Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema 2sa1943/2sc5200

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Din ce vad eu, dai gaurile in cablaje pe masura ce lipesti componentele. De obicei, pentru a usura munca ordinea operatiilor este: corodare, gaurire si antarea componentelor incepand cu cele de dimensiune mai mica si la final componentele cu dimensiune mare. In acest fel totul decuge fluent si fara complicatii.

In rest imi pare ca arata destul de bine (chiar foarte bine) cablajele avand in vedere ca esti incepator.

Spor la construit si sa speram ca va functiona din prima astfel incat sa te incurajeze sa mergi mai departe.

Link spre comentariu

In plus, dupa cum a spus si Dudikoff verifica cu mare atentie sa nu ai scurturi intre trasee. In a doua poza din postul cu numar 80 mie imi pare ca ai ce putin doua scurturi. Ai un traseu care trece printre pinii unui tranzistor de putere - fii atent acolo. Dupa cum au spus si colegii - este un amplificator de mare putere care se alimenteaza la tensiune mare. Nu te grabi si verifica totul de mai multe ori, cu atentie pana ce esti 100% sigur ca nu ti-a scapat nimic. Altfel se poate lasa cu scantei si cu o gaura destul de mare in buget.

Link spre comentariu

multe trasee par cam la limita. Fireste ca vor trebui verificate, insa in practica e destul de posibil sa uiti vreunul, sau vreo biluta de cositor sa ajunga prinsa printre ele. Niciodata nu ma luam prea in serios cu verificatul, mereu ma grabeam sa alimentez si sa vad cum merge (curiozitatea..). Insa de cand am vazut de ce sunt in stare chiar si un +/- 60V impreuna cu niste mii de uF filtraj, am invatat sa fiu mai atent cu chestiile astea.

Musai la genul asta de amplificatoare, cand alimentezi, sa ai la dispozitie o cale de a limita curentul ce trece prin amplificator (rezistente putere, becuri etc). Orice dispozitivi de limitare alegi, sa nu ai dupa el condensatoare de valoare mare pe ramurile alimentarii. Alea se incarca si in caz de probleme pot oferi pentru o fractiune de secunda suficient curent cat sa poti busi ceva prin amplificator.

Cand nu aveam o sursa cu limitare de curent pentru teste, cautam doua adaptoare de 12v (genul alora mici ce se folosesc la unele cd-playere portabile vechi, sau mici device-uri similare) capabile de max 100-150mA, inseriam iesirile ca sa obtin +/- 12v si alimentam cu alea, eventual si cu rezistente serie. Nu ma interesa daca canta sau nu, ci doar sa masor cateva tensiuni si sa am oarece simetrie intre ramurile de alimentare. E clar ca daca la alimentare, un rail e tras in jos mult mai mult decat celalalt, e posibil sa am o problema si pana nu ma lamuresc, n-am ce sa caut cu alimentarea mare.

Editat de matzah
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări