Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot folosi sursa de curent de la PC pentru kit de statie de lipit

Postări Recomandate

Salut!

Am o nedumerire. Daca puterea in W a sursei este mai mare decat ce este specificat de chinezii care au facut kitul respectiv exista riscul ca statia de lipit sa primeasca mai mult curent decat pot suporta componentele acesteia?

Pe pagina produsului este un tabel care arata ca la 12 V max. W este 18, in timp ce sursa de PC scoate pana la 350.

Din cate stiu este important sa respect tensiunea si curentul, adica sa nu fie o sursa ce scoate 1 A in timp ce eu am nevoie de 1.5

Editat de thebluefox
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca tensiunea este buna, adica 12V nu conteaza cat curent poate debita sursa atat timp cat este mai mare. E ok sa ai o sursa de 10A si sa ai nevoie doar de 1A daca tensiunea e cel corect . Invers nu merge, adica sa folosesti o sursa de 1A si tu sa ai nevoie de 1.5A.

Acel max 18W se refera la puterea maxima a varfului, adica sa nu pui un letcon mai mare de 18W, dar la alimetarea kit-ului poti pune orice sursa atat timp cat scoate 12V si cel putin 20W.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Daca tensiunea este buna, adica 12V nu conteaza cat curent poate debita sursa atat timp cat este mai mare. E ok sa ai o sursa de 10A si sa ai nevoie doar de 1A daca tensiunea e cel corect . Invers nu merge, adica sa folosesti o sursa de 1A si tu sa ai nevoie de 1.5A.

Acel max 18W se refera la puterea maxima a varfului, adica sa nu pui un letcon mai mare de 18W, dar la alimetarea kit-ului poti pune orice sursa atat timp cat scoate 12V si cel putin 20W.

Mulțumesc, aveam nevoie și de părerea cuiva cu mai multă experiență decât mine :-)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări