Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV CRT,,combo,, Orion CW 2103 fără sunet după procesor

validae

Postări Recomandate

Vă salut, am primit ieri un televizor mai vechi CRT ,,combo,, (DVD+VCR) tip Orion CW2103 care nu mai are sunet. Toate alimentările sunt absolut OK, am schimbat doar ceva condensatori pe BV fiindcă mai avea și o mică întoarcere a imaginii în partea superioară. Am verificat finalul audio și e perfect funcțional, are și alimentare, volumul se reglează prin tensiune variabilă. Dar verificând pe pinul 56 al procesorului ,,junglă,, STV 2247H nu am nici pic de sunet, nici măcar brum. Binențeles că nici pe mufele externe nu apare sunetul. Mutingul nu e activat, am verificat și cu el activ și dezactivat.

Să fie procesorul dus, sau e altceva ce-mi scapă mie ? Știu că la un tv LG de-al meu mai vechi căruia îi ,,omorâsem,, eu sunetul din procesor (dând cu aspiratorul cu peria de plastic), cineva îi ,,cârpise,, sonorul, șuntând cumva semnalul la unii dintre pinii procesorului cu un condensator, iar televizorul respectiv merge și acum, deși cu unele mici anomalii pe sunet, dar totuși merge acceptabil. Din păcate, nu am la îndemână acel tv să mă ,,inspir,, despre cum a făcut respectivul șuntarea sunetului pe procesor....poate aveți idee ce aș mai putea încerca. Dacă aș fi sigur că-i procesorul, l-aș cumpăra, dar nu sunt sigur sută la sută. Orice sugestie e binevenită...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• surubarila

3

• Florinel TV

2

• bobo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

eu am facut ceva modificari la un cp330 cu jungla tda8362.

fusese traznit dar totusi avea sunet pe scart asa ca sm folosit iesirea de scart cu semnal af necontrolat impreuna cu un mic montaj.

rezolvarea eta in revista depanatorul.

Link spre comentariu

Verificati cu o casca telefonica daca in pinii 1 sau 3 de la SCART apare sonorul(cu un capat al castii la masa) .Tv sa fie acordat pe un post.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Quote #1

Buna. Schimbati condesatoarele de filtraj pe bara de 5 volti(care alimenteaza jungla), si cel de dinaintea circuitului stabilizator si cel dupa. Succes.

Editat de blacired
Link spre comentariu

Verificati cu o casca telefonica daca in pinii 1 sau 3 de la SCART apare sonorul(cu un capat al castii la masa) .Tv sa fie acordat pe un post.

Am menționat deja că nu are sunet nici la ieșirea din STV2247, deci nu are nici pe SCART, acolo verificasem prima dată cu casca.

Se pare că totuși are și procesor de sunet MSP, dar nu am putut să-i văd seria, poziția unde e montat fiind foarte proastă, practic partea logică a tv-ului fiind închisă în cutia de tablă ce susține DVD-ul și VCR-ul.

Acel procesor e pe o plăcuță aparte, cu propriul regulator de 5V. Am verificat tensiunea și e normală, deja schimbasem filtrajele de pe 5 și 8V. O să mai verific mâine prin zona procesorului de sunet, eu verificasem doar la ieșirea din jungla STV 2247H. Eu i-am zis ,,procesor,, dat fiind că în datasheet el este numit

STV224XH/228XH/223XH
I²C BUS-CONTROLLED MULTISTANDARD
SINGLE CHIP TV PROCESSOR
Link spre comentariu

Căutați un dump pentru acel TV (șasiu) ,și dacă nu revine sunetul , schimbați procesorul . (jungla ; să nu se ințeleagă altceva )

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Eu am avut de a face cu alte sasiuri ce avea MSP fara sunet dar la alte sasiuri si defectul a fost din dump , acum si la acest tv habar nu am ce sa spun ca nu am avut pe masa de lucru astfel de tv , dar totusi incercati cu un dump ca sar putea ca de acolo sa fie hiba

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Vă mulțumesc pentru sugestii. O să mai încerc mâine, că azi mi s-a luat de umblat cu ditamai cutia de oțel....nu mai zic că mi-a luat o jumate de oră doar să scot praful din el. Cred că zăcea de ceva ani prin vreo magazie....o vecină vrea să-l dea ,,ălor bătrâni,, că aia nu-s pretențioși ca noi la TV-uri noi HD.

Link spre comentariu

Ok Colegu revina miine cu noi detalii despre defect si te vom ajuta cu cea mai mare placere din partea mea ca eu pina miine seara nu cred ca te pot ajuta din cauza ca am ffoarte mult de lucru , Doamne Ajuta

Link spre comentariu

MSP3415G Spune ca ar fi

http://monitor.net.ru/forum/.../orion-cw2103-dk-ktv-vcr-dvd-info-390611.html

Poate e pe alta norma,vezi ceva pe aici

http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=78195

http://monitor.net.ru/forum/ferguson-ftvd421t-service-info-86207.html

http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=77079

Din pacate in rusa

Chrome si traducere in engleza.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări