Kostas1 Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Buna ziua! As vrea sa construiesc un amplificator pentru US, pe care sa-l adaug aparatului meu Alfa (Electronica), care este facut cu tranzistoare PNP cu germaniu, deci plusul la masa. Am gasit pe NET o schema din TEHNIUM nr 7/1973 o schema de amplificator RF cu EFT317-319 care este facut exact cu plusul la masa, insa am o nedumerire: din cate stiu, semnalul amplificat se transmite apoi la intrarea ''veche'' a antenei inductiv, printr-o bobina. Am gasit pentru aparatul Cosmos o astfel de schema, tot pe Elforum, insa este cu tranzistoare NPN, cu minusul la masa. In schema din 1973, apare o bobina soc -drosel, iar semnalul amplificat se injecteaza direct la vechea intrare a antenei. Montajul din Tehnium se alimenteaza tot la 6 V. Intrebarile mele: - functioneaza schema din Tehnium? Cum inlocuieste acel Drosel cuplarea inductiva si face posibila cuplarea directa? - ce valori trebuie sa aibe rezistentele din schema, ca sa adaptez montajul la o tensiune mai mica, adica 4,5V fata de 6 V? Va multumesc anticipat! PS: schema am luat-o de aici: http://peak.biosfarm.ro/~yo4tnv/doc/Tehnium/ Editat Decembrie 8, 2017 de Kostas1 Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Pune un pnp siliciu actual de ex. 2n3906 se gasesc pe toate cararile si costa 5-10 banuti. Oricum dupa mine sunt scheme depasite cu ani lumina. Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Nu ai pus locatia la profil. Stai la casa sau la bloc? In functie de raspuns se pot oferi diverse sfaturi. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Schemele prezinta un amplificator de uz general cu banda foarte larga, de la AF pana cat poate tranzistorul. Droselul Dr din figura mareste impedamta de sarcina a tranzistorului si mareste amplificarea in RF. Nu este obligatoriu. Pentru tensiune de alimentare mai mica sau mai mare se modifica valoarea R1 pentru un curent de colector in jur de 1 mA. Pentru US valoarea condensatoarelor C1 si C3 ar trebui redusa mult (max.1 nF), altfel intra in receptor parazitii cu frecvente joase amplificati. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Decembrie 11, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2017 (editat) Multumesc de explicatii! Editat Decembrie 11, 2017 de Kostas1 Link spre comentariu
Vizitator cristiandragulin921@gmail. Postat Martie 1, 2018 Partajează Postat Martie 1, 2018 La 11.12.2017 la 9:17, Kostas1 a spus: Multumesc de explicatii! Am un radio topsound icf-100 nu mai prinde antena satelor pe mw Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum