sesebe Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Dar nu are cum sa obțină 700W. Link spre comentariu
Bebelu Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Nu are poterea ceruta. Editat Decembrie 8, 2017 de Bebelu Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 O asemenea putere este total inutila in locuinte normale , dar poate fi folosita in domeniul sonorizarilor . Cel mai simplu este sa achizitioneze un amplificator profesional de mare putere second hand , este mult mai ieftin si mult mai sigur decat constructia unui amplificator dubios ... in special daca lipsesc cunostiintele teoretice necesare . Dar in definitiv , de ce nu ! Link spre comentariu
ianny Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Un amplficator pe care l-am facut eu... A mers din prima si e destul de robust (stabil) http://www.circuitdiagramworld.com/amplifier_circuit_diagram/Power_amplifier_170W_8532.html O seara faina. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Salutare!!! am reusit azi sa fac un cablaj dar surpriza...cablajul este gresit, apar jumperi ce suprapun circuitul. mai jos atasez poza. Acum problema ar fi alta eu deja am comandat mare parte din componente si cred ca maine va trebui sa modific cablajul ... va multumes inca odata pentru sfaturi.Cum am mai spus nu vreau cei 1500 sau 700 de watt-i vreau doar sa fac primul amp facut de mana mea,doar atat..ce alimentare i-as putea da pe 4 perechi 2sa1943/2sc5200??? Va multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Vezi ca mai ai cel putin inca un jumper. Pt 4 perechi de calitate poti merge cu +/-60V si sa fii inca safe, dar la primul scurt la iesire comanzi din nou tranzistori. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Daca trafo rețea oferă 2x42,5 V AC , DA , amplificatorul va putea scoate 170W / 4 ohmi . Evident , totul trebuie sa fie dimensionat corect . Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Am inteles cu parte de alimentare,oricum cablajul va ramane asa cu 8 perechi pe final doar ca eu pentru inceput o sa merg cu 4 perechi.O sa alimentez pentu probe cu un +- 40 si o sa urc spre 60. Filtraj 4×10000 la 100v. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Da,Marian are dreptate.cred ca e a 3 oara cand spun ca nu ma intereseaza cat scoate sau ce poate sa faca,nu vreau sa fac sonorizari gen nunti sau botezuri.Cititi cu atentie topicul.Probabil nu poate puterea de 700 watt sau poate cine stie... Este primul amp care vreau sa il fac...si la urma in baza parerilor sau cunostintelor voastre invat,atata tot Asa reusesc sa inteleg cum functioneaza un amp in functie de schema, reglaje, inlocuire componente cu altele samd... Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Sa plecat de la o schema f.f.f proasta si mai mult ca sigur o faceam daca nu ceream parerea voastra.Acum am inteles ce ar trebui sa contina o schema buna...deja o mare parte din schemela care le-ati prezentat voi sunt considerate un viitor proiect si cand o sa reusesc sa incep altul o sa cer mereu parerea voastra... Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Posturile off topic au fost sterse cf. regulamentului. Il rog pe Marian (si pe ceilalti) sa nu mai raspunda la off-topicuri de acest fel pt ca evident, si posturile lor vor fi sterse. Giorgi tv te rog sa deschizi un subiect separat daca doresti sa continui polemica despre puterea amplificatoarelor. Urmatorul off-topic va fi sanctionat. Acest mesaj va fi sters peste 10 ore. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Încearcă cu o schema clasică , simpla dar performanta .Poti studia schema lui Yamaha AX396 / AX496 . Etajul final suna excelent , merita clonat . Suna excelent pentru ca are corectorul ala mai diferit? Intreb si eu caci sunt interesat. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Care cuvânt nu îl înțelegi : " etajul " sau " final " ? Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Eu inteleg ca pana ajunge in etajul final se trece prin cel putin 2 alte etaje care altereaza sunetul. Ma indoiesc ca tu l-ai ascultat cu aceste 2 etaje suntate. Dar poate ma insel, e posibil. Eu sunt inca interesat de raspunsul la intrebarea mea, daca poti raspunde. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Evident că pot răspunde , dar aici am deveni offtopic . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum