Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme alimentare tv KETEN model: TV-2129

Vizitator nelu2000

Postări Recomandate

Vizitator nelu2000

Banuiesc ca vor fi depanatori mai experimentati ca mine, care vor zambi ingaduitori la topicul meu, insa stim cu totii ca sunt unele probleme aparent simple, care dau multa bataie de cap.
Am o chinezarie ordinara de tv care se pune in "unghii" si nu se lasa reparat prea usor, si anume: sasiu Wj-P03 ver1.0 cu proc TDA11105PS/V3/3/MA7, meorie K24C08C, cadre LA78040, audio TDA2003,
sursa alimentare SRTW6553A, traf linii BSC25-T1010A si tuner DWE-8053-V.
Problema este asemanatoare cu cea din topicul acesta > https://www.elforum.info/topic/79108-tv-keten-tv-2129-defect/?hl=%2Bketen+%2B2129 < insa nu nu si rezolvarea.
Toate tensiunile din secundar sunt foarte mici iar cea principala U1 in loc de 110v, se incapatineaza sa stea la 29v cu consumator. Am verificat si inlocuit electroliticii din barele secundare, OptoCupler PC817, Regulatorul de suntare TL431C inclusiv rezistorii aferenti, tranzistorii si diodele insa fara succes pentru ca toata "sirmaraia" e buna ! Cu OptoCuplerul PC817 scurtcircuitat becul se aprinde puternic, dupa care sursa se blocheaza ! Ceva solutii, ca am ramas fara ?

post-234302-0-12709600-1512666429_thumb.jpg

Editat de nelu2000
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

5

• blacired

4

• dan cod

1

• surubarila

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nimic mai simplu. Scoateti optocuplorul si in loc la pinii acestuia din primarul sursei lipiti un semireglabil de 10Kohm, apoi datii cateva ture...

Aceasta nu este o solutie

Link spre comentariu

Numai pe forum poti auzi de scurtcircuitarea optocuplorului. Prin el se face trecerea controlului din secundar in primar. Fara el nu mai ai control. Este ca si cand ai spune ca nu ai montat volanul masinii si ai intrat in primul stalp/ gard si nu intelegi de ce.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Numai pe forum poti auzi de scurtcircuitarea optocuplorului. Prin el se face trecerea controlului din secundar in primar. Fara el nu mai ai control. Este ca si cand ai spune ca nu ai montat volanul masinii si ai intrat in primul stalp/ gard si nu intelegi de ce.

Exact colegu eu nu am vrut sa intru in mai multe detalii ca daca scoti optocuploru sursa primar se va arde instantaneu , si sincer nu am mai auzit asemenea timpenii de cind repar eu tv-uri adica de 26de ani

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Exista multi oameni inteligenti pe pamant. Integratele moderne au si protectie la neprevazut, supratensiunea aparuta la defectarea/ scoaterea opto este citita chiar prin infasurarea de autoalimentare si se opreste comanda pana la scoaterea din priza.

Link spre comentariu

De acord cu domniile voastre in legatura cu optocuplerul, insa a fost o solutie de avarie pentru a verifica daca tensiunea e limitata de primarul sursei .

Deci daca vrei sa fii sigur ca sursa este ok atunci se monteaza o sursa UPS001 si atunci te asiguri daca sursa este ok , dar nu recomand asemenea artificii sa scoti optocuplorul sub nici o forma si toti colegi spun la fel si sunt sigur de asta ca na doar suntem electronistii ,sau se mai poate verifica cu o sursa super001 si te dumerestii imediat de undei defectul

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu
Vizitator nelu2000

Apeciez criticile si deopotriva cunstinsele dvs avansate din domeniu tehnic insa mi-ar fi mai folositor daca a-ti venii cu solutii la problema din topic.

Editat de nelu2000
Link spre comentariu

Apeciez criticile si deopotriva cunstinsele dvs avansate din domeniu tehnic insa mi-ar fi mai folositor daca a-ti venii cu solutii la problema din tpopic .

Eu nu am facut critici , ci din potriva tiam dat o rezolvare la acest caz , dar daca nu te descurci atunci Dute cu tv-ul la un service , sau poti sal trimiti la mine pentru rezolvare dar sa stii cum sal deconectezi si sal conectezi inapoi , acum depinde de tine altfel nimeni nu te poate ajuta fara o inspectie speciala si masuratori convigatoare

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu
Vizitator nelu2000

Deci daca vrei sa fii sigur ca sursa este ok atunci se monteaza o sursa UPS001 si atunci te asiguri daca sursa este ok , dar nu recomand asemenea artificii sa scoti optocuplorul sub nici o forma si toti colegi spun la fel si sunt sigur de asta ca na doar suntem electronistii ,sau se mai poate verifica cu o sursa super001 si te dumerestii imediat de undei defectul

Daca a-ti fost atent, optocuplerul nu a fost scos din montaj ci strapat intre pini 1 si 2

Link spre comentariu

Nimic mai simplu. Scoateti optocuplorul si in loc la pinii acestuia din primarul sursei lipiti un semireglabil de 10Kohm, apoi datii cateva ture...

Daca a-ti fost atent, optocuplerul nu a fost scos din montaj ci strapat intre pini 1 si 2

Am fost ffoarte atent insa vezi ce spune colegu mai sus , eu dupa acest coleg de mai sus am spus nu ca ai scos tu optocuploru din montaj , si ca ai inteles total gresit tot ce am spus eu

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Apeciez criticile si deopotriva cunstinsele dvs avansate din domeniu tehnic insa mi-ar fi mai folositor daca a-ti venii cu solutii la problema din topic.

faceti o proba cum v-am indicat, reglati semireglabilul la vreo 7,5kohm, deconectati finalul linii, montati un bec de 60W pe secundarul sursei sa vedeti ce tens debiteaza sursa.

Exista multi oameni inteligenti pe pamant. Integratele moderne au si protectie la neprevazut, supratensiunea aparuta la defectarea/ scoaterea opto este citita chiar prin infasurarea de autoalimentare si se opreste comanda pana la scoaterea din priza.

operatiunea recomandata de mine se numeste "cutting the smps control loop"....nu cred ca nu-l aplicati si dvs in depanare surse.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări