Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Boiler electric Ariston.

Vizitator th1gru

Postări Recomandate

Vizitator th1gru

Buna Seara, Am si eu cateva probleme cu un boiler electric Ariston si nu stiu care ar fi cauza/problema, as dori si eu putin ajutor daca se poate . Boilerul functiona bine, cand dintr-o data sa aburit si sa adunat apa la ceasul care indica cat de calda este apa si a inceput sa curga apa pe langa capacul de la ceas, dupa o zi , a inceput sa curga apa de jos din locul unde intra capacul ce mascheaza legaturile electrice . Apa nu curge mult, cuge sub forma de picuri dar intr-una, am oprit apa la boiler de la robinetul de pe teava da tot continua sa curga iar apa de la termostat nu sa eliminat, desi boilerul nu a mai fost folosit.

Mai jos aveti cateva poze cu locul de unde curge apa, si cu ceasul ce indica temperatura.

- Aici sunt imaginile de unde curge apa : https://imgur.com/a/Yo4Vq

- Iar aici este imagine cu ceasul ce indica temperatura apei : https://imgur.com/a/7qCWU

. Tin sa percicez ca boiler prezinta si rugina iin unele locuri, si acolo unde curge apa.Va multumesc pentru timpul acordat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• valivoi

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Renunță la acel boiler.Nu prea mai ai ce-i face, el pe interior este smălțuit, dar dacă a început să piardă apă pe la termometru, e dus....

Pe viitor nu mai cumpăra Ariston, sunt prost tratate și ruginesc după primul an de funcționare...am și eu două, dar sunt pe cale să scap de ele.

Link spre comentariu

De a ajuns apa in termometru inseamna ca s-a spart termometrul si scapa apa prin el,nu stiu sigur daca termometrul e pe filet pe al meu nu l-am buchisit,daca e pe filet se poate pune in loc un dop filetat si apoi vazut daca mai picura,apa se poate prelinge si prin izolatia termica a boilerului si sa se stranga in capacul termostatului.Nu-s chiar asa rele ,Aristonul meu a facut anul asta 10 ani,dar am avut grija sa-i curat rezistenta cel putin o data pe an si in momentul cand s-a consumat anodul de magneziu am avut grija sa i-l inlocuiesc.Chiar daca a-ti oprit robinetul v-a picura pana scade nivelul apei sub nivelul termometrului,si se scurge toata apa care a ajuns in izolatie

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Cred ca e cazul sa il schimbati. E ruginit si pe exterior. Incercati sa vedeti cum se scoate termometrul ala si sa infundati cu ceva gaura. E foarte posibil sa fie mancat de rugina acolo si sa nu aveti ce sa ii faceti.

Link spre comentariu
Vizitator th1gru

De schimbat va trebui schimbat oricum neaparat , insa momentan nu am posibilitatea . Deocamdata incalzeste apa si asa cum este,insa ceasul nu indica mereu temperatura sta pe loc, sau de multe ori doar daca il lovesc putin cu degetul se misca acul de la temperatura, inca nu l-am lasat sa incalzeasca de tot sa vad daca se decupleaza termostatul sau nu, insa verific dupa ceas temperatura apei in situatiile in care cat de cat indica, sau dau drumul la apa si verific dupa cat este de calda apa, si il scot din priza. Oare este vreo posibilitate sa explodeze daca ceasul nu indica corespunzator ? posibilitatea ar fi daca acul nu indica corect si nu se decupleaza termostatul cand apa e complet incalzita, insa daca il scot din priza inainte de a se incalzi complet exista vre-un risc?

Link spre comentariu

Nu există niciun risc de a exploda la un boiler modern. Au supapă de suprapresiune și în interior și mai e și supapa de sens și suprapresiune ce se montează pe țeava de intrare a apei reci în boiler. Rămâne însă riscul de a curge apă în termostat sau pe rezistența de încălzire....dar dacă obturați corect gaura de la termometru, nu mai are pe unde curge apa. Termostatul boilerului nu are nicio legătură cu termometrul extern, acela e doar un instrument orientativ, ca să știi cam ce temperatură are apa la un moment dat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări