armand Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) Buna ziua, Stie cineva cum se face conversia dintr-un fisier avi,mp3,mp4...in hex file ???Vreau sa transpun cateva triluri de pasarele sau alte onomatopee intr-un microcontroller cu PIC16F628,etc...sau intr-o memorie eeprom 93c56 de exemplu si nu stiu cum...e vorba de cateva secunde, eventual sa se repete la intervale scurte...multumesc anticipat celor care ma vor "lumina"... Editat Decembrie 9, 2017 de armand Link spre comentariu
tic5 Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Salut! Nu exista convertoare avi/mp3/mp4 ->hex. Avi, mp3 etc. sunt fisiere specifice audio-video. Fisierul "hex" este specific limbajelor de programare. Singura posibilitate de a avea o "menajerie" intr-un uC (PIC16F628) este sa scriiiiiiii codul sursa si apoi sa-l compilezi. Succes! Link spre comentariu
armand Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 OK...Ma gandeam ca poate cu asa ceva de aici https://stackoverflow.com/questions/33023329/how-can-i-view-the-code-of-a-mp4-video-file Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Nu merge atat de simplu, acele fisiere trebuie convertite in siruri de biti iar mai apoi programul trebuie sa le citeasca si prin PWM / DAC sa il transmita la un difuzor. Aveam si eu in plan sa experimentez dar cand am vazut ca chinezii deja au o solutie pentru 2$ am renuntat la idee. Exista module gata facute, se cheama "DFPlayer Mini" care lucreaza cu un card microSD pana la cateva sute de fisiere mp3. Are comenzi simple cu buton care pot fi simulate de PIC sau comunicare UART. Pentru banii aia plus cat costa un microSD tot de la chinezi ca nu iti trebuie ceva sofisticat de mare sau rapid nu merita efortul, eu am luat 2 module si merg brici. Link spre comentariu
mars01 Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) PIC-ul trebuie sa aiba softul de decodificare a melodiei care va fi stocata intr-o succesiune de 0 si 1 si apoi sa fie capabil sa o redea convertind acei 0 si 1 in semnale analogice converite de un difuzor sub forma de sunete. O solutie este cea de aici: http://www.romanblack.com/BTc_alg.htm http://www.talkbotbrain.com/ Editat Decembrie 9, 2017 de mars01 Link spre comentariu
armand Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) "...wow dad...I wanna talk.." from the "TalkBotBrain"...interesant proiectul de acolo,as fi vrut sa-l construiesc,numai ca nu da decat partea cu software nu si cea hardware a dispozitivului,oricum @marsO1 multumesc mult pt. atentia acordata precum si lui Bandi Szasz.. Editat Decembrie 9, 2017 de armand Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum