manaila dorin Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Da aveti dreptate erau cateva scurtcircuitari intre trasee insa am verificat cel putin de 2 ori, daca reusesc in seara asta o sa pun poza cu cablajul curatat...insa cu piesele mai am de asteptat pentru ca curieri au mari intarzieri.. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Da aveti dreptate erau cateva scurtcircuitari intre trasee insa Interesant! Mâna care ține acel cablaj nu pare a unui octogenar cu lentile cât fundul borcanului. Sunt chiar curios ce va mai urma. Câteva pagini despre cum se lipesc piesele, cum și cu ce se spală sacâzul, etc? (și multe alte astfel de informații specifice acestei arii despre audio) Nu m-ar mira ca, la un moment dat, să se întrebe si cum se înfig butoanele pe axele potențiometrelor și cu ce mână se bagă ștecherul amplificatorului în priză. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 am mai vazut cateva: Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) Interesant! Mâna care ține acel cablaj nu pare a unui octogenar cu lentile cât fundul borcanului. Sunt chiar curios ce va mai urma. Câteva pagini despre cum se lipesc piesele, cum și cu ce se spală sacâzul, etc? (și multe alte astfel de informații specifice acestei arii despre audio) Nu m-ar mira ca, la un moment dat, să se întrebe si cum se înfig butoanele pe axele potențiometrelor și cu ce mână se bagă ștecherul amplificatorului în priză. Dece ești rău? Și tu ai fost tot asa acum (poate) mult timp și ți-au arătat alții și ție. Editat Decembrie 22, 2017 de sesebe Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 am mai vazut cateva: Da confirm ca au fost corectate cu vreo saptamana in urma Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 23, 2017 Partajează Postat Decembrie 23, 2017 O sugestie pentru viitor: Erorile astea nu trebuie sa apara pe placi dupa corodare, corectiile se fac imediat dupa transferul de toner, e mult mai usor asa si foarte putin vizibil dupa corodare. Dupa ce ai transferat la ald tonerul te uiti atent ( cu lupa daca este cazul ) sa fii 100% sigur ca nu exista scurt intre trasee, si corectezi cu un cuter acolo unde este cazul. Verifici deasemeni si sa nu ai intreruperi de traseu ( lipsuri de toner ) si corectezi daca este cazul cu un marker de cablaj, eu foloseam ( nu mai fac placi in prezent ) un marker cu varf foarte subtire, ca de pix, pe care il cufundam in oja, e mult mai sigur. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Da Marian ai dreptate doar ca m-am grabit sa il fac, la urmatorul cablaj o sa fiu mult mai atent...este primul cablaj facut in viata mea:)) toate corectiile au fost facute dupa corodare cu un cuter,chinul dracului ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Asa se invata si perfectioneaza! Parca ma vad pe mine acum 37 ani facind cablaje cu smoala diluata in benzina... Link spre comentariu
matzah Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 eu totusi as reface cablajul. Mai bine acum cand se apuca de plantat piese decat mai tarziu... cea mai proasta combinatie am facut-o eu prin 2008. av400 sau ceva din familia lui, cablaj cu multe defecte de fabricatie si piese chinezesti. N-a mers la proba, apoi stai o gramada de timp sa banuiesti: 1. e o greseala de-a mea la plantare 2. e vreun traseu cu probleme 3. e vreo componenta defecta mi-a luat o luna (intermitent) sa gasesc problema. cand vedeam acel montaj m-apuca instant greturile. ce naiba.. am un job pentru asta.. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 salutare din nou, am reusit sa termin un modul. L-am alimentat la +-22v si cate o rezistenta de 10 ohm la 1/2 watt si pare totul in regula as dori sa stiu la ce valoate trebuie reglat bias-ul.Va multumesc anticipat Se pare ca am gasit ceva intrun articol dedicat LEACH AMP, se pare ca ar fi vorba de 100 mA pe rail...dar nu sunt sigur Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Pt bias exista o valoare optima - in general mare, pt care adesea nu ajung radiatoarele obisnuite (mai ales la valori mari ale tensiunii de alimentare) asa ca de cele mai multe ori se foloseste o valoare mai mcia decat aceea.. Vezi postul #4 de aici : https://www.elforum.info/topic/129153-teorie-si-generalitati-in-audio/ Valoarea recomandata pt tine este strict dependenta de radiatoarele folosite, in sensul ca nu poate depasi posibilitatile lor de disipare, chiar daca se va situa sub valoarea optima rezultata din calculul din link. Deci pune o poza cu modulul montat pe radiator si scrie si la ce tensiune este alimentat si vei primi indicatii realiste. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 (editat) am inteles... Am uitat sa intreb de BC folosite / BC 546 BC556 ce terminatie ar fi mai buna in cazul de fata??? A B sau C??? Editat Ianuarie 11, 2018 de manaila dorin Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Sufixul ala ( litera de la final ) da clasa de hfe, daca ai cu terminatia C pune asa, are cel mai mare hfe dintre toate. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Ianuarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 (editat) Ok...am toate cele 3 terminatii,acum sunt montati A o sa schimb cu C.multumesc Editat Ianuarie 11, 2018 de manaila dorin Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 11, 2018 Partajează Postat Ianuarie 11, 2018 Daca acel radiator urmeaza sa fie racit cu ventilatoare, biasul se poate pune si de 100-120mA per tz, dar cum ampliful nu este destinat auditiilor cred ca 50mA per tz este mai mult decat suficient. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum