Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imperechere difuzoare medii-joase

-Atlas-

Postări Recomandate

Buna

Dispun de 2 difuzoare de 12,5W/6Ohmi,cunoscute de pe vremea cinematografelor la sate.

As dori sa le imperechez cu ceva twetere,dar nu stiu cu ce model.Bugetul pentru twetere este

limitat din pacate.

Eventual as dori sa stiu in ce tip de incinta se preteaza.

Orice idee e binevenita.

Multumesc

Link spre comentariu

Dupa cum vezi nu primesti nici un raspuns pt ca nimeni nu poate sti sigur ce difuzoare ai.

Daca nu ai mai multe date, pune macar niste poze clare cu ele (fata, spate, profil).

Link spre comentariu

Au existat pe piata noastra (in anii 80) mai multe tipuri de difuzoare de 12,5W.

Si romanesti si bulgaresti si nemtesti. Nici macar nu ai scris ce dimensiune au.

Dupa cum vezi, dintre "cei multi care le cunosc", nu s-a grabit nimeni sa raspunda ceva ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu siguranta e vorba de difuzoarele care mergeau la suruburi in statiile Vermona, care tot 12.5W si 6 ohmi aveau.

Intai asigura-te ca mai sunt buni magnetii - la modelul asta au prostul obicei sa slabeasca in timp.

Apoi acele difuzoare sunt de banda larga, au existat doua membrane, una fara palnie secundara si cu rile mai largi si una cu rile mai inguste si cu palnie secundara pt. inalte.

Pt. a face o incinta poti adauga un "supertweeter" printr-un condensator de 2uF si analizezi rezultatele...cam orice model merge, difuzoarele respective au SPL mare dar nici la joase nu sunt grozave, nu merita nush' ce tweeter de buget mare. Ce ai prin sertare ar trebui sa fie ok...

Cu unul din asta, in incinta originala si cu un amplificator de 15W de IPRS am facut toate serile distractive din clasele V-VII...facea galagie pana in curtea scolii. Asta in a doua jumatate a anilor '80...dar atunci avea un magnet de puteai ridica difuzorul cu pantentul lipit de magnet. Acum acelasi difuzor suna lesinat si abia mai lipeste patentul de magnet...si nu i-a facut nimeni nimic, a stat cuminte in cutia originala.

Link spre comentariu

Mai trebuie acum sa apară un topic cu explicații cum se face un magnețizator pt magnetii de la difuzoare.

Principial nu-i greu dar costurile nu se justifica decit dacă ai citeva zeci de difuzoare ce trebuie magnețizate.

Ca o sugestie, cel mai mai bine se pretează difuzoarele alea la niște boxe pt sonorizat vreo biserica.

Nu sint bune pt boxe hi-fi de audiție dar la o sonorizare pt o biserica sint perfecte și la o astfel de aplicație nici nu vor fi mofturoase la ce cutie o sa le faci.

Link spre comentariu

O intrebare putin pe langa subiect... Difuzoarele vechi cu magneti AlNiCo nu merg resuscitate cu magneti din pamanturi rare? Inteleg ca se modifica Bl si de aici alti parametri T/S dar totusi rezultatele sunt mai bune sau mai proaste fata de un AlNiCo demagnetizat?

Link spre comentariu

Buna

Exact.

Multumesc pentru raspunsuri.

Magnetii sunt OK.I-am verificat de ceva vreme.

Am lasat totul balta pana la "anul",dar se pare ca nu pot astepta atat.

Stiam de ele ca sunt de banda larga,dar as dori sa le imbunatatesc

raspunsul la "inalte".SPL au destul de ridicat(nu stiu cat este in realitate).

Puse pe amplificator(fara incinte) suna acceptabil cu un SE de 2X2W cu

PCL86.

Link spre comentariu

Da, despre alea vorbim. Astea au fost cele mai raspandite, au mai fost unele, cu aceeasi putere si acelasi sasiu, dar cu membrana diferita, fara palnie si cu rile mai rare.

Orice tweeter inseriat cu un 2...4 uF si in paralel pe difuzorul existent va fi o imbunatatire suficienta, avand in vedere calitatea "care este" :)

Editat de carageae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări