Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Daca nu e suma mare (si cu siguranta nu este daca vine cu standard shipping) eu te sfatuiesc sa lasi chinezul in pace si sa astepti.

Pana la urma toate ajung, chinezul e serios, nu ca romanul. Pachetul tau e blocat la BSI sau Posta Romana mai mult ca sigur. O sa vina pana la urma.

Daca vrei tu sa fi rau cu el, trimite-i mesaj si zi-i ca nu a ajuns pachetul si ca in 4 zile ii deschizi disputa. El o sa iti propuna sa iti dea banii inapoi si tu sa ii promiti ca ii returnezi daca ajunge produsul. Nu ii deschide disputa pentru o suma mica, chiar ii afecteaza pe fiecare in parte, paypal-ul/ebay-ul le blocheaza conturile daca au multe dispute si totusi ei sunt corecti, nu e vina lor.,obiceiuri,

Cu timpul...trebui sa INVETI ..arta negocierii,obiceiuri...sa stii cum se consuma orezul cu ..betisoarele si tot felul de ...''ciudatenii'' culinare de ale lor...! :qetrwe Eu am avut un cumnat chinez...bine ca nu-l mai am !! Ati vazut vreun chinez...supraponderal ?? :57 Exista, dar aceia sunt niste...''trantori''(tata de ..albine)!! Pt. exempificare...Parlamentul..! :)

Link spre comentariu

Si...cum se procedeaza?? In ''folclorul'' traditional,daca mananci ...patrunjel(?) nu se inverzeste..fiola desigur si alte metode ''verificate''(??)! :limb: Poate ..usturoi?? (nu pt. fiola dar sa nu se simta ca esti sub...influenta) :ras:

Apropo,stii cati litri are o veadra??

Ce intrebare,de fapt evit sa intru in discuti cu oameni care posteaza numai si numai la aceasta sectiune,pentru nu am absolut nimic de invatat.

Ce intrebare,de fapt evit sa intru in discuti cu oameni care posteaza numai si numai la aceasta sectiune,pentru nu am absolut nimic de invatat.

Cel putin observ ca esti fruntas la postat emoticoane.

Link spre comentariu

Rahatii astia care conduc Posta Rumana taxeaza si returul pentru coletele neridicate de cumparatorii care dau teapa (nu ridica).

In schimb Posta din SUA nu face acest lucru, am avut un colet ce a mers din Romania pana in Puerto Rico (apartine de SUA) si inapoi, fara sa platesc ceva in plus.

Sa tot ai initiativa in tara asta.

Editat de Romica_t
Link spre comentariu

Si eu am comndat ceva pe la mijlocul lui noiembrie si a ajuns acuma prin ianuarie. Mai aveam vreo 4 zile si expira termenul, a fost pachetul care a ajuns cel mai greu din cate am comandat pana acum de la chinezi(cek mai rapid a ajuns in 3 saptamani). Ma asteptam fiind perioada de sarbatori.

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Posta Rumana taxeaza si returul pentru coletele neridicate de cumparatorii care dau teapa (nu ridica).

Acuma sa zicem ca face acelasi serviciu de transport si dus si intors,nu are posta nici o vina ca retardul de la capat nu l-a ridicat.Eu alta nelamurire am,daca acel colet este cu ramburs,de ce nu se inapoiaza suma depusa pt asta,pt ca banii nu i-a preluat,implicit nu i-a predat.Deci a incasat bani pt un serviciu pe care nu l-a prestat.

Link spre comentariu

Acuma sa zicem ca face acelasi serviciu de transport si dus si intors,nu are posta nici o vina ca retardul de la capat nu l-a ridicat.Eu alta nelamurire am,daca acel colet este cu ramburs,de ce nu se inapoiaza suma depusa pt asta,pt ca banii nu i-a preluat,implicit nu i-a predat.Deci a incasat bani pt un serviciu pe care nu l-a prestat.

Cei de la Posta romana au alte reguli,ciudate ce-i drept,decit orcine. Totul decurge greoi,cu verificarea cartii de identitate, completarea (de mina) a unor formulare, punerea(trintirea) stampilei specifica postei si scoaterea la imprimanta matriceala (de pe vremea lui Decebal) a chitantei. De ce atita munca in zadar?

Referitor la nepreluarea coletului de catre destinatar. Posta ar trebui sa avizeze destinatarul ca are un colet la posta si daca nu-l ridica la timp,acesta va fi returnat expeditorului dupa un anumit numar de zile. Problema e ca factorii postali, nu-si fac treaba asa cum ar trebui, (de cele mai multe ori,de loc), nelasind in cutia postala avizul. Va spun asta din proprie experienta!

Firmele de curierat sint cit se poate de expeditive,totul reducindu-se la a completa un formular (in citeva zeci de secunde),incasarea banilor si eliberarea chitantei. Simplu ca buna ziua!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Si la mine e aceeasi problema cu factorul postal, dar n-am avut nici un colet retur, pt ca in primul rand, sunt anuntat cand a plecat coletul spre mine si ma duc direct la oficiu, chiar daca asta de multe ori inseamna un drum in plus, pt ca nu totdeauna socoteala mea se potriveste cu a lor, si nu in ultimul rand, posta conform uzantelor, pastreaza coletul 10 zile, in care e obligata sa faca avizare, reavizare si rereavizare. Nu s-a intamplat niciodata ca din astea 3 sa nu ajunga macar una in posesia mea si sa nu ridic coletul. Asa ca asta ar fi ultima scuza jalnica a cuiva care nu a ridicat coletul.

Link spre comentariu

In general tin legatura cu cel cu care am facut ''afacerea''. Sint informat la ce data a plecat coletul si anticipez data la care ar ajunge coletul la posta. De la data trimiterii si pina cind coletul ajunge la destinatar ,trec aproximativ 2-3 zile. Se mai intimpla citeodata sa ajunga si mai tirziu,dar asta se intimpla rar.

Link spre comentariu

Pai stiti care e logica factorilor postali? De la o scrisoare dusa la destinatar ,nu-i iese nimic. Dar atunci cind trebuie dusi banii de pensie, sa-i vezi ce vioi sint! Batrinii, cu pensie de mizerie, ii lasa ''berbecului'' citiva lei, pe care factoru' ii ia si-i baga-n buzunar fara nici o jena. De cele mai multe ori, motiveaza ca n-au bani marunti,mizind pe faptul ca pensionarul ii va lasa ''maruntisul'' pe care, zice el, ca nu-l are.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări