la sfarsit ca cea mai buna varianta este sa ramana la alegerile facute de marian sunt foarte accesibile ca pret, performante si sunt convins ca in conditii normale, pe incinte normale, nu se vor auzi diferente. Si eu consider ca, pana la un punct, reprezinta o fita si i-am recomandat strict ca urmare a intrebarii despre celelalte arii de tipul mmpq.

Link spre comentariu

Stiu motivele alegerilor domniei sale.

Sunt abonat la domnul Marian petru cablaje si smd.uri dar la varianta de 400w, dar eu daca vreau sa fac o varianta de mica putere, nu il pot obliga sa imi lipeasca mie smd-urile, eventual cand ajug acolo si nu ma descurc rog pe cineva ce are timp liber sa mi le lipeasca, desigur contra cost.

Editat de Rashad Ionita
Link spre comentariu

Se lipesc tranzistorii SMD-dubli fara nici o problema.

Chiar nu pot sa inteleg ece atita bataie de cap cu modificarea acestui proiect care am inteles ca merge foarte bine.

Nu-ti place cum este facut, ce alegeri a facut, pune mina si fa un proiect de la un capat la altul si ai sa vezi de cite problem te vei lovi.

Acum alegi o schema functionala cu cablaj verificat si faci modificari pe ea ca apoi sa faci si alt cablaj iar pe urma te plingi ca are nu stiu ce problem schema de nu suna bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări