Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema unui idiot - introdus ssd in timp ce lap era in standby

Vizitator scoop

Postări Recomandate

Vizitator scoop

Salut,

sunt un idiot.

Am uitat ca laptop-ul este in standby, l-am desfacut si am introdus un ssd m2 intel in slotul pcie. Am deschis ecranul si mi-am dat seama de prostie cand a intrat direct in windows ... a inceput sa miroasa a ars si ssd-ul frigea la atingere. I-am dat buton de power direct dupa care am inceput sa ma uit si am descoperit problema. Am atasat poze.

Laptop-ul merge, totul ok insa ssd se incinge foarte tare (nu l-am tinut destul de mult ca sa vad daca merge acolo). Ssd-ul pe alt laptop merge perfect, fara probleme deci e clar ca e ceva nasol la placa mea de baza.

In poza se vede un 0 ohm rezistor (cred eu) care are semne clare de violentare. Din ce am citit ar fi folosit pe post de rezistenta. L-am masurat si are 0,5 ohm.

As vrea sa stiu daca ar fi ok sa inlocuiesc acel resistor sau mai bine ma duc cu lap. la garantie si fac pe niznai-ul ca orice roman care se respecta ?

Mentionez ca am sculele necesare inlocuirii acelui rezistor.

Multumesc anticipat pentru pareri / opinii.

post-189341-0-34469500-1512603315_thumb.jpg

post-189341-0-11284600-1512603322_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• sesebe

1

• thebluefox

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acel rezistor de 0 ohm este pe post de siguranta fuzibila.

Fara a mai conecta SSD verifica tensiunea de alimentare care trece prin acel rezistor , sa fie cea din schema .

In caz contrar cauta sursa ( integratul sau tranzistorul ) defecte cum a spus si "sesebe".

Link spre comentariu
Vizitator scoop

Multumesc pentru raspunsuri. Deci nu am sanse sa fie doar acel rezistor ? in mod normal, daca e pe post de siguranta, nu trebuia sa se prajeasca si sa nu treaca mai departe ?

Link spre comentariu
Vizitator scoop

am rezolvat. desi erau fizic acelasi slot, se pare ca pe lap meu nu merg ssd-urile pcie ci doar m2 sata. am inlocuit si merge.

multumesc pentru raspunsuri

p.s. rezistorul l-am lasat asa ...

Link spre comentariu

Cand mai conectati vreo componenta la un laptop, nu e deajuns sa-l opriti, ci sa scoateti si bateria. Daca e posibil, acum sunt destule laptopuri la care nu se poate scoate bateria.

Link spre comentariu

am rezolvat. desi erau fizic acelasi slot, se pare ca pe lap meu nu merg ssd-urile pcie ci doar m2 sata. am inlocuit si merge.

multumesc pentru raspunsuri

p.s. rezistorul l-am lasat asa ...

Rezistorul s-ar putea sa nu aiba nimic, rezistenta nu se poate masura corect direct pe placa , oricum laptopul functioneaza.

Nu ar strica sa-i faceti macar un diagnostic. Exista placi de diagnoza pentru laptop care pot sa va arate eventuale defectiuni aparute in urma "accidentului". Costa aproximativ 30 de lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări