Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema 2sa1943/2sc5200

Postări Recomandate

Da aveti dreptate erau cateva scurtcircuitari intre trasee insa

Interesant!

Mâna care ține acel cablaj nu pare a unui octogenar cu lentile cât fundul borcanului.

Sunt chiar curios ce va mai urma. Câteva pagini despre cum se lipesc piesele, cum și cu ce se spală sacâzul, etc? (și multe alte astfel de informații specifice acestei arii despre audio) Nu m-ar mira ca, la un moment dat, să se întrebe si cum se înfig butoanele pe axele potențiometrelor și cu ce mână se bagă ștecherul amplificatorului în priză.

Link spre comentariu

Interesant!

Mâna care ține acel cablaj nu pare a unui octogenar cu lentile cât fundul borcanului.

Sunt chiar curios ce va mai urma. Câteva pagini despre cum se lipesc piesele, cum și cu ce se spală sacâzul, etc? (și multe alte astfel de informații specifice acestei arii despre audio) Nu m-ar mira ca, la un moment dat, să se întrebe si cum se înfig butoanele pe axele potențiometrelor și cu ce mână se bagă ștecherul amplificatorului în priză.

Dece ești rău?

Și tu ai fost tot asa acum (poate) mult timp și ți-au arătat alții și ție.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

O sugestie pentru viitor:

Erorile astea nu trebuie sa apara pe placi dupa corodare, corectiile se fac imediat dupa transferul de toner, e mult mai usor asa si foarte putin vizibil dupa corodare.

Dupa ce ai transferat la ald tonerul te uiti atent ( cu lupa daca este cazul ) sa fii 100% sigur ca nu exista scurt intre trasee, si corectezi cu un cuter acolo unde este cazul.

Verifici deasemeni si sa nu ai intreruperi de traseu ( lipsuri de toner ) si corectezi daca este cazul cu un marker de cablaj, eu foloseam ( nu mai fac placi in prezent ) un marker cu varf foarte subtire, ca de pix, pe care il cufundam in oja, e mult mai sigur.

Link spre comentariu

eu totusi as reface cablajul. Mai bine acum cand se apuca de plantat piese decat mai tarziu...

cea mai proasta combinatie am facut-o eu prin 2008. av400 sau ceva din familia lui, cablaj cu multe defecte de fabricatie si piese chinezesti. N-a mers la proba, apoi stai o gramada de timp sa banuiesti:

1. e o greseala de-a mea la plantare

2. e vreun traseu cu probleme

3. e vreo componenta defecta

mi-a luat o luna (intermitent) sa gasesc problema. cand vedeam acel montaj m-apuca instant greturile. ce naiba.. am un job pentru asta..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salutare din nou, am reusit sa termin un modul. L-am alimentat la +-22v si cate o rezistenta de 10 ohm la 1/2 watt si pare totul in regula as dori sa stiu la ce valoate trebuie reglat bias-ul.Va multumesc anticipat

Se pare ca am gasit ceva intrun articol dedicat LEACH AMP, se pare ca ar fi vorba de 100 mA pe rail...dar nu sunt sigur :84

Link spre comentariu

Pt bias exista o valoare optima - in general mare, pt care adesea nu ajung radiatoarele obisnuite (mai ales la valori mari ale tensiunii de alimentare) asa ca de cele mai multe ori se foloseste o valoare mai mcia decat aceea.. Vezi postul #4 de aici : https://www.elforum.info/topic/129153-teorie-si-generalitati-in-audio/

Valoarea recomandata pt tine este strict dependenta de radiatoarele folosite, in sensul ca nu poate depasi posibilitatile lor de disipare, chiar daca se va situa sub valoarea optima rezultata din calculul din link.

Deci pune o poza cu modulul montat pe radiator si scrie si la ce tensiune este alimentat si vei primi indicatii realiste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări