Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv mobil de masurare a parametrilor tehnologici

Vizitator danielbcm

Postări Recomandate

Vizitator danielbcm

Salutare! Am de facut un proiect cu tema de mai sus in care sa folosesc un proc pic16f876 care sa citeasca umiditatea si temperatura de la un senzor Sensirion SHT71 cam din 5 in 5 minute si sa-mi stocheze datele intr-o memorie externa, card de tip SD in asa fel incat sa pot la sfarsitul unei zile sa copii datele de pe card intr-un pc in ideea desenarii unui grafic. Precizez ca alimentarea circuitului vreau sa o fac de la 2 bat Cr2032 de 3v in paralel si in acelasi timp vreau sa programez proc pe aceeasi placa. Am gasit o schema pe care o atasez dar am nevoie de ajutor pentru conectarea senzorului si verificarea functionalitatii schemei si apoi la partea de programare la care is si mai varza decat la partea de electronica. Please help me! :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• d2134

1

Top autori în acest subiect

In primul rind tensiunea de 3V si un pic, cit dau bateriile alea, este prea mica. Te afli in afara specificatiilor producatorului si asta nu e bine deloc, PIC-ul poate sa o ia razna oricind. Daca nu ai baterii de peste 4V foloseste versiunea PIC16LF876 dar atentie la frecventa oscilatorului.

Vezi aici (capitolul 15):http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/30292c.pdf

Link spre comentariu
Vizitator danielbcm

Pai de la doua baterii de 3v obtin 6v, oricum m-am hotarat sa ridic tensiunea la 5v pt ca trebuie sa mai adaug in schema senzorul de umiditate si temperatura, . Am gasit o schema pe net cu un pic 16f873 care contine senzorul meu numai ca nu stiu la care pini ai picului din schema mea sa-l leg sa pot face transferul de date. Toata placa trebuie sa-mi iese cat se poate de mica si usoara....pls help ca mai am 2 sapt pan la licentza :prayer:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări