Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teapa pe olx

Postări Recomandate

Stii cum se spune? Ciocu mic si joc de glezna!

Daca merge ...de ce mai faci Tam - Tam?

Vrei sa vine "Zana Cablajelor Internationale", sa iti aduca fara, bani,o placa virgina,... iesita din piz-a fabricii, ....special pentru tine?

Cumetre,... te adaptezi la ce primesti.

Daca ai avea mil. euro, ......cum au altii,...prin prisma ta...cred ca ai opta sa cumperi o placa noua, nu un aparat nou.

Cu respect.

"Cumetre", din cauza asta merge tara asa prost, a astora ca tine si a mentalitatii " lasa ca mere si asa" la mine nu merge asa. Am platit sursa ca pe una noua, 145 ron, atat era si la un magazin la care nu vreau sa-i fac reclama doar ca nu mai aveau pe stoc. Asa ca nu inteleg ce zane, virgine si ce fabulezi pe acolo

Link spre comentariu

Ai vazut acea sursa in poza, inainte sa o cumperi?

Ai dat acceptul la cumparare?

De ce nu ai cerut mai multe detalii, mai multe poze? Vedeai si dark side-ul placii, cu acele strapuri. Atunci nu o luai.

Vanzatorul nu are nici o vina., atat timp cat placa isi face treaba.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Si eu am cumparat cu verificare colet de pe olx,si nu odata.Expeditorul completeaza sau declara la completarea actelor ca este de acord cu verificarea coletului inainte de a face plata.Este un amanunt demn de retinut,pt ca odata platit transportul,banul nu-l mai vezi inapoi de la curier nici daca gasesti cartofi inauntru.In cazul de fata,doar aspectul era de verificat( nu aveai cum s-o verifici daca e buna),pt ca omul a fost de buna credinta si a trimis o placa verificata,care poate functiona.Crezi ca aia din magazin in afara de aspect,aveai garantia ca functioneaza mai mult decat asta reparata? Sau poate era mai bine sa nu fie reparata,sa arate impecabil si sa nu fie functionala,sa trebuiasca s-o repari tu.Pana la urma,daca apelezi la asemenea tranzactii,esti pregatit si cu o doza de risc,dar in cazul de fata,chiar nu vad ce-ai putea sa-i reprosezi.Tu n-ai intrebat,el nu ti-a spus.Cine e de vina,avand in vedere ca a listat sursa ca s-o vanda?Daca a avut curaj s-o trimita si altcineva s-o verifice,a avut incredere,pt ca nu stii cui trimiti,si se poate trimite placa functionala,care sa se buleasca la prima punere sub tensiune din cauze externe placii,din aparatul in care se face proba.Parerea mea,dar nu tin neaparat sa mi se dea dreptate,este ca nu te-a tepuit.Ai oferit o suma si ti s-a trimis un produs SH,functional,n-a spus nimic de aspect,si nici pe tine nu te-a interesat.In mod normal si firesc,puteai cere niste poze,pana sa stabiliti daca o cumperi sau nu.Chestiunea de aspect este pur subiectiva,ceea ce place unuia,poate sa nu placa altuia.

Link spre comentariu

Si eu am cumparat cu verificare colet de pe olx,si nu odata.Expeditorul completeaza sau declara la completarea actelor ca este de acord cu verificarea coletului inainte de a face plata.Este un amanunt demn de retinut,pt ca odata platit transportul,banul nu-l mai vezi inapoi de la curier nici daca gasesti cartofi inauntru.In cazul de fata,doar aspectul era de verificat,pt ca omul a fost de buna credinta si a trimis o placa verificata,care poate functiona.Crezi ca aia din magazin in afara de aspect,aveai garantia ca functioneaza mai mult decat asta reparata? Sau poate era mai bine sa nu fie reparata,sa arate impecabil si sa nu fie functionala,sa trebuiasca s-o repari tu.Pana la urma,daca apelezi la asemenea tranzactii,esti pregatit si cu o doza de risc,dar in cazul de fata,chiar nu vad ce-ai putea sa-i reprosezi.Tu n-ai intrebat,el nu ti-a spus.Cine e de vina,avand in vedere ca a listat sursa ca s-o vanda?Daca a avut curaj s-o trimita si altcineva s-o verifice,a avut incredere,pt ca nu stii cui trimiti,si se poate trimite placa functionala,care sa se buleasca la prima punere sub tensiune din cauze externe placii,din aparatul in care se face proba.Parerea mea,dar nu tin neaparat sa mi se dea dreptate,este ca nu te-a tepuit.Ai oferit o suma si ti s-a trimis un produs SH,functional,n-a spus nimic de aspect,si nici pe tine nu te-a interesat.

LIKE

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Nu pot sa cred ca oameni pretins seriosi incearca sa justifice macelul ala intitulat pe nedrept "depanare", culmea, din partea unui individ care pretinde a fi inginer?!!?

Pe bune? Adica voi depanatorii ce ati postat aici, asa faceti lucrurile?

Cat mama masii dureaza sa curezi colofoniul? Cat mama masii dureaza sa refaci traseele exfoliate intr-un mod ingrijit? Cat mama masii dureaza sa pui o siguranta?

N-ai ambitie in tine sa arate ok? Atunci la ce naiba te mai numesti depanator?

Rusinoase interventii ( si nu ma refer numal la cele de pe placa ).

DjMihai din pacate comertul de tipul asta este si la noroc de multe ori, si din pacate indivizii care isi bat joc de clienti au sustinere puternica, si intr-un final ajungem sa acceptam ca normalitate, lucruri absurde, iar ei continua sa "activeze" nestingheriti. Singura chestie ce o poti face este sa nu mai cumperi niciodata nimic de la el, si sa ecomanzi tuturor cunoscutilor sa-ti urmeze sfatul. Imi permit si un sfat ( pe care il poti desigur ignora ), desi ai platit o suma considerabila pe porcaria aia, totusi in locul tau n-as folosi-o, sau macar as incerca sa o mai estetizez si securizez, ceva interventii de bun simt pe unde se poate.

Link spre comentariu

Nu te mai excita atat pt niste chestii care discutabil pot fi trecute cu vederea sau nu.N-a spus nimeni ca e de acord cu asemenea practica.Era vorba daca a fost tepuit sau nu.Si de aici au fost exprimate doar pareri la subiect,nu ca tine, despre cei care au postat.

Dintre toate relele,eu totdeauna iau raul cel mai mic...o cosmetizare e la indemana oricui are putina indemanare,timp si vointa.O depanare,mai tango la indemana oricui.Asa ca acum cu placa functionala o poate cosmetiza cat ii place.N-a platit pt o placa cosmetizata,a platit pt o placa functionala.Ca se putea sa fie si in stare estetica buna,e alta discutie.Vanzatorul n-a precizat nicaieri ca arata ca scoasa pe poarta fabricii,pt simplul motiv ca n-a fost intrebat.

Se minte la greu cand e vorba de produsul scos la vanzare, si se lauda (inutil) tot felul de rahaturi pe acolo.

Astia suntem,fie ca ne place sau nu.De asta si spuneam ca de fiecare data trebuie sa-ti asumi si o doza de risc,daca vrei sa cumperi de acolo,sau cauti oferte pe care le poti ridica personal.Stiind aceste riscuri,de cateva ori am apelat la colegi de pe forum sa intermedieze o tranzactie din asta la distanta,cand n-am avut incredere in ce spunea vanzatorul.

Raman la parerea ca n-a fost teapa...omul daca a depanat acea placa,s-a asigurat ca e in parametri(si este,conform celor declarate de cumparator),si daca nu l-a deranjat aspectul,poate fi si o chestiune pur subiectiva,asa cum am mai spus...ce place unuia,altuia nu place.Poate nu are simtul esteticii...omul se axeaza doar pe tehnic.Sunt variante,sunt discutabile,nu sunt scuze,dar intrebarea era daca a fost teapa.

Link spre comentariu

Probabil la toti curierii se poate cu verificare colet. La Fan Curier se poate cu siguranta, am luat de mai multe ori asa. Se plateste un pic mai mult, cred ca e vreo 10-12lei in plus, dar te lasa curierul sa desfaci pachetul si iti da pana la 5minute timp sa il inspectezi. Am avut si caz in care am primit un pachet de 120kg, l-am desfacut in strada direct, si nu l-am acceptat, cu un utilaj care avea un defect major chiar daca era nou, crapatura la sasiul de fonta. L-am ajutat pe baiat sa il ambaleze la loc, cat de cat, l-am ajutat sa il urce in masina si bafta.

Alta teapa pe olx:

De cateva zile am pus ochii pe un amplificator, dar cum sunt eu paranoic am hotarat sa merg cu masina si sa platesc inca jumatate pe carburant decat sa iau prin curier, chiar daca drumul ajunge asa de 10 ori mai scump.

Am facut pregatirile, "gaz", gume de iarna, pachet, baterie de rezerva telefon incarcata, laptop incarcat, telefon incarcat.., totul pentru plecare la drum 600km, si in seara asta la 5dimineata era ora de plecare. Studiind mai bine pozele, observ ca intr-o parte, la o poza, se vede ceva ciudat. M-am apucat sa inspectez si vad ca amplificatorul respectiv care trebuia sa fie monobloc are mai multe iesiri. Deci in realitate era altceva, un model la jumatate din pret, arata relativ similar, aceeasi carcasa, dar difera in interior. Acum 3 ore am anulat plecarea.

Am evitat o teapa cu ocazia asta. Mi-as fi dat seama cand ajungeam acolo dar banii de drum erau complet pierduti.

Daca as fi luat prin curier nu mai observam. E posibil sa nu fi realizat ca este altceva nici daca luam cu verificare colet, poate nu imi pica fisa pe loc, eu m-as fi uitat la suruburi sa nu fie umblat in el, nu dadeam mare importanta in rest.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

nu ne-a spus cat a costat sursa

daca pretul a fost mic , asta a si primit

probabil a ales sursa de acolo pentru ca avea pretul mult mai mic , comparativ sa zicem cu sursa asta :

https://www.piese-servicelcd.ro/www-piese-servicelcd-ro/eshop/0/0/5/414-17PW25-4

asa ca nu vad rostul sa te agiti ca ai primit ceva " ieftin " cand ai comandat ceva " ieftin "

eu nu trimit niciodata colete cu verificare , e cea mai mare hotie practicata de curieri pe mana cu anumiti indivizi

Link spre comentariu

ai citit tu , asta conteaza , nu stau sa caut pretul in postari pe la jumatatea paginii

cine foloseste olx in loc de google , o pateste

exista mai multe magazine specializate cu module care ofera garantie de functionare , informatii concrete , factura si toata alea

17PW25 se gaseste in multe din aceste magazine , chiar modul nou

de ex cu putina rabdare gasesti sursa si la 99 lei :

http://sonic.com.ro/17pw25-4-ro.html

si atunci ce cauti frate pe olx la vanzatori necunoscuti ?

Link spre comentariu

Eu zic ca ar trebui definit clar cuvantul "teapa". Din punctul meu de vedere "teapa" este atunci cand comanzi un produs si primesti altceva sau produsul respectiv nu este ceea ce ai vazut in poze sau produsul nu este functional (partial sau total) sau nu in ultimul rand produsul a ajuns lovit, distrus, etc de la transport. Si s-avem pardon nu toti care vand pe olx sunt tepari. Mai sunt si exceptii :rade:

Dupa cum apare topicul, toti de acolo sunt o apa si un pamant.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări