matzah Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 (editat) ...adica "Boxe active profesionale 15'' Viliodor DS2035" Am zis sa postez la "Depanari" dar cand le-am desfacut... am zis ca nu stiu daca am atata timp liber in viata asta cat sa repar asa ceva. Am zis sa postez la amplificatoare, dar tare am impresia ca sunt offtopic.. Asa ca am postat la Bodega. Aici e locul, cu siguranta. Deci m-am procopsit de la o vaga cunostinta cu aceste minuni ale tehnicii moderne. Descrierea defectului este, citez "La inceput caraia una si nu se auzea decat incet si gajait, apoi a inceput si ailalta. Am schimbat finalele si niste rezistente din ceramica de 25 ohmi dar acum canta bine doar la volum mic, cand dau tare gajaie amandoua". Deci omu' si-a depanat produsul numai ca are o mica nelamurire... Am probat draciile astea la mine, suna ca dracu la volum mic si ca toti dracii cand le dai mai tare. Presupun ca ar trebui sa sune tot ca dracu numai ca mai tare - cand le dai mai tare. In fine, o problema exista... Asa arata viitoarele custi de caine: Si asa arata amplificatorul: Acum partea cu lipiturile: Si.. un mic exercitiu de perspicacitate : gaseste dioda al carei catod a ales sa zboare spre orizonturi mai luminoase Bun, acum o scurta prezentare a descoperirilor. Fireste ca ma asteptam ca acel cablaj sa arate asa iar inlocuirea finalilor s-a facut exact cum imi imaginam. Dar misterul se adanceste. Pe silkscreen pe placa, etajul final are notat IRFP450 (4buc, cate 2 pe canal), fizic omul mi-a adus arse si scoase de acolo K643 (2SK643) care cica erau originali (adica originali pusi pe placa, nu tranzistori originali.. ca sa ne intelegem) iar la inlocuire omul a pus IRFPC50 (recomandati de o vanzatoare de la Dioda). Rezistentele ceramice de 5W din etajul final sunt notate pe placa cu 0.22R, original erau cica 25ohmi (am vazut o poza facuta de om cu placa inainte, chiar asa erau notate) si acum l-am gasit cu 27ohmi - omu s-a dus la aceasi Dioda si a cerut inlocuitori fresh. N-avea femeia 25 ohmi, a dat 27. La stadiul la care sunt acum am terminat de incercat sa inteleg de ce naiba ar fi avut 25ohmi acele rezistente (?!) Am rugat omul sa aduca fizic sa masor maine, poate sunt notati gresit, chiar is curios ce poti cauta in drena/sursa mosfetilor alora cu valori asa mari in asemeni aplicatii. Am apucat sa schimb 2 din ele cu 0.33ohmi.. dar trasee exfoliate, atarna fire... am zis ca suficient pentru azi Dioda cu catod rupt este in scurt, de-aia o fi facut acel salt pe spate. S-au pocnit cap in cap electronii cand au vazut ca usa e deschisa in ambele sensuri. Presupun ca e un zenner de 12v serie cu ceea ce seamana a un 1n4148, legate intre iesire si niste rezistente ce duc in portile mosilor. Chestii gen AV-urile alea 100,400 etc. N-am multimetru aici, sunt inca la munca, asta la o analiza succinta vizuala. 2 probleme am. Una.. dati-mi va rog un motiv pentru care ai avea nevoie sa pui 20-30 ohmi/5w in acea locatie? A doua, chiar are rost sa repari asa ceva? Editat Decembrie 7, 2017 de matzah Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Daca omul plateste, de ce sa nu repari boxele alea ? Nu o faci tu, o va face altcineva si gata. Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Nu plateste.. ca de-aia e cunostinta... Si n-o sa le duca nici altuia, continua el singur sa lipeasca pe acolo cu cuiul incins sau cu ce-o fi schimbat piesele alea si cand le face varza de tot, oricum ajung custi la caine. Cand am auzit "boxe active pro" ma gandeam la ceva mai rasarit si interesant de desfacut, am apucat sa promit => m-am procopsit cu viliodor pe cap. Ce sa fac, poate le repar pana la urma. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 La stadiul la care sunt acum am terminat de incercat sa inteleg de ce naiba ar fi avut 25ohmi acele rezistente (?!) Nu sunt de meserie, dar imi dau cu parerea, ca la bodega. Cred ca au pus rezistente cu valoare mare acolo, ca sa se asigure ca etajul final nu va intra in oscilatii, indiferent pe mana carui surd cu urechi de tabla va ajunge cotetul. Avea producatorul o presimtire ca asemenea atelaje nu va ajunge pe mana vreunui inginer de sunet, (sau macar un om cu urechile in parametrii). Cu toate astea, acea cunostinta indepartata a Dvs, a reusit sa le vina de hac. La cat se alimenteza atelajul? Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Nu exista sa fie reala valoarea aia de 25 ohmi pentru rezistente acolo. E probabil gresita inscriptia de pe ele. Daca ar fi reala si presupun ca mosfetul ar fi saturat, tensiunea de alimentare se imparte intre cei 4 ohmi ai sarcinii si cei 25 ohmi ai rezistentei. Ghici cat mai ramane pe sarcina in cazul asta ? Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Difuzoarele le-ai verificat? Sunt în regulă? Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2017 (editat) astept cu deosebit interes sa vad fizic acele rezistente. Am vorbit la telefon cu omu' gospodar, cica a inlocuit rezistentele alea deoarece una era crapata. s-a dus cu placa aia la magazin si vanzatoarele i-au dat 27 in loc de 25 cat era acolo (n-aveau 25). Omul le-a inlocuit pe toate cu 27 ohmi. Astept sa vad originalele de 25. Pana una alta, am tras de mine sa pun un aparat de masura pe chestia aia. Am inlocuit rezistentele, cand ajung acasa o sa iau si diodele zener + 1n4148 , am gasit facute sarma inca 3. Deocamdata ma duc spre partea de drivere sa vad ce mai gasesc pe acolo. @elmar da... n-au nici pe naiba difuzoarele alea.. am in posesie o parte din mosii arsi (k643). Sunt arsi, sarme. Culmea nici difuzoarele si nici saraciile alea de tweetere goarna n-au patit nimic. se poate totusi ca chestia cu rezistentele de 20 si de ohmi sa fie un neam de protectie chinezeasca la bairam satesc. Daca stau sa ma gandesc, 0.33ohmi cat am pus eu e valoare de baieti finuti... Daca rezistentele originale chiar au 25 ohmi si ala tot a reusit sa faca praf placa aia.. ma gandesc daca nu cumva 47 ohmi or fi mai bune . Stiau injinerii electronisti de la viliodor ce stiau cand au conceput saraciile astea.. Editat Decembrie 7, 2017 de matzah Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Sunt destul de rare rezistentele de 25 ohmi la 5W. Cand vezi originalele sa ne pui si noua o poza sa ne clatim ochii. Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Uite-le, acum le-am primit. Sunt notate gresit insa. In realitate au 0.2-0.3 ohmi. Probabil le-o fi luat chinezul cu discount din cauza aia sau sunt bagate intentionat la deruta. Pacat, era amuzant sa vad o solutie constructiva cu 25 ohmi. Am irfp460 originale ramase de la un proiect mai vechi, dar e pacat de ele sa le bag in asa ceva. Editat Decembrie 8, 2017 de matzah Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Nu sant notate gresit . Doar sant " citite " ( interpretate ) gresit ... Daca scadeti rezistenta cordoanelor , dupa ce o aflati punandu - le in scurtcircuit ( ferm ) , veti obtine valoarea corecta . J parca simbolizeaza toleranta 5 % ... nu mai stiu , n - am mai masurat de foarte mult timp rezistori . https://www.aliexpress.com/item-img/50-x-5-Watt-0-25-Ohm-5-Wirewound-Ceramic-Cement-Resistors/2028390274.html Editat Decembrie 8, 2017 de gauss Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) da, de-asta am spus 0.2-0.3ohm. Data fiind rezistenta bornelor aparatului (0.2 la scurt ferm) valoarea reala ar fi oriunde intre 0.2 si 0.3 ohmi (cu orice zecimale aferente). Acel fluke micut insa nu e gandit pentru precizie in masurat pe astfel de scale. Pana la urma, masuratoarea ma interesa doar sa vad daca e 25ohmi sau altceva. Ca notatie, ce e pe ele indica 25ohm cu toleranta 5w. Ceva gen asa: http://www.uchidg.com/sale-2039187-double-end-cement-5w-5-resistors-25-ohm-for-power-electronics-circuits.html In realitate, toate indica aceasi valoare, deci 0.2-0.3 ohmi (probabil 0.25ohm notat gresit pe capsula). Editat Decembrie 8, 2017 de matzah Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Nu . Notatia este de 0 , 25 ohm . Ma rog , nu vreau sa intru in polemici . Nu castig nimic , doar pierd timp . Considerati gresita afirmatia mea , ma retrag din topic . P . S . - link - ul de aliexpress e gresit ? R25 = 0,25 ohm 25R = 25 ohm Poate ne ajuta vreun coleg .... Editat Decembrie 8, 2017 de gauss Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) E gresit pe uchidg.com sau foto e doar de exemplu. Rezistentele din foto sunt marcate ca 0,25 ohmi. E simplu 2k2 de ex e 2,2K ohm (nu stau sa caut simbolul acum) astea ar veni 0R25 dar nu se mai noteaza si acel 0 deci ,25 ohmi sau 0,25 ohmi Cazuri intalnite la marcarea multor componente,ce este dupa unitatea de masura se considera subunitar 4n7 4,7nF 6p8 6,8pF 2R2 2,2 ohmi etc Editat Decembrie 8, 2017 de gabiz_ro Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2017 da, aveti dreptate, acum am verificat si eu. Eram obisnuit cu notatiile celelalte la rezistentele de putere. Gen 0.33ohm, 0.47 etc . Dar acolo se trece simbolul omega. Daca am R, asa se noteaza. Cat traieste omul invata. Momentan sunt la nivelul "vanzatoare magazin Dioda". E timp pentru mai bine Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Sunt notate gresit insa. Cu notatia s-a lamurit,sunt de 0,25 ohmi,insa ma uit si e rusinos pt un Fluke atat de laudat, sa arate dublu fata de valoarea reala.Testerele nu par unele ca de DT830 ca sa fie o scuza...probabil ceva nu e in regula cu aparatul ala. Link spre comentariu
Postări Recomandate