hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Eu nu am acuzat pe nimeni de nimic , am suspiciunea ca " dincolo " exista interese . Sper ca acum totul e clar ! Editat Ianuarie 22, 2018 de Victor Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Cum am spus si dincolo vreau sa fac ceva de mare putere cum este Mosfet400 pe bipolari sau chiar cu mosfeti si o versiune mai mica de putere de 150 maxim 200w, asta este singurul meu interes, altele ascunse nu am. Motivul pentru care nu m-am implicat aici pe topic este ca te-ai angrenat la ceva ce te depaseste, ar fi prea mult de recuperat, prea multe de spus. Ai facut si mai rau mergand dincolo pentru ca un personaj care promoveaza obsesiv AV400 la nivel de amplif audiofil, s-a apucat sa-mi desfiinteze practic munca de aproape 2 ani...aia nu-i buna, aia nu-i necesara, aia e in plus, aia e nu stiu cum... Habar n-are ce spune, dar are forum si interese financiare bine definite, deci... Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Deci sa inteleg am facut rau ca am postat dincolo??? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Nu tot ce zboara se mananca . Link spre comentariu
elektronu85 Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Degeaba te chinui sa modifici " in bine " schema lui Marian consultând " experții " de pe alte forumuri , trebuie sa accepți că a fost studiată mult mai atent și cu alte resurse decât poți tu vreodată sau @donpetru , cu tot respectul cuvenit pentru eforturile voastre . Dacă chiar vrei să-l vezi pe dracu' gol , uite aici o schema suficient de performanta pentru secolul asta : http://forum.rcl-radio.ru/index.php?PHPSESSID=h0bkh1phaok8elupe8bl3avn66&topic=483.0 Mie nu mi se pare dracu chiar asa de negru. Se pot trage anumite invataminte si din schema asta. Am pus-o deoparte, pentru viitor. P.S. Precizez ca nu fac misto, chiar mi se pare interesanta schema... e de tinut minte. Scuze pentru off-topic! Editat Ianuarie 22, 2018 de elektronu85 Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 E buna schema din ultimul post de acolo, sau iar trebuie sa o iau de la capat, se preteaza pentru cerintele mele sau sa caut alceva??? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Pai da , schema este chiar misto . Are un DC Servo , Damping compensator ( cu trei fire ) , un etaj frontend ( intrare + VAS ) senzational ... Pacat ca FET-urile din intrare sunt greu de gasit pe la noi si ca ar fi fost aproape imposibil sa sortezi complementarii FET-urilor in cazul cand cineva , mai cu imaginatie , ar fi proiectat varianta full complementara ... Schema am postat-o doar ca sa vedeti cam cum sta treaba pe la altii ... Etajul DC Servo si Damping compensator pot fi atasate oricarui amplificator , indiferent ca discutam de schema lui Marian sau de schemele lui donpetru . Editat Ianuarie 22, 2018 de Victor Link spre comentariu
vlad228 Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Aveti vreo sugestie referitor la feturile de pe intrare? Puteti sugera niste alternative care se gasesc mai usor? Multumesc! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 https://diyaudiostore.com/products/linear-systems-matched-jfet-pairs-grade-b?variant=5938441988 Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 E buna schema din ultimul post de acolo, sau iar trebuie sa o iau de la capat, se preteaza pentru cerintele mele sau sa caut alceva??? Pune-o aici si vedem. Acolo nu ma loghez ca n-am chef. Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Atases aici schmele, cea finala si cea aproape de originala (are cateva mici modificari). Mosfet200 varianta 1.pdf Mosfet200 varianta 2.pdf Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Sper ca te-ai lamurit , stabilitatea termica ( superdioda ) nu este negociabila . Uita de sfaturile unora , posibil rau intentionati , care au probabil anumite interese materiale ( sa cumperi doar de la ei orice , dar doar de la ei , restu' nu e bune ) sau sa te indrume in mod voit pe drumuri gresite daca alegi varianta independenta de genul diy ... asta daca nu cumva discutam despre habarnistii patentati ( electronisti inchipuiti ) , adica cei inclusi in categoria sfatuitorilor experti in orice , dar fara a putea face dovada unor competente serioase in domeniul electronicii audio HiFi . Restul discutiilor nu conteaza . 1 Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Buna seara. Eu nu am niciun interes ascuns, nu ma intereseaza nici profitul nici nimic alceva, castig bine din ceea ce fac acum, cum am zis vreau sa fac ceva facut de mana mea, altfel puteam sa dut cateva sute bune de lei pe ceva gata facut, dar nu mai este acea satisfactie de lucru facut de mana ta. Poate sunt persoane care au ceva banuieli in legatura cu mine, dincolo am spus ca vreau sa fac cablaje de fabrica deoarece vreau sa arate cat mai profesional, daca imi raman cablaje (am inteles ca trebuie comantat un anumit numar) le scot la vanzare pentru cine este interesa, dar fara sa adaug ceva. Intr-un final m-am decis, aleg sa fac varianta domnului Marian, doar ca reduc numarul finalilor de la 4 perechi la 2 perechi, si alimentarea o scda la +-50V, vad cum se comporta, apoi o sa trec la mosfeturi laterale, dar banuiesc (si aici sa imi spuneti daca am dreptate) trebuiesc facute cateva modificari minore. Si la varianta de mare putere, m-am razgandit si am sa fac varianta exact cum a dezvoltat-o domnul Marian, si daca imi aduc aminte m-am abonat la cablaje la dumnealui. Toate cele bune! Editat Ianuarie 22, 2018 de Rashad Ionita Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 (editat) Este fix pe dos , nu tu esti cel asupra caruia planeaza suspiciunea de interese oneroase . Este vorba , mai pe sleau , despre sfatuitorii de pe un anumit forum numit " celalat " , care au o bogata oferta de proiecte semimediocre , oferta destinata entuziastilor habarnisti cu sperante ca vor deveni incepatori in HiFi diy , susnumitii au diverse proiecte de vanzare cu divrrse clauze de confidentialitate PLM , dar care nu se ridica la nivelul de performanta al proiectului public lui Marian , proiect care , evident fiind public , nu costa nimic ! Consider ca deja am spus tot ceea ce era de spus , ca urmare imi rezerv dreptul de a mai interveni aici doar daca consider strict necesar . Imi cer scuze daca sunt in eroare ... Editat Ianuarie 22, 2018 de Victor Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 22, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 Domnule Victor, v-am trimis pe privat o protectie pentru amplificator, va cer un sfat, este conpatibila cu aceasta schema??? O sa postez schema si aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum