Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Berclu dublu

filip01

Postări Recomandate

Are cineva idee de vreun adaptor pt berclu dublu?

Am un AC la care nu pot sa obtin etanseitatea la teava de 10 (9.52) de la unit ext. Am strans la max si nu etanseaza - bule la sapun. D'aia ma gandesc sa fac berclu dublu. Am vazut filme pe youtube cum se face dar n-am acel adaptor.

Mai ma gandeam sa ii pun o garnitura de Plumb care-i mai moale decat Cu si deci s-ar mula mai bine pe imperfectiunile conului de la UE. Dar nu stiu cum se comporta uleiul POE si R407 la Pb.

Ce ma sfatuiti

merci

post-176225-0-05418500-1512830642_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• filip01

1

• valivoi

1

• dany_cta

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu la lucru am facut pentru teava de 6mm Cu,doua patrate de 14 alaturate prinse transversal cu 2 suruburi de 6,dat gaura de 5,5 printre ele,si intrarea am facut un sanfren(ferzinc)cu un burghiu cu diametrul mai mare pe 3-4 mm adancime.Se baga piulita pe teava,se departeaza cele 2 patrate,se baga teava prin canalul dintre patrate,capatul tevii taiat si indreptat,se ridica capatul tevii pana depaseste cu 3-4 mm suprafata patratelor si se strang suruburile de 6 pana se lipesc laturile patratelor.Cu un punctator cu unghiul de ascutire aproximativ egal cu unghiul sanfrenului se bate in gaura tevii,pana capatul tevii se rasfrange ,devine conic si se aseaza pe sanfren.Se desfac suruburile de 6 si se scoate teava dintre patrate.Daca nu ati reusit din prima refaceti operatia.Daca teava este scoasa prea mult dintre patrate conul tevii iese deformat sau dezaxat ,daca este scoasa teava prea putin conul va iesi prea mic.

In fundul gaurii unde se infileteaza piesele este un varf conic sau un con simplu?

Daca exteriorul tevii este de 10 ar trebui gaura dintre patrate de 9,5.

res_fa570df2c9fbc53e36403a63e37df7ac_450

Cam asa ceva doar ca in loc de surub cu varf conic punctator,si o singura gaura

Link spre comentariu

Nu stiu cum se face dublul, dar poate se gaseste gata facut si alamesti acolo.

Eu am avut o problema similara la conducta de aluminiu acum cateva luni, am renuntat complet la berclu pe un condensator si am facut o mini flansa dubla cu oring de freon (verde) la mijloc si 5 surubele de jur imprejur.

Am brazat capetele pe conductele originale si a iesit perfect, nici nu viseaza sa scape. Nu stiu daca am poze pe undeva cu ea...

Asta mi s-a parut o solutie mai sigura din punct de vedere al etanseitatii daca exista spatiu.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări