Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ep2500 distorsioneaza

Vizitator emilnastase

Postări Recomandate

Subbias la EP2500? Ala e clona dupa QSC, alea la care finalii sunt lipiti direct de radiator.

N-au finalii treaba cu biasul. Biasul se face pt prefinali, aia de inverseaza faza.

Poilarizarea e destul de stabila, rezistente mari in jurul lor,nu ai variatie brusca, mai e doar cate un NTC acolo, just in case.

Eu asa tin minte ca e schema.

Link spre comentariu

Nu ma pricep, e rau sau bine?

Am un QSC DCA deschis in fata, este contact intre perechi de radiatoare de pe acelasi canal si colectorii tranzistorilor finali. La masa de semnal nu este legatura directa.

M-am gandit ca la lipiti se refera efectiv la asta. Radiatoarele se dau jos foarte usor, desi trebuie scos cablajul din carcasa.

Editat de Predator
Link spre comentariu

Deci ce sa mai masoare?...

My blame, nu citisem tot indeamanuntil, am scris in timp ce puneam muzica la club...

Mare atentie la dezlipirea finalilor/prefinalilor sau a rezistentelor de pe placa, in zona finalilor traseele sint atit de subtiri si trecerile metalizate proaste, incit se distrug f repede.

Daca gasesti piese THT defecte, recomand sa tai pinii la piesele defecte (tranzistori rezistente), si sa scoti pinii pe rind cu penseta.

Nu incerca sa scoti finalii incalzind consecutiv pinii si sa misti de finali stinga-dreapta, se rup traseele si gaurile metalizate cedeaza, marind posibilitatea de distrugere definitiva.

Asta este unul din aspectul pentru care NU pun mina pe EP-uri la reparat.

Am patit-o o data si m-am lecuit, am tras la trasee din sirma subtire din cablu IDE de m-am saturat...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deci ce sa mai masoare?...

Acum sa masoare...la rece...ce s-a bulit cand i-a tremurat mana. Pune mana pe schema si noteaza ce gaseste ars, apoi prin deductie logica identifica ce ar mai putea fi troznit si in final are doar doua variante: ori il face ori il duce la doctor. Sper ca doctorului sa nu-i tremure...mana.

Link spre comentariu

Zenner-ele de 15 V si schimbat OP AMP ...

Exact asta e!!!

Nu are nici o treaba bias-ul acolo, OP Amp nu se alimenteaza corect si la nivele mici ale semnalului e normal sa faca asa, acele Zennere de 15V sunt cam subdimensionate in curent, recomand sa se schimbe cu altele mai puternice, de asemenea recomand sa se schimbe si rezistentele de wattaj dinaintea zennerelor, cu altele de aceeasi valoare dar putere mai mare, eventual doua de acelasi wataj in paralel ca sa incapa mai bine acolo... Am patit!

Acuma daca au mai aparut si alte buleli, mai greu....

Totul se rezolva, dar asa cum a zis si Claudiu, Berry cel putin seria EP au asa un rahat de fludor acolo, incat cu mare greu si cu mult adaos de fludor cu plumb reusesti sa demontezi piesele THT fara sa f*%i cablajul!!! Recomand si eu metoda cu taierea cracilor cu sficul si scos pe rand!!!

Link spre comentariu

Low cost-ul fira-r mama lui... Mureau daca mai faceau pe traf o infasurare de 2x18Vac 0,5A pe care o stabilizau la un 2x15-18Vcc. Dar probabil ca le convine mai mult sa fie asa de prost conceput...

Aceeasi problema si la T-amp si la toate clonele dupa QSC, alimentarea cu +/- 15Vcc din railurile de tensiune mare (de multe ori supravoltate ca sa compenseze traful prost si subdimensionat), stabilizata cu rezistente de ballast serie si diode zenner fata de masa...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Citat: N-au finalii treaba cu biasul. Biasul se face pt prefinali

Se poate face o detaliere, voi sunteti un grup restrans de initiati si parca vorbiti numai intre voi. Cand ar avea si cand nu ar avea treaba finalii cu bias-ul, ar fi 2 categorii de etaje finale?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări