Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor temperatura & umiditate

Vizitator

Postări Recomandate

Vreau sa fac un modul cu citire temperatura + umiditate in exterior, plus un alt sensor de temperatura in interior.

Ganduri...si/sau idei...

O varianta ar fi un DHT22 pentru exterior, si un DS18B20 pentru interior.

Sau ..Si7021 Adafruit pentru exterior si DS18B20 pentru interior.

Ideea ca nu stiu cum se va comporta DHT22 impreuna cu DS18B20 in soft..Imi suna un pic ciudat.

Si7021 foloseste comunicatie I2C...dar nu am folosit niciodata. Totusi il am.

A folosit cineva acest senzor ? Si7021 ?

PS: nu pot face teste mai repede de 2 zile, dar gandurile....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

3

• nico_2010

2

• dan pin

2

• cimitavita

1

Top autori în acest subiect

eu in general folosesc DS8B20 doar cu OneWire.h cu o functie de verificare CRC, fara DallasTemperature.h

poate ca si DHT22 ar merge doar cu OneWire..cu conditia sa aiba vreo adresa ceva..

sa ma indrept mai bine spre Si7021 ? i2c-ul ar trebui sa mearga cam 70cm in exterior..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu pot merge pe 8MHz..imi trebuie 16MHz :(

SHT21 ?

Trebuie sa aleg din ceva pe care deja le-am cumparat. Nu acum, in timp.

Am DHT21, DHT22, Si7021, LM35, ds18b20, eventual termistori de 10K

Imi trebuie si umiditatea si temperatura din exterior+temperatura pe interior. Fac un termostat la centrala...intr-un proiect de genul SmartHome. Am si comunicatie RS485 pe acolo..si un senzor IRda..

Link spre comentariu

Era vorba de frecventa pe i2c, nu a controler-ului.

ok...cred ca te referi la wire.setclock() . nu stiu daca merge pe IDE 1.0.6, o sa incerc.

nu merge pe IDE 1.0.6. I-am adus din IDE 1.8.5 libraria, pare ca merge, mai exact se compileaza, dar trebuie testat...mai intai.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

eu am folosit AM2302 (echivalent cu DHT22) pe ATMEGA32. Merge foarte bine si are avantajul ca e gata etalonat.

Are un protocol 1-wire foarte simplu, dar e diferit de protocolul 1-wire de la Dallas.

Link spre comentariu

off... nu mai pot schimba cu alti senzori, deja am cheltuit foarte mult cu totul. Vreau sa raman cu ce-am cumparat.

nu prea ma aranjeaza gata facute, pentru ca imi fac pcb-urile ..

practic, aveti toti idei, bune, doar ca stiu ca nu-mi ramane decat teste sa fac...

senzorul BME280 are si presiune barometrica...era clar mai bun..dar din tara costa cam mult, din CH dureaza prea mult...

ESP2866 nu are destule porturi, si nu vreau extender I/O.. ,in plus nu cunosc prea bine procesorul...

Mai mult ca sigur raman la ds18b20 pentru temperatura de interior, iar pentru exterior trebuie sa fac teste si cu Si7021 pe i2c

Daca nu o vrea, raman la DHT22 ..cu toate ca nu prea-mi ...surade acest senzor. Nu stiu de ce..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

am facut ceva deste cu Si7021. Arduino IDE 1.0.6 nu suporta schimbat frecventa la i2c. am facut ceva artificii pentru asta.

cu mici modificari, si 2 rezistente de pull-up, am reusit sa obtin date de la 10m cablu ecranat pe i2c. interesant sa descopar ca...Si7021 are preincalzitor, pentru uscarea senzorului de umiditate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări