-Atlas- Postat Decembrie 10, 2017 Partajează Postat Decembrie 10, 2017 Buna Dispun de 2 difuzoare de 12,5W/6Ohmi,cunoscute de pe vremea cinematografelor la sate. As dori sa le imperechez cu ceva twetere,dar nu stiu cu ce model.Bugetul pentru twetere este limitat din pacate. Eventual as dori sa stiu in ce tip de incinta se preteaza. Orice idee e binevenita. Multumesc Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 15, 2017 Partajează Postat Decembrie 15, 2017 Dupa cum vezi nu primesti nici un raspuns pt ca nimeni nu poate sti sigur ce difuzoare ai. Daca nu ai mai multe date, pune macar niste poze clare cu ele (fata, spate, profil). Link spre comentariu
-Atlas- Postat Decembrie 16, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Buna Voi pune poze.Sunt cunoscute de multa lume si din acest motiv nu am pus. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Au existat pe piata noastra (in anii 80) mai multe tipuri de difuzoare de 12,5W. Si romanesti si bulgaresti si nemtesti. Nici macar nu ai scris ce dimensiune au. Dupa cum vezi, dintre "cei multi care le cunosc", nu s-a grabit nimeni sa raspunda ceva ... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Păi da, dar ăia mulți sunt doar dintre cei ce vedeau filme la căminele culturale sătești. Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Cu siguranta e vorba de difuzoarele care mergeau la suruburi in statiile Vermona, care tot 12.5W si 6 ohmi aveau. Intai asigura-te ca mai sunt buni magnetii - la modelul asta au prostul obicei sa slabeasca in timp. Apoi acele difuzoare sunt de banda larga, au existat doua membrane, una fara palnie secundara si cu rile mai largi si una cu rile mai inguste si cu palnie secundara pt. inalte. Pt. a face o incinta poti adauga un "supertweeter" printr-un condensator de 2uF si analizezi rezultatele...cam orice model merge, difuzoarele respective au SPL mare dar nici la joase nu sunt grozave, nu merita nush' ce tweeter de buget mare. Ce ai prin sertare ar trebui sa fie ok... Cu unul din asta, in incinta originala si cu un amplificator de 15W de IPRS am facut toate serile distractive din clasele V-VII...facea galagie pana in curtea scolii. Asta in a doua jumatate a anilor '80...dar atunci avea un magnet de puteai ridica difuzorul cu pantentul lipit de magnet. Acum acelasi difuzor suna lesinat si abia mai lipeste patentul de magnet...si nu i-a facut nimeni nimic, a stat cuminte in cutia originala. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Mai trebuie acum sa apară un topic cu explicații cum se face un magnețizator pt magnetii de la difuzoare. Principial nu-i greu dar costurile nu se justifica decit dacă ai citeva zeci de difuzoare ce trebuie magnețizate. Ca o sugestie, cel mai mai bine se pretează difuzoarele alea la niște boxe pt sonorizat vreo biserica. Nu sint bune pt boxe hi-fi de audiție dar la o sonorizare pt o biserica sint perfecte și la o astfel de aplicație nici nu vor fi mofturoase la ce cutie o sa le faci. Link spre comentariu
Alphsoo Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 O intrebare putin pe langa subiect... Difuzoarele vechi cu magneti AlNiCo nu merg resuscitate cu magneti din pamanturi rare? Inteleg ca se modifica Bl si de aici alti parametri T/S dar totusi rezultatele sunt mai bune sau mai proaste fata de un AlNiCo demagnetizat? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 https://www.elforum.info/topic/81533-proiect-incinte-cu-difuzoare-romanesti-iei/ sa fie cele din primul post ? Link spre comentariu
-Atlas- Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Buna Exact. Multumesc pentru raspunsuri. Magnetii sunt OK.I-am verificat de ceva vreme. Am lasat totul balta pana la "anul",dar se pare ca nu pot astepta atat. Stiam de ele ca sunt de banda larga,dar as dori sa le imbunatatesc raspunsul la "inalte".SPL au destul de ridicat(nu stiu cat este in realitate). Puse pe amplificator(fara incinte) suna acceptabil cu un SE de 2X2W cu PCL86. Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 (editat) Da, despre alea vorbim. Astea au fost cele mai raspandite, au mai fost unele, cu aceeasi putere si acelasi sasiu, dar cu membrana diferita, fara palnie si cu rile mai rare. Orice tweeter inseriat cu un 2...4 uF si in paralel pe difuzorul existent va fi o imbunatatire suficienta, avand in vedere calitatea "care este" Editat Decembrie 27, 2017 de carageae Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 2,2uF pt tweeter de 8ohmi si 4,7uF pt tweeter de 4 ohmi. Daca se aude tw prea tare se poate adauga o R serie de 1-2,2ohmi inainte de C. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Decembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Buna Multumesc, Ramane totusi pentru la anul. Spor si la multi ani tuturor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum